E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

GÜL'ÜN BAYKAL'A YANITI SERT OLDU: HİÇBİR ŞEYDEN KORKMAM! İNANDIĞIMI YAPARIM! 

Cumhurbaşkanı Gül, Deniz Baykal'ın 'dilinin altında bakla var' sözlerine çok sert yanıt verdi. Gül 'İnandığım her şeyi korkmadan yaparım' dedi.

28.11.2008 - 17:09
GÜL ÜN BAYKAL A YANITI SERT OLDU: HİÇBİR ŞEYDEN KORKMAM! İNANDIĞIMI YAPARIM!

Gül, 2 günlük çalışma ziyareti için Türkmenistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yaptı.

Ziyareti sırasında Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile üçlü bir toplantı yapacaklarını belirten Gül, Türkmenistan ile ilişkilerin son dönemde ivme kazanması ve kuvvetlenmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gül, Türkmenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin de kardeş ülkelere yakışır şekilde gelişmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül, ''Bu buluşmanın, dünyada ve bölgemizde önemli gelişmelerin yaşandığı şu dönemde 3 kardeş ülke arasındaki ilişkilerin ileriye taşınması, iş birliğinin her alanda güçlendirilmesi, ülkelerimizin ortak ilgi alanlarına giren konularda görüş alışverişinde bulunma açısından önemli bir diyalog zemini oluşturacağına inanıyorum'' dedi.

Bölge ülkeleri arasında kesintisiz diyalog zemini ve sağlıklı iletişim kararları temelinde güçlendirilen ilişkilerin bölgesel projelerin hayata geçirilmesine fırsat verdiğini anlatan Gül, Türkmenistan'ın turizm bölgesi Avaza'da yatırım için Türkiye'nin tecrübelerini paylaşacağını kaydetti.

Türkiye'den gidecek sanatçıların ziyareti sırasında Türkmenistanlı ve Azeri meslektaşlarıyla ortak bir gösteri yapacağını belirten Gül, bu tür kültürel faaliyetlerin karşılıklı bağları kuvvetlendirdiğini ve ülkeleri birbirine yaklaştırdığını söyledi.

HİNDİSTAN'DAKİ TERÖR SALDIRILARI

Konuşmasında Hindistan'ın Mumbai kentindeki terör saldırılarına da değinen Gül, şöyle konuştu:

''Terör saldırıları, terörün ulaştığı korkunç hedefi göstermektedir. Kendisi de terör tehdidiyle karşı karşıya bulunan Türkiye, Hindistan'ın maruz kaldığı bu saldırıları büyük üzüntüyle karşılamış ve şiddetle kınamıştır.
Türkiye terör belasına karşı Hindistan ve Hint halkıyla dayanışma içinde olup, acı ve infiallerini paylaşmaktadır. Hindistan ve bölgenin istikrarına kast eden bu menfur terör saldırılarında hayatını kaybedenler için tüm Hint halkına başsağlığı diliyorum. Aşırı akımlardan beslenen terör örgütleri, menfur saldırılar için her türlü yola başvurabilmektedirler.

Terörizm konusunda uluslararası toplum birlikte hareket etmek mecburiyetindedir. Terör Asya, Avrupa, Amerika ayrımı yapmamakta, her ülkeyi hiç umulmadık bir anda vurabilmektedir ve acısını da herkes çekmektedir. Bunun için terörizmle mücadelede uluslararası işbirliğine Türkiye büyük önem vermektedir. Dünyada ciddi bir işbirliği daha ileri düzeye taşınmalıdır.''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gül, Diyarbakır'a bir gezi planlayıp planlamadığını soran ve Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Şen'i kabulünde kendisine atfen yayımlanan sözleri hatırlatan bir gazeteciye, ''fırsat buldukça ülkenin her bölgesini ziyaret ettiği'' karşılığını verdi. Gül, şu anda planlanmış bir ziyareti olmadığını, gerekirse yapabileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Hakkari'den gelen bir heyeti de kabul ettiğini anımsatan Gül, gazeteye yansıdığı şekilde bir konuşması olmadığını söyledi.

''İnandığım, doğru bildiğim her şeyi korkmadan yaparım. Bu makamda oturan insanlar hiç bir şeyden korkmaz. Yeter ki faydalı olduğuna, doğru olduğuna inanayım bir şeyin. Onun yolu yöntemi neyse, o çerçeveler içinde ne gerekiyorsa onu yaparım. Gazetede çıkan haber doğru değildir''

Cumhurbaşkanı Gül, ''İnandığım, doğru bildiğim her şeyi korkmadan yaparım. Bu makamda oturan insanlar hiç bir şeyden korkmaz. Yeter ki faydalı olduğuna, doğru olduğuna inanayım bir şeyin. Onun yolu yöntemi neyse, o çerçeveler içinde ne gerekiyorsa onu yaparım. Gazetede çıkan haber doğru değildir'' diye konuştu.

Gül, CHP'ye çarşaflı üye katılımıyla ilgili soruya, ''Onu bana sormayın, başkalarına sorun'' yanıtını verdi

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Yeni Bir Sendika Yasası Gerek
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) 60. Toplantısı, Türkiye-AB ...
6 Milyon Seçmen Nereden Geldi?
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, seçmen sayısındaki 6 milyonluk artışın ...
Saadet'ten Ana Muhalefet İlanı
Saadet Partisi'nin başıan geçen Numan Kurtulmuş iddialı konuştu. Ana muhalefet ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gökhan Töre
Recep Tayyip Erdoğan
Belçika
film
A Milli Takım
Ahmet Kaya
Binyamin Netanyahu
özgecan
ÖSYM sonuçları