Türkiye’nin uzun yıllar süren terörle mücadelesinde yeni bir döneme girilirken, Abdullah Öcalan’ın PKK’ya yönelik “silah bırakma” ve “kendini feshetme” çağrısının ardından başlayan siyasi temaslar hız kazandı. Bu gelişmelerin gölgesinde, Demokratik Eylem ve Mücadele (DEM) Partisi, Meclis’teki siyasi partilerle başlattığı görüşme turunu sürdürüyor.
Öcalan ile geçtiğimiz günlerde İmralı’da yapılan görüşmenin ardından üçüncü kez siyasi partilerle temas kuran DEM Parti heyetinin, Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) ne zaman ziyarette bulunacağı netleşti. Edinilen bilgilere göre heyet, 27 Mayıs Salı günü saat 11.30’da MHP’yi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ziyaret edecek.
Siyasi temaslar kapsamında ilk görüşmesini 19 Mayıs’ta DEVA Partisi ile gerçekleştiren DEM Parti heyeti, aynı gün Saadet Partisi ile de bir araya gelmişti. 20 Mayıs’ta ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Yeniden Refah Partisi ziyaret edilmişti. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli’den oluşan heyet, bugün de Gelecek Partisi ile temas kurdu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...