E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Genelkurmay Başkanı Musa Avsever oldu 

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildi. Avsever, yeni atama yapılana kadar bu görevi sürdürecek.

5.06.2023 - 22:30
Genelkurmay Başkanı Musa Avsever oldu

Yeni kabinede Milli Savunma Bakanı olarak atanan eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in yerine gelen isim belli oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildi. 

Konuyla ilgili İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’i Milli Savunma Bakanı olarak atamış olması sebebiyle, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine bir isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir."

MUSA AVSEVER KİMDİR?

Musa Avsever 1957 yılında Konya'da doğdu.

1978 yılında muhabere subayı olarak Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Avsever, muhabere subay temel kursunu tamamladıktan sonra 1979-1982 yılları arasında 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda, 1982-1986 yılları arasında 8'inci Kolordu Komutanlığı'nda, 1986-1988 yılları arasında Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemler Okul Komutanlığı'nda takım ve bölük komutanlığı yaptı.

Kara Harp Akademisi'nden 1990 yılında mezun olan Avsever,

1990-1992 yılları arasında 2'nci Piyade Tümen Komutanlığı'nda şube müdürlüğü, 1992-1996 yılları arasında 2'nci Ordu Karargahında Lojistik Başkanlığı plan subaylığı, 1996-1999 yılları arasında Kara Harp Okulu öğrenci tabur komutanlığı ile harekat ve eğitim şube müdürlüğü, 1999-2001 yılları arasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nda harekat ve eğitim şube müdürlüğü görevlerinde bulundu. Avsever, 2001-2003 yılları arasında 5'inci Hudut Alay Komutanlığı görevini yaptı. 

2003 YAŞ kararlari ile tuğgeneralliğe yükselen Avsever; 2003-2005 yılları arasında Kara Kuvvetleri İkmal ve Bakım Daire Başkanlığı, 2005-2007 yılları arasında Genelkurmay Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

2007 yılı YAŞ kararları ile tümgeneralliğe terfi eden Avsever; 2007-2009 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemler Başkanlığı, 2009-2011 yılları arasında Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, 2011-2012 yılları arasında Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2012 yılı YAŞ kararlari ile korgeneralliğe terfi eden Avsever; 2012-2015 yılları arasında Genelkurmay Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı, 2015-2016 yılları arasında 2'nci Kolordu Komutanlığı görevinde bulundu. 

2016 yılı YAŞ kararları ile 29 Temmuz 2016 tarihinden itibaren orgeneralliğe terfi eden Avsever; 2016-2021 yılları arasında 1'inci Ordu Komutanlığı görevini yürüttü.

Orgeneral Musa Avsever; 5 ağustos 2021 tarihinde onaylanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirildi.

Orgeneral Avsever, evli ve iki çocuk babası.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kolombiya Eski Devlet Başkanı Turktime'a anlattı: Escobar'la göz göze geldim öldürün talimatı verdi!
Kolombiya'da yaptığı uyuşturucu ticaretiyle 1980'li yıllarda dünyanın ...
BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!
Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi ...
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
 
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
 
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Acun Ilıcalı
Beyaz Saray
ygs sonuçları
Adana Demirspor
PSG
serdar ortaç twitter
Alkol
iett