E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Forbes'un 30 yaş altı listesine girmişlerdi: 2 Türk girişimciye dolandırıcılık suçlaması 

Forbes dergisinin prestijli "30 Yaş Altı 30" listesine seçilen Türk girişimciler Gökçe Güven ve Selin Kocalar, ABD’de ciddi dolandırıcılık iddialarıyla karşı karşıya kaldı.

21.03.2026 - 17:05
Forbes un 30 yaş altı listesine girmişlerdi: 2 Türk girişimciye dolandırıcılık suçlaması

Forbes dergisinin prestijli "30 Yaş Altı 30" listesine seçilen Türk girişimciler Gökçe Güven ve Selin Kocalar, ABD’de ciddi dolandırıcılık iddialarıyla karşı karşıya kaldı.

New York merkezli girişimleri üzerinden yatırımcıları yanıltmak, sahte belgeler düzenlemek ve vize sahtekarlığı yapmakla suçlanan iki isim hakkında ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma yürütülüyor.

GÖKÇE GÜVEN: YATIRIMCI VE VİZE DOLANDIRICILIĞI İDDİASI

Fintech ve pazarlama girişimi Kalder’in kurucusu Gökçe Güven, şirketinin mali tablolarını ve operasyonel gücünü olduğundan büyük göstermekle suçlanıyor. İddianameye göre Güven; gelir rakamlarını, müşteri sayısını ve iş ortaklıklarını şişirerek yatırımcılardan yaklaşık 7 milyon dolar fon topladı. Ayrıca, bu yanıltıcı bilgileri ve sahte belgeleri ABD’de kalmasını sağlayan "olağanüstü yetenek" vizesi (O-1) başvurusunda da kullandığı öne sürülüyor. Güven hakkında menkul kıymet dolandırıcılığı, elektronik dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı gibi ağır suçlamalar bulunuyor.

SELİN KOCALAR: "SAHTE" UYUM RAPORLARI SUÇLAMASI

Yapay zeka destekli güvenlik ve uyum platformu Delve’in kurucu ortağı Selin Kocalar’a yönelik suçlamalar ise şirketin sunduğu hizmetlerin niteliğiyle ilgili. 2026 başında 32 milyon dolar yatırım alan Delve’in, müşterilerine gerçek bir denetim sunmak yerine "uyumluymuş gibi görünen" sahte raporlar hazırladığı iddia ediliyor. Şirketin düzenlediği çok sayıda raporun birbirinin kopyası olduğu ve yapılmamış güvenlik taramalarını yapılmış gibi gösterdiği öne sürülüyor. Kocalar, operasyonlardan sorumlu yönetici olarak bu sistemli yanıltmacanın merkezinde yer almakla suçlanıyor.

SİLİKON VADİSİ'NDE GÜVEN SARSILDI

Her iki girişimcinin de Forbes gibi küresel mecralarda başarı hikayeleriyle yer alması, teknoloji dünyasında yankı uyandırdı. ABD’li yetkililer, yatırımcıların güvenini kötüye kullanan bu tür girişimlere karşı denetimlerin artırılacağını belirtirken; davaların seyri Silikon Vadisi’ndeki "hızlı büyüme" baskısının yarattığı etik sorunları yeniden tartışmaya açtı.

Gökçe Güven ve Selin Kocalar’ın suçlu bulunmaları halinde uzun süreli hapis cezaları ve ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalabilecekleri ifade ediliyor.

HENÜZ SAVUNMA YAPMADILAR

İddiaların odağındaki isimlerden henüz kapsamlı bir savunma gelmezken, hukukçular davanın özellikle vize dolandırıcılığı boyutuyla ABD göçmenlik yasaları açısından emsal teşkil edebileceğini belirtiyor. Yatırımcıların ise kaybettikleri fonları geri alabilmek için tazminat davaları açmaya hazırlandığı öğrenildi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! Motorine rekor zam geliyor
Orta Doğu'daki gerilim nedeniyle akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geliyor. ...
Evden çalışma doğumları artırıyor
Korona pandemisiyle hayatımıza giren evden çalışma uygulamasının, doğum ...
5G için geri sayım
1 Nisan 2026'da Türkiye'de aktif hale gelmesi planlanan 5G ile cihazlar ...
 
Esnaftan hurda araç çağrısı
TESK Genel Başkanı Palandöken, esnafın ekonomik sıkıntılarını gündeme ...
Bakanlık harekete geçti! Vergide yeni dönem
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Denetim Kurulunun faaliyet raporunda ...
Kahve fiyatları cep yakıyor
Dünyada kahve fiyatları düşerken Türkiye'de kafelerde kahve fiyatları cep yakar hale geldi.
 
ABD borsalarında Orta Doğu depremi
ABD borsaları, Orta Doğu’da derinleşen savaşın küresel enerji arzında ...
SP Angel'den altın ve gümüş analizi: "Temizlik dönemi yaşanıyor"
Orta Doğu’da tırmanan savaşın ardından petrol fiyatları zirveye yerleşirken, ...
Enerji hedefi piyasaları sarstı
İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarının başladığı 28 Şubat’tan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
dolar
TÜFE
DEAŞ
1. Lig
Afganistan
ismail kartal
Anayasa
Tunus
Samsung Galaxy note 2