Turk Time
DOLAR
47,8784 %0.1
EURO
55,4429 %0.31
ALTIN
6737,1920 %0.68
BIST-100
14172,26 %0.28
PETROL
87,2600 %1.64
BONO
41,1200 %-0.07
ISTANBUL
BUGÜN
22/26°
ISTANBUL
YARIN
23/27°

Filistin'den BM'ye çağrı

Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, Birleşmiş Milletlere (BM) İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği suçları durdurma konusunda daha etkin rol oynama çağrısında bulundu.

  • Son Güncelleme:
Filistin'den BM'ye çağrı

Filistin Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Mustafa, Ramallah'ta BM Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü Sigrid Kaag ile görüştü.

Gazze'de kıtlık dalgasının genişlediğine, yardım ve ilaç konvoylarının girişinin engellenmesiyle 2 milyon Filistinlinin toplu olarak cezalandırıldığına ve bölge halkının temel yaşam ihtiyaçlarının karşılanmasında çok kısıtlı imkanlara sahip olduğuna dikkati çeken eden Mustafa, "BM'nin Gazze'de İsrail'in işlediği suçları durdurmak için daha etkin bir rol oynaması gerekir" dedi.

Başbakan Mustafa, Filistin halkının savaş makinesi İsrail'in durdurulması konusunda sergilenen uluslararası yetersizlikten duyduğu memnuniyetsizliğe işaret ederek, "İsrail'i eylemlerinden sorumlu tutmak için daha fazla uluslararası baskı yapılması" çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi'ndeki soykırım ve etnik temizlik suçlarıyla yüzleşmek için açıklama ve kınamaların yetersiz olduğunu vurgulayan Mustafa, İsrail yönetiminin ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, Kudüs dahil Batı Şeria'daki köy, belde ve mülteci kamplarına düzenlediği saldırıların arttığına dikkati çekti.

Mustafa, iki devletli çözümü kurtarmak ve İsrail'in Yahudileştirme, ilhak ve yerinden etme planlarını engellemek için "kararlı uluslararası bir duruşla yerleşimci terörüne karşı konulması" çağrısında bulundu.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz