Turk Time
DOLAR
48,0206 %0.24
EURO
56,1209 %-0.14
ALTIN
7107,3890 %2.12
BIST-100
14514,82 %0.82
PETROL
92,3700 %0.74
BONO
40,8500 %0
ISTANBUL
BUGÜN
23/30°
ISTANBUL
YARIN
23/30°

Fatih Altaylı davasında Ortaylı ve Bardakçı'dan mütalaa

Gazeteci Fatih Altaylı davasında flaş bir gelişme yaşandı. Tarihçi İlber Ortaylı ile tarihçi Murat Bardakçı mütalaa sundu.

  • Son Güncelleme:
Fatih Altaylı davasında Ortaylı ve Bardakçı'dan mütalaa

Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde 103 günden bu yana tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı, yarın hakim karşısına çıkacak.

Tarihçiler İlber Ortaylı ve Murat Bardakçı ile hukukçu Köksal Bayraktar, mahkemeye bilimsel mütalaalar sunarak dikkat çekti.

"OSMANLI TARİHİ İLE İLGİLİ"

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'nun verdiği habere göre, Murat Bardakçı mütalaasında Osmanlı tarihinde tahtından indirilen padişahların arasında katledilen beş hükümdar olduğunu dile getirdi. Bardakçı, Altaylı'nın bu sözlerinin tarihsel gerçeklere dayandığını belirterek, "Yorum Osmanlı tarihiyle ilgilidir" değerlendirmesinde bulundu.

İlber Ortaylı ise, "Tamamen geçmişin bu şekilde analizini yapmaktadır. Demokratik seçim mekanizmasına inandığı açıktır" dedi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz