E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Eylem planı bozuldu! DHKP/C’li, Soylu'nun ofisini gözetliyordu 

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Beyoğlu’ndaki ofisine keşif/eylem hazırlığı yapan DHKP/C’li Adalet Karataş, İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

19.07.2025 - 09:54
Eylem planı bozuldu! DHKP/C’li, Soylu nun ofisini gözetliyordu

Süleyman Soylu’nun Beyoğlu’nda bulunan çalışma ofisine yönelik keşif/eylem çalışması yapan DHKP/C silahlı terör örgütü üyesi Adalet Karataştan tutuklandı.

SÜLEYMAN SOYLU ODATV’YE KONUŞTU

Yaşananların ardından Odatv’ye konuşan Süleyman Soylu şunları söyledi:

“Biz antrenmanlıyız. Allah’ın dediği olur. Bizim terör ile mücadele kararlılığımızın sonucunda bunlar doğal hadiselerdir. Devletimiz sağolsun. Birileri ülke barışına çomak sokmak istiyor anlaşılan. İçeride ve dışarıda güçlü Türkiye’yi görenler iç cephemizi yıpratmak istiyor ama geçti o eski dönemler, artık dünya lideri Türkiye var.”

OPERASYON NASIL BAŞLADI

DHKP/C terör örgütü üyesi Adalet Karataştan, eski İçişleri Bakanı ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu'nun Beyoğlu'ndaki çalışma ofisine yönelik keşif/eylem çalışması yaparken tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 16 Temmuz'da düzenlenen operasyonla Karataştan ve yanında bulunan, örgütle bağlantılı altı kaydı bulunan Mahir Doğan gözaltına alındı.

OFİS ÇEVRESİNDE KEŞİF HAREKETLİLİĞİ

Kamera kayıtları incelemelerinde, Adalet Karataştan'ın 15 Temmuz günü belediye otobüsüyle gelerek Soylu'nun ofisinin karşısındaki parkta yaklaşık 10 dakika oturduğu belirlendi. Ardından başka bir otobüse binerek iki durak sonra indiği ve durağın karşısındaki bir iş yerine girdiği, oradan da bir motosiklete binerek olay yerinden uzaklaştığı tespit edildi.

KADIN CANLI BOMBA KANSER HASTASI

Motosiklet sahibinin ifadesinde, Karataştan'ı tanımadığını, kendisini "Handan" olarak tanıttığını belirtti. Çay içtikten sonra hasta olduğunu ve Perpa'ya gitmek istediğini söylemesi üzerine Karataştan'ı istediği yere bıraktığını anlattı. Motosiklet sahibi, Karataştan'ın çantasını taşımak istediğinde paniklediğini ve çantayı aldığında içinde ağırlık hissettiğini beyan etti.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre kadın canlı bombanın ileri derecede kanser olduğu ve Yunanistan’dan gelerek eyleme geçtiği belirtildi.

Gözaltına alınan Adalet Karataştan ve Mahir D., susma haklarını kullanarak ifade vermedi. Ancak, şahıslar hakkında geçmiş dönemlerde alınan etkin pişmanlık ifadelerinde, DHKP/C'nin gençlik yapılanması olan Dev Genç'in sorumlularından oldukları yönünde beyanlar bulunduğu ortaya çıktı.

Bugün İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Adalet Karataştan ve Mahir D., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ETİKETLER:
SÜLEYMAN SOYLU , SOYLU OFİSİ ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu'ya suikast girişimi iddiası
Eski İçişleri Bakanı ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu'nun ...
CHP'nin Kurultay davasında mahkeme AYM'ye başvurdu
CHP'nin Kurultay davasında yeni bir gelişme yaşandı. Davaya bakan mahkeme, ...
Murat Çalık'ın adli tıp kararına eşi isyan etti
Lenfoma riski taşıyan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat ...
 
Devlet Bahçeli: Devletin pazarlık yaptığını iddia eden namerttir
MHP lideri Devlet Bahçeli, gündemdeki konulara ilişkin yazılı açıklama ...
Erdoğan, Putin ile görüştü
İki lider arasında yapılan görüşmede, Suriye'deki gelişmeler ve yeniden ...
Yapımı tamamlanan camiler açıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkelerindeki ...
 
Eski CHP Genel Başkanı yoğun bakıma alındı
Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, yoğun bakıma kaldırıldı. Öymen'in entübe edildiği aktarıldı.
Numan Kurtulmuş liderler turuna çıkacak
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda ...
CHP'den LGS için suç duyurusu
CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
japonya
TCMB
Christoph Daum
Cüneyt Çakır
burçin terzioğlu
Almazbek Atambayev
Vedat İnceefe
pkk
Tatbikat