E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ERMENİLER’DEN ÖZÜR KAMPANYASINA VEKİLLERDEN KARŞI ATAK GELİYOR! 

Bir grup aydının başlattığı "Ermenilerden özür diliyorum" kampanyasına milletvekillerinden karşı atak geliyor. Meclis’in kampanyaya karşı tavır almasına ilişkin ilk adımı, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman attı.

18.12.2008 - 02:20
ERMENİLER’DEN ÖZÜR KAMPANYASINA VEKİLLERDEN KARŞI ATAK GELİYOR!

Bir grup aydının başlattığı "Ermenilerden özür diliyorum" kampanyasına milletvekillerinden karşı atak geliyor. Meclis’in kampanyaya karşı tavır almasına ilişkin ilk adımı, TBMM Dışişleri Komisyonu’da gündem dışı söz alan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman attı.

Meclis’in kampanyaya karşı tavır almasına ilişkin ilk adımı, TBMM Dışişleri Komisyonu’da gündem dışı söz alan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman attı. Arıtman, "Sözde aydınların başlattığı kampanya" nitelemesinde bulunarak, "Yapılan son derece yanlış. Bu, Türkiye’nin bilimsel, tarihi ve siyasi tezlerine aykırı ve haksız bir kampanya. TBMM bu kampanyaya karşı tavır almalı" dedi.

MHP’den de destek geldi

Arıtman’a, MHP Ankara Milletvekili ve emekli diplomat Deniz Bölükbaşı tam destek verdi. Bölükbaşı, "Türkiye’ye ihanet ve husumetin adı, bu imza kampanyasının başlığı oldu. Millet iradesini yansıtan TBMM bu ihanete tepkisiz kalamaz" diye konuştu. Arıtman’a katıldığını belirten AKP’li Murat Mercan, "Komisyon olarak böyle bir karar alabilir miyiz, içtüzüğe bakalım. Belki de Meclis olarak bir tavır konulması daha yerinde olur" dedi.

DTP ortak tavra karşı

Ancak DTP’li Sabahat Tuncel, Arıtman’ın, "Meclis olarak ortak tavır koyalım" önerisine karşı çıktı. Tuncel, "Türkiye geçmişiyle yüzleşmeli, özür dilemeli" dedi. Bunun üzerine Arıtman, Tuncel’e, "Siz kendi tarihinizi bilmiyorsunuz. Ermeniler, Kürtleri ve Türkleri öldürdü" karşılığını verdi. DTP grubu desteklemeyeceği için Meclis adına "Ortak Deklarasyon" yayınlanması olanağı kalmadı. Konu CHP ve MHP grup yetkililerine iletildi.

Karşı imza kampanyası

Sonuçta karşı imza kampanyası başlatılması benimsendi. Metinde, özetle, "Türkiye’nin utanılacak bir tarihi yok. Asla bir soykırım suçu işlememiştir. Aksi iftiradır. Özür dilemesini gerektiren bir durum söz konusu değildir. Ama Türkiye’den özür dilemesi gerekenler vardır. Bunu, o döneme ilişkin arşivlerini açarak ispatlamıştır" görüşü dile getirilecek.

hürriyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Meclis'te İkinci Akman Gerginliği
Geçtiğimiz ay katıldığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yumrukların havada ...
Sakık'a AKP'den Cevap
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, bir partinin, "Şunları temsil ...
CHP'ye Sanatçı Desteği
İstanbul'da CHP'ye katılan Emre Saltık, Arda Esen, Aydın Öztürk, Ali Tutal, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
fransa
döviz
Türkmenistan
hollanda
ölüm haberi
İstihdam
voleybol
Ersun Yanal