Turk Time
DOLAR
47,7046 %0.17
EURO
55,0283 %0.03
ALTIN
6615,3850 %1.89
BIST-100
13825,58 %0.19
PETROL
81,1000 %-2.03
BONO
41,6000 %0.17
ISTANBUL
BUGÜN
24/31°
ISTANBUL
YARIN
24/31°

ERGENEKON’A 2 FARKLI PROTESTO... İSTANBUL'DA TEPKİ, BURSA'DA DESTEK!

İstanbul'da ADD'nin düzenlediği mitingde Ergenekon soruşturması protesto edilirken Bursa’da da ’Ortak Akıl Hareketi’nin karşı mitingi vardı.

  • Son Güncelleme:
ERGENEKON’A 2 FARKLI PROTESTO... İSTANBUL'DA TEPKİ, BURSA'DA DESTEK!

Ortak Akıl Hareketi, Malatya ve Samsun’dan sonra üçüncü mitingini dün Bursa Fomara Meydanı’nda düzenledi. ’Kayıt Yok Şart Yok, Egemenlik Milletin! Demokrasi ve Milli Egemenlik İçin Meydanlarda Buluşalım’ sloganıyla yaklaşık 20 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda toplandı. Mitingi 299 sivil toplum hareketiyle birlikte Ahmet Taşgetiren, Abdurrahman Dilipak ve Mehmet Metiner gibi çok sayıda gazeteci ve yazar da destekledi. Saatler 17.30’u gösterdiğinde miting alanı iyice hareketlendi.

Ortak Akıl Hareketi mitingi bir anlamda AKP’nin gövde gösterisine dönüştü. AKP’nin de 22 Temmuz seçimlerinde kullandığı “Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet’ sloganı atılırken, ’Türk Milleti geleceğe, demokrasiye, millet iradesine sahip çık’ anonsları alanı inletti. Alanda açılan pankartların çoğu Ergenekon, Başörtüsü yasağı ve darbe iddialarıyla ilgiliydi. Vatandaşların taşıdığı dövizler arasında ’Sözde Değil Özde Demokrasi’, ’Özgürlük Herkese’, ’Hangi Çılgın Bana Darbe Yapacakmış Şaşarım’, ’Sınırsız Yetki Milletindir’, ’Yasama Yürütme Susma’, ’Darbeye Karşı Ses Çıkar’, ’Halkın Tepkisi Demokrasi Var mısın yok musun’, ’İnanca saygı başörtüsüne özgürlük’ dikkat çekti.

BURASI KADIKÖY

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) İstanbul şubeleri, Ergenekon soruşturmasını protesto etmek ve operasyonda tutuklananlara destek olmak için dün Kadıköy İskele Meydanı’nda miting düzenledi. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı mitinge ADD’nin çok sayıda şubesinin yanısıra Cumhuriyet Okurları, CHP DSP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği de destek verdi. “Atatürk ve Demokrasi” adı altında düzenlenen ve sık sık hükümet aleyhine sloganların atıldığı mitingde tutuklanan ADD Genel Başkanı ve emekli Orgeneral Şener Eruygur’un posterleri de taşındı. Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu ve altında “İşte elebaşı” yazılı döviz ile Ergenekon destanı yazılı pankartlar ise miting komitesinin isteği üzerine indirildi.

vatan

YORUMLAR 

M . SALİH ÖZBEY

Ucuz Etin Yahnisi olmuyor ? Bakın, CEMİL ÇİÇEK,Ne söylemiş, Anayasa Mahkemesi heyetine, AKP’ nin Sözlü savunmasında, " PKK'lı din adamları, yardımlaşma derneği “ DİYARBAKIR'DA SİYASET VE KADIN AKADEMİSİ, ŞANLIURFA'DA, İLAHİYAT AKADEMİSİ,TUNCELİ DE , DEMOKRATİK SİYASET VE ALEVİ KÜLTÜR AKADEMİSİ " çalışmaları,yaptıkları söylemiş ! Kim söylüyor, TC.nin Eski adalet, Şimdi Başbakan yardımcısı ! Şimdi Sormak Lazım, SİZİN eliniz ARMUT' mu topluyor ? Neden Yasal işlem yapmıyor da Şikayet ediyorsunuz ! Şikayet ettiğin makam, ne yapacak bu oluşumlara ! Yazık gerçekten Yazık, böyle adamları, BAŞIMIZA yönetici seçmişiz.Kömür ve Erzak dağıtılarak alınan OY ’dan ancak böyle iktidar ve ADAMLAR yönetici çıkar ?? ! UCUZ ETİN YAHNİSİ OLMAZMIŞ , ne de doğru söylemiş atalarımız

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz