Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşme dünya basınında geniş yankı buldu.
F-35 TEDİRGİNLİĞİ
İsrail basınından Times of Israel, 2019’dan bu yana Erdoğan-Trump ilişkilerinin oldukça iyi gittiğini vurgularken, Türkiye’nin F-35 programına dahil olmasının İsrail açısından ciddi endişe yarattığını ve Tel Aviv’in bölgesel askeri üstünlüğünü koruması gerektiğini yazdı.
Yunanistan’dan Kathimerini, görüşmenin merkezinde savunma sanayiinin yer aldığını aktararak, Trump’ın “F-35’ler ve Patriot’lar hakkında konuşacağız, olumlu bir sonuca varacağımızı düşünüyorum” ifadelerine dikkat çekti.
Fransa’dan Les Echos, “Erdoğan ve Trump, Beyaz Saray’da Türkiye ile ABD arasındaki yakınlaşmayı perçinledi” başlığını kullandı. RFI ise görüşmede Trump’ın taktığı savaş uçağı rozetini öne çıkardı.
İspanyol basınından Hola News, Trump’ın konuşmasında Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile iyi ilişkilerine vurgu yaptığını aktardı. Haberde, Trump’ın “Erdoğan’a herkesin saygı duyuyor, ben de saygı duyuyorum, büyük bir nüfuza sahip” sözlerine yer verildi.
"SURİYE'DE ORTAK FİKİR"
İngiliz haber ajansı Reuters ise Trump ve Erdoğan’ın Suriye konusunda ortak tutum sergilediğini, ancak İsrail konusunda aynı görüşü paylaşmadıklarını yazdı. Haberde, Trump’ın ilk döneminde inişli çıkışlı bir ilişki yaşayan iki liderin, ikinci dönemde daha uyumlu hareket ettiği, özellikle Suriye konusunda çıkarlarının örtüştüğü belirtildi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...