ERDOĞAN’IN BASINLA KAVGASI BİTMİYOR… SON KURBAN NTV’DEN MURAT AKGÜN!
Ak Partililere bazı basın organlarına boykot çağrısı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sert üslubuna, CHP'lilerin iddiasını soran NTV'nin Ankara Temsilcisi Murat Akgün de hedef oldu.
- Son Güncelleme:

Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili gelişmeleri haberleştiren basın organlarını boykot çağrısı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sert üslubuna, CHP'lilerin iddiasını soran NTV'nin Ankara Temsilcisi Murat Akgün de hedef oldu.
Akgün, önceki gün NTV'de canlı yayına aldığı AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'a CHP'lilerin iddialarını sorunca Erdoğan'ı kızdırdı. Akgün Fırat'a şu soruyu yöneltti:
"CHP'nin Sayın Başbakan'a yönelik iddiaları var. Mesela bugün de Başbakan'a yönelik açıklamalarda, 'Malvarlığı alın teri ile mi alınmıştır?' Yani mal varlığının boyutları değil nasıl elde edildiği sorgulanıyor ve Sayın Başbakan'ın siyasete atılmadan önce çalıştığı kurumlar, kazandığı paralar göz önünde bulundurulduğunda şu anda dolar milyarderi olduğu, bunun da mümkün olmasının sözkonusu olmayacağı söyleniyor."
Fırat soruyu yanıtlarken, Erdoğan'ın daha önce bu konuya ilişkin açıklama yaptığını ve CHP'nin sürekli iftira attığını söyledi. Canlı yayın devam ederken, Başbakanlık'tan NTV'ye bir açıklama geldi. Akgün bu açıklamayı hemen okuyarak "Başbakanlık'tan yapılan açıklamada da 'dolar milyarderi olduğuna dair ifadeler yalandır' denmiş. Sayın Başbakan'ın servetine yönelik olarak bunu da söylemiş olalım" dedi.
Fırat da bunun üzerine "Doğru, ben milyar lafını duymamıştım, milyon anlamıştım, o bakımdan. CHP'nin yaptığı numaralardan birisidir, oyun yapıyor. Milyon yerine milyar diyor" diye konuştu.
Eleştirilerden kurtulamıyor
CHP'lilerin iddiasını soran Akgün, canlı yayında Başbakanlığın açıklamasını da okumasına rağmen Erdoğan'ın sert eleştirisinden kurtulamadı. Erdoğan, AKP Ankara İl Başkanlığı'nın önceki akşamki iftar yemeğinde Akgün'ü isim vermeden şöyle eleştirdi:
"Bugün bir tane maalesef moderatör -ki kendisine saygım da olan bir arkadaş- beni 'dolar milyarderi' ifadesiyle sağ olsun suçluyor. Yazıklar olsun. Ya sen hesap bilmiyorsun, ya matematik, neyse oraları karıştırmayalım, ya sen hiç kitap okumadın. Dolar milyarderi ne demek ya? Ayıptır ya. İnsan utanır, sıkılır, ama bunlarda böyle şey yok. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na bu yakıştırmayı yapacak, ondan sonra bunlara cevap verdiğin zaman 'Niye bunları muhatap alıyorsun' diyecekler.
Ağzının payını verdi
Ama nasıl demeyesin? Gerçi sağ olsun Dengir kardeşim gereken cevabı verdi, ağzının payını verdi, payladı. CHP zihniyeti de bu işte, hep böyle dolar milyarderi diye bizleri tavsif (nitelendirme) ediyorlar, 'Çıkar bakalım' deyince hesabı çıkaramıyorlar."
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün düzenlediği basın toplantısında, "Kasımpaşa'da beraber top oynadığı arkadaşı, 'Parası olmadığı için aramızda para toplayıp kramponları ona alırdık' diyor. Şimdi kendisi dolar milyarderi" demişti.
milliyet

YORUMLAR
Haber Türk ekranında bu akşamki “söz sende” programına katılan bir ünlü eski anarşist vardı. Kızıldere’de sihalı çatışma sonucu yaralı olarak ele geçen, devgenç kurucularından ve Mahir Çayan yönetimindeki eli kanlı örgütün üyesi, müebbet hapse mahkum olmuş sonra da aflarla çıkmış bir eski suçlu.. Benzer eylemlerden tekrar ceza almıl ve 7 sene daha hapis yatacak.. Kendisini devrimci olarak niteliyor, oysa silahlı halk ayaklanması ile yani sivil silahlı darbe ile devleti ele geçirme amaçlı örgüt üyesiydi bir zamanlar , şimdi 12 eylül askeri darbesi ve Kenan Evren yargılanmalı diyor.. İşte size 12 Eylül askeri müdahalesinin yargılanmasını kimlerin neden istediğine bir örnek..
2010 a kadar süre varmış.Nasılsa kimse bunu yargılamaz inancı ile dava açmıyoruz galiba.Ancak bunu yapmalıyız.En azından tarihe not düşmek açısından.Biz açalımda devlet istemiyorsa yargılamasın.
Bu gene az.. Kayıplardan haber hala yok değil mi? Ve acı olan bu dikdatör halen yargılanamıyor ve buna hiçbir iktidar cesaret edemedi. Ve nedense bu adam bavulunu toplarken ecevit her zamanki oyununu oynadı ve getirdi. unutmayın Fetttoşunda elini tutup ödül vermişti. Halka yazık. Halka...
Malesef Halen Neredesiniz ?. Ülkenin bugünkü yaşadığı sorunlar malesef 12 Eylül Harekatı olmasa idi o zaman dahada kanlı geçecekti.Peki Asker hep suçlu !.O hale getirenlerin hiçmi suçu YOK.Onlar niye yargılanmıyor.Niye biz sade vatandaşlar Zarar görmedik.Çünkü Kanunlara,yasalara,insanlara saygılı olduğumuzdan.Kimsenin canına kıymadık.Bakın Bakalım Arabasında CEPHANELİK çıkanlar,adam öldürenler,teşvik edenler Sağcısı,solcusu nerelerde hangi partilerin başındalar,hangi gazete köşelerindeler?