E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan'dan müjde üstüne müjde 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa'da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili 'yarısı bizden' kampanyasını duyurdu. Erdoğan, evler üzerinden örnek vererek müjdesini detaylandırdı, kira yardımı da yükseltildi.

21.04.2023 - 18:18
Erdoğan dan müjde üstüne müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda, Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'ne katıldı. 

Erdoğan, konuşmasında kentsel dönüşümle ilgili yeni projeyi açıkladı. Erdoğan, "İlk müjdemizin adı kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasıdır. Oturdukları evlerinin riskli yapı tespitini yaptıranların ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. Diyelim 100 metrekare, 2+1 ev için 1.5 milyon lira maliyet çıktı. 750 bin lirasını biz hibe olarak vereceğiz... Vatandaşımız kendi koyacağı kısım için yüzde 0,79 faizle 10 yıl vadeli kredi kullanabilecek. Devletin karşılayacağı kısım 120 metrekare 3+1 ev için 900 bin liraya çıkacak. Kalana 10 yıl vadeli kredi" dedi. Erdoğan, ortalama 5 bin 500 lira ile 6 bin 500 lira arasında aylık taksitler olacağını belirtti. 

Erdoğan ikinci müjdenin kira yardımı konusunda olduğunu belirterek, "İstanbul'da kira yardım tutarını 5250 liraya yükseltiyoruz. Kampanyamıza katılan vatandaşlarımız ister kira yardımından yararlanabilir ister uygun şartlı kredi ile evini yenileyebilir" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bugün kentsel dönüşüm müjdelerimizle iki bayramı bir arada yaşayacağız. 7'li Masa Karadeniz gazı için ne diyordu, bebecan diye birisi var ne diyordu, hani nerede? Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna, burada denizin altına doğal gaz boruları yerleştirildi, bunu da görmedin mi? Bunlara biz nasıl oldu da bu masaları teslim ettik, birisini nasıl başbakan yaptık, birisini nasıl bakan yaptık? Veda konuşması yaparken neler neler söylüyor. Asıl bunlara ihanetlerinin bedelini 14 Mayıs'ta ödetmeye hazır mıyız? Bunları siyasi mevta olarak gömmeye hazır mıyız?

Yarın deprem bölgesinde inşa edilen köy konutlarının teslimi ile oradaki kardeşlerimizle iki bayramı bir arada kutlayacağız. Ardından Gaziantep'te vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. 

"BİRİLERİ 'MİLLET KURU SOĞAN, ET ALAMIYOR' DİYOR..."

Son günlerde sürekli millet kuru soğan, et alamıyor diyor birileri. Günlük hayatta bazı sorunlar olabilir, onlar bugünün işi değil. Savaşların, krizlerin bize de yansımaları olabilir elbette. Tedbirlerle bu etkileri en aza indirmenin gayreti içindeyiz. Bizim yaptıklarımızın amacı bu sıkıntıları kökten çözmektir. Bir toplu iğne üretemiyordu bu ülke. Şimdi İHA, SİHA, AKINCI, KIZILELMA, TCG ANADOLU'yu üretiyoruz. Şimdi Togg'umuz var mı? Üretimde yetiştiremiyoruz şu anda.

"BROŞÜR HAZIRLAMIŞ, İNCELEDİM, SENİN GİDECEK YERİN YOK"

Eğitimden sağlığa artık kendi devasa hastanelerimiz var mı? Çam Sakuramız var mı, Murat Dilmener var mı, Pakize Öz var mı? Bundan önce bay bay Kemal, ah ah, Savaş Ay sağ olsaydı da o video çekimleri var ya, orada bay bay Kemal saf saf duruyor. O hastanelerin hali neydi? Okmeydanı SSK'nın hali neydi? Bir vatandaşımız hastanede ölüyorsa, orada rehine olarak kalıyordu. Broşür hazırlamış, inceledim. Sen önce bunların hesabını ver. Senin gidecek yerin yok ya. 

"VATANDAŞIMIZIN EKMEĞİNE GÖZ DİKENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAKSINIZ"

Bugüne kadar 3.3 milyon konutu kentsel dönüşüm ile yeniledik. Özel sektörümüzün de katkılarıyla ülkemizi bu alanda 20 yıl öncesine göre çok iyi bir seviyeye getirdik ama bunu yeterli görmüyoruz. Deprem riski yüksek yerlerdeki kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz. Bu konudaki müjdelerimizi paylaşacağız. Günlük hayatımızda yaşadığımız sıkıntılardan kurtulabilmemizin yolunun ülkemizi büyütmekten geçtiğini unutmamalıyız. Enflasyonda, fiyat artışlarında birilerinin aç gözlülüğünün, alçaklığının payı varsa bunun da peşine düşeriz. Vatandaşımızın ekmeğine göz dikenin, gözünün yaşına bakmayacaksınız. 

"KARDEŞİNİZ İKTİDAR OLDUĞU SÜRECEK FAİZ YÜKSELEMEZ, TÜRKİYE'DE FAİZ DÜŞECEK"

Enflasyon meselesini bu yıl sonuna kadar kontrol altına almış, önümüzdeki yıl çözmüş olacağız. Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Türkiye'de faiz düşecek. Göreceksiniz enflasyon da faizle beraber düşecek. Biraz daha sabır ve 14 Mayıs'ta çok daha güçlü bir destek istiyorum, buna var mıyız? Gaziosmanpaşalı doğru adamı sever diyorlar, Allah razı olsun. 

"MÜJDEMİZİ AÇIKLIYORUM..."

Hükümetlerimiz döneminde kentsel dönüşüm projeleri ile TOKİ konutları ile geçmişle mukayese edilemeyecek derecede önemli adımlar attık. Dönüşüm ve sosyal konut projeleri ile 13.5 milyon insanımızın hayatına dokunduk ancak 6 Şubat'ta gördük ki deprem beklemiyor. 

Bir yandan deprem bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldıracak çalışmaları yürütürken, diğer yandan yeni seferberlik başlatıyoruz. 99 depreminin acıları hala taze olan İstanbul, nüfus yoğunluğu ve stratejik önemi sebebiyle seferberlikte ilk sırada yer alıyor. İstanbul'da 1.5 milyon bağımsız bölüm risk altındadır. Halen sahada dönüşümü süren 98 bin konut var. 

6 Şubat depremlerinin verdiği mesajı dikkate alarak büyük dönüşüm projesi başlatıyoruz. Her biri 500'er bin konuttan oluşan 3 projeyi hızla hayata geçirmektir. Birincisi Avrupa yakasında rezerv alanlarında 500 bin konut, ikincisi Asya'da 500 bin konut, üçüncüsü buralara nüfusla seyrelteceğimiz mevcut yerleşim yerinde 500 bin konutu yerinde dönüştürmektir. Bina yoğunluğunu seyrelteceğimiz yerlerde yeni yeşil alan, sosyal birimler yapacak, trafiği rahatlatacağız. Esenler projesi rezerv alanlarındaki 100 bin konutluk dönüşümün ilk bölümüdür. Bugünü İstanbul'da yüzyıllık dönüşümün miladı olarak görüyoruz. İstanbullu kardeşlerimizi davet ediyorum, buna hazır mıyız? 

İlk müjdemizin adı kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasıdır. Oturdukları evlerinin riskli yapı tespitini yaptıranların ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. Diyelim 100 metrekare, 2+1 ev için 1.5 milyon lira maliyet çıktı. 750 bin lirasını biz hibe olarak vereceğiz. Kalan 750 bin lirayı vatandaşımız kendi koyacak. Evini yenileyebilecek. Devletin karşılayacağı kısım 120 metrekare 3+1 ev için 900 bin liraya çıkacak. 

Vatandaşımız kendi koyacağı kısım için yüzde 0,79 faizle 10 yıl vadeli kredi kullanabilecek. 

Kendi imkanıyla dönüşüm yapmak isteyene de 0,74 faizle, 1 milyon 250 bin lira kredi kullanma imkanı da sağlıyoruz. Devleti hibesiyle, kredisiyle yanında. Çarşamba günü başlayacak başvurunun detaylarını bakanlığımız ilan edecek. 26 Nisan - 29 Mayıs arasında e-Devlet'ten başvuru yapılacak. 

"YENİ KİRA YARDIMI TUTARI 5250 LİRAYA YÜKSELTİLDİ"

İstanbul'da kira yardım tutarını 5250 liraya yükseltiyoruz. Kampanyamıza katılan vatandaşlarımız ister kira yardımından yararlanabilir ister uygun şartlı kredi ile evini yenileyebilir. 

ETİKETLER:
recep tayyip erdoğan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti binasına ateş açan saldırgan tutuklandı
Adana’da AK Parti Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı gerçekleştiren ...
Adana'da 4.2 büyüklüğünde deprem
Deprem mi oldu sorusuna yanıt bulma çalışmaları sürüyor. Peki, deprem ...
Kastamonu'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Kastamonu'da bayramlaşmaya giden ailenin bulunduğu otomobilin devrilmesi ...
 
Adana'da sağanak ve dolu etkili oldu
Adana'da kuvvetli sağanak ve dolu sele neden oldu. Cadde ve sokaklar su altında kaldı.
21 Nisan 2023 Turktime Günün Özeti
21 Nisan 2023 / Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
Otomobil nehre uçtu! 3 kişi aranıyor
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, kontrolden çıkan bir otomobil Munzur Çayı'na ...
 
Evlat nöbetinde Ramazan Bayramı
Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ...
Bakan Akar duyurdu: İlk milli muharebe tankı Altay pazar günü TSK'ya teslim ediliyor!
Türkiye'nin ilk yerli ve milli üretim tankı Altay'ın Türk Silahlı Kuvvetleri ...
21 Nisan 2023 burç yorumları: Artık sevme zamanı
21 Nisan 2023 burç yorumları: Artık sevme zamanı
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
yangın
Recep Tayyip Erdoğan
MERSİN
Tedavi
ygs puan hesaplama
mehmet özkan
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Fernandao
Çanakkale Savaşı