E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan'dan F-35 açıklaması: NATO için de gereklidir 

Bloomberg News'e konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan F-35'e ilişkin, Türkiye'nin bedelini ödediği F-35 uçaklarını teslim alması iki stratejik ortak olan Türkiye ve ABD'nin yanı sıra NATO'nun güvenliği için de önemlidir" dedi.

5.01.2026 - 12:14
Erdoğan dan F-35 açıklaması: NATO için de gereklidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bloomberg News'e konuştu.

F-35'e ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Trump'ın yeniden göreve başlamasıyla birlikte Türkiye-ABD ilişkilerinde daha makul ve olumlu bir zemine geçilmesi yönünde bir imkan doğmuştur. 

Türkiye'nin bedelini ödediği F-35 uçaklarını teslim alması ve programa yeniden dahil edilmesi iki stratejik ortak olan Türkiye ve ABD'nin yanı sıra NATO'nun güvenliği için de önemli ve gereklidir."

S-400 FÜZELERİ
Erdoğan bu konuyu Türkiye’ye yönelik haksız bir girişim olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Bizim için esas olan, Türkiye’nin itibarının korunması ve bankamızın haksız bir şekilde cezalandırılmamasıdır. Görüşmeler bu çerçevede devam etmektedir. Temennimiz hem hukuka uygun hem de iki ülke arasındaki stratejik ortaklıkla mütenasip adil bir sonuca ulaşılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Özellikle ABD menşeli LNG tedarikimizi kayda değer ölçüde artırdık” dedi ve ABD’nin Türkiye’nin LNG tedarik zincirinde önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin duruşu çok nettir; biz milli menfaatlerimiz ve enerji güvenliğimiz doğrultusunda hareket ederiz. Hidrokarbon ihtiyacının büyük bölümünü ithalat yoluyla karşılayan bir ülke olarak enerji güvenliğimizi etkileyecek her başlıkta dikkatli ve dengeli hareket etmek durumundayız” dedi.

BÖLGESEL SORUNLAR
Erdoğan, “Türkiye olarak hem Sayın Putin’le hem Sayın Zelenskiy’le doğrudan konuşabilen; aynı anda Washington, Brüksel hattında olsun NATO ve Birleşmiş Milletler nezdinde olsun somut girişimlerde bulunarak güçlü ve dengeli diplomatik temaslar yürütebilen yegane aktörüz” diye konuştu.

Erdoğan, “Gazze’de konuşlandırılacak Uluslararası İstikrar Gücü’nün başarı şansı, sahada meşruiyeti olan aktörlerin içinde yer almasına bağlıdır. Türkiye dahil Şarm el Şeyh Deklarasyonu’na taraf olan ülkelerin bu süreçteki en meşru aktörler olduğunun bilinmesi gerekir. Takdir edersiniz ki Türkiye’nin olmadığı bir mekanizmanın, Filistin halkının güvenini kazanması bu anlamda zordur. Biz hem Filistin tarafıyla derin tarihî bağlarımız hem İsrail’le geçmişte yürüttüğümüz güvenlik ve diplomasi kanalları hem de NATO üyesi bir ülke olarak bölgesel etkinliğimiz itibarıyla bu tür bir misyonun anahtar ülkesi konumundayız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözler Erdoğan-Trump görüşmesinde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ABD Başkanı Donald Trump ile ...
AK Parti'den tepki: Bunlar yok hükmünde
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tehditlere ...
Partilerin hazine yardımı belli oldu: Hangi partiye ne kadar ödenecek?
2026 bütçesine göre siyasi partilere yapılacak Hazine yardımlarının miktarı ...
 
Gözler yılın ilk Kabinesinde: Gündem Venezuela
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yılın ilk kabine toplantısı, ...
Eski Bakan Sadettin Tantan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın rahatsızlanmasının ardından ailesi, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Prens Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı ...
 
Yeni yılın ilk kabinesi toplanıyor
Yeni yılın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Beştepe’de toplanıyor. ...
AK Partili Yayman'dan Özgür Özel'e tepki: Dış politika dar parti çıkarlarının alanı değil!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı ...
TBMM'de yoğun mesai sürüyor
Meclis Genel Kurulu'nun ilk gündemi Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılacak değişiklik olacak.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
yangın
İran
Tedavi
Çankaya Köşkü
voleybol
Devlet Bahçeli
Ahmet Kaya
serdar ortaç twitter
GAZİANTEP