E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan'dan Esad'a gözdağı 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Esad'a seslenerek, "İdlib'de gözlem kulelerimizi kuşatma altına alanlara verdiğimiz süre doluyor" dedi.

26.02.2020 - 12:45
Erdoğan dan Esad a gözdağı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, " İdlib'te ortaya çıkan insani krizi önlemek için sahada aktif müdahale dahil her yolu deniyoruz. Rusya insani hassasiyeti kabul etmek istemiyor. Gözlem kulelerimizi kuşatma altına alanlara verdiğimiz süre doluyor" diyerek Esed rejimine gözdağı verdi.

"EN UFAK BİR GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"
Rejimin belirlenen sınırların dışına çıkarılacağını belirten Erdoğan, "Talebimiz rejimin Soçi muhtırası sınırlarına yani gözlem noktalarımızın gerisine çekilmesidir. Talebimiz rejimin saldırılarını sonlandırmasıdır. Şu anda en büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah yakında buna da bir hal çaresi bulacağız. İdlib'te en küçük bir geri adım atmayacak rejimi mutlaka belirlediğimiz sınırların dışına çıkaracağız" şeklinde konuştu.

 

AK Partililer, bugün 66 yaşına giren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü, hazırladıkları kliple kutladı. Yaklaşık 1 dakikalık klip, Erdoğan'ın konuşmasının hemen öncesinde grup toplantısında izletildi.

AK Parti TBMM Grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü hazırladıkları kliple kutladı.

AK Parti milletvekilleri, 26 Şubat 1954'de doğan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 66'ncı doğum günü için klip hazırladı. 1 dakika 5 saniye süren klipte Erdoğan'ın çocuklarla görüntülerine yer verildi.

Klip, AK Parti'nin Twitter hesabından da "Yüreğinde Türkiye sevdasıyla, bir millete umut olan liderimiz. Doğum günün kutlu olsun" mesajı ve 'İyikiDoğdunMilletinAdamı' etiketiyle paylaşıldı.

"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Klip, TBMM'deki grup toplantısında Erdoğan'a da izletildi. Kürsüye çıkmadan hemen önce yayınlanan video sonrası duygulandığı görülen Erdoğan, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"BENİM İÇİN ÇOK ÇOK DUYGULUYDU"
Konuşmasına başlayan Erdoğan, "Sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Özellikle hazırlanan bu sürpriz gerçekten çok kısa da olsa benim için çok çok duyguluydu ve çocukluk yıllarıma beni götürmesi, bunun yanında da tercih edilen oradaki birkaç anekdot gerçekten çok çok önemliydi. İşte bu simitti,kitaptı, suydu bunların 3'ü çocukluk yıllarımın en önemli başlıklarıydı. Sınıfımdaki bir arkadaşımın kitabevleri vardı ve oradan elde ettiğim bu imkanlarla kütüphaneme aldığım Esen Ömer Nasuhi Bilmen Efendi'nin Hukuku İslamiyye Kamusu'ydu. Taksitlerini simit satarak, su satarak ödemiştim ve o günden bugüne de hamdolsun bu şekilde yürüyerek geldim" dedi.

DEPREM TEHLİKESİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Ülkemizin mevcut yapı stokunun, özellikle de bizden önce yapılanların önemli bir bölümü depreme ve diğer afetlere dayanıksızdır. Türkiye gibi 83 milyon nüfusa, 10 milyon binada 30 milyon bağımsız birime sahip bir ülkede değişimin kolay olmadığı ortadadır. İlk etapta dönüştürülmesi gereken konut sayısı 6 milyondur. Devlet ve millet olarak el ele vererek en riskli olan yapılardan başlayıp bu süreci adım adım yürütmek zorundayız. Hedefimiz her yıl 300 bin yeni konut inşa ederek önümüzdeki 5 yılda 1 milyon 500 bin konutu dönüştürmektir. Marmara depreminin ardından altyapısı ve diğer birimleri ile 43 bine yakın konutu tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim etmiştik. Geçen yıl başlattığımız 65 bin konut dönüşüm projesinin bir kısmı tamamlandı ve kalanları sürüyor.

"KANAL İSTANBUL TEK BAŞINA 500 BİN KONUTLUK BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİDİR"

Kanal İstanbul tek başına 500 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesidir. Elazığ ve Malatya depreminin ardından hasar tespiti çalışmaları 12 günde tamamlandı. Buna göre, Elazığ'da ağır hasarlı 7098 bina tespit edildi. Toplamda 19 bin 821 bağımsız birim bulunuyor. Malatya'da ise, 370 yıkık, 2794 ağır hasarlı bina olduğu, 6 bin 691 bağımsız birim bulunduğu belirlendi. Elazığ'da 19 bin 180, Malatya'da 4432 yeni konut yapılması gerektiği ortaya çıktı. Elazığ'da TOKİ'nin daha önce inşa ettiği 400 konuta da vatandaşlarımız taşınmaya başladı. Hedefimiz 1 yıl içinde 23 bin 612 konutun tamamını bitirip vatandaşlarımıza teslim etmektir.

KILIÇDAROĞLU'NA İDLİB TEPKİ

Türkiye'nin pek çok sıkıntısı var ama CHP zihniyeti ve onun başındaki zatın hezeyanları en önemli meselemiz olmayı sürdürüyor. Milletimize olan saygımız gereği yalanların ve iftiraların ortada kalmaması için bazı gerçekleri ifade etmek mecburiyetinde hissediyoruz kendimizi. Yargıya, hakimlere, savcılara her türlü adaleti yapan bir zihniyet başka nasıl ifade edilebilir. Bu ülkede kölelik yoktu ama zihnini emperyalistlere gönüllü olarak satmış olan bir kişiyi biliyoruz, onun adı da bay Kemal'dir.

"ESED'LE GÖRÜŞME TEKLİF EDİYOR, SEN GÖRÜŞÜYORSUN YETER"

İnsanoğlunda bir vicdan var değil mi? İdlib'de 'adam kendi toprağını savunuyor' diyerek rejimin yanında yer alan, şehitlerimize saygısızlık yapan bir kişi asla bu milletin evladı olamaz. İnsanda vicdan önemli bir sestir. İdlib'deki o yavruları televizyon ekranlarında izlemiyor musun? O yavruların ahı sana yeter ya. O anneler, babalar çamur deryaları içerisinde başlarını sokacak bir çadır dahi bulamıyorlar. Bunları bu katil Esed'in insafına mı bırakacağız. Git Esed'le görüş diyor, sen daha Esed'i görmediğin zaman ben onunla görüşüyordum zaten. Biz ona hangi teklif yaparsak yapalım adam olmadığını gördük. Benim Kürt orijinli kardeşlerim, onlara pasaport dahi vermiyor. Ben de kendisine tavsiyede bulundum, senin vatandaşın niye vermiyorsun diye ama vermedi. Bay Kemal ahkam kesiyor. Sen siyasetin cahilisin ya. Kürt vatandaşlarımla ilgili bu durumları bilmiyorlar mı? Bildikleri halde bunlardaki Erdoğan düşmanlığı ne yazık ki tavan yapmış vaziyette. Terör örgütlerine destek vermeye devam ediyorlar. Ana muhalefetin başındaki zat Esed'le görüşme teklif ediyor, sen görüşüyorsun zaten yeter. Ama bizim adımıza değil, kendi adına.

Şu anda Apo'nun ortakları ile de ortaklığı var. Yürüyüşleri beraber yaptılar. Bununla kalmadılar, AP'de yine beraber dirsek dirseğe oturdular, oradan da yine ülkemize saldırdılar. Bunlarda bu ülkenin menfaatlerini savunmak diye bir şey yok. İşte millilik derken savunduğumuz ama gayri millilik derken işte temsilcisi bunlar.

LİBYA TEPKİSİ

Libya konusunda söyledikleri deryada damla hükmünde dahi değildir. Libya'da ne işimiz var diyor. CHP'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal. Sen demek ki Gazi Mustafa Kemal'in hayatından da haberin yok. Trablusgarp'ta ne işi vardı? Niye oralara gitti. Bizim bir tarihimiz var ya.

HDP'Lİ PERVİN BULDAN'IN CHP'YE 'İTTİFAKLAR AÇIK VE ŞEFFAF OLMALI' ÇAĞRISI

Siyasette ittifaklar vardır ama ellerinde milletin kanı olanlarla yapılanın adı ittifak değil, ihanettir. Böyle bir ittifakın demokrasilerde yeri yoktur. Bölücü örgütün güdümündeki partinin eş başkanı CHP'ye ittifak ilişkilerini alenileştirme çağrısı yaptı. Bu partinin bir diğer eş başkanı da daha önce İstanbul'dan Ankara'ya kadar CHP'li belediyelerde katkıları olduğunu söylemişlerdir. CHP gibi bir partiyi götürüp bölücü terör örgütünün kadrolarına teslim eden zihniyetin diğer hezeyanlarına da şaşırmamak gerekiyor.

Bölücü terör örgütünün güdümündeki partinin belediyelerini de yakından takip ediyor somut tespit anında gereğini yerine getiriyoruz.

İDLİB VE RUSYA AÇIKLAMASI

İdlib'de sahada aktif müdahale dahil her türlü yolu deniyoruz. Türkiye, İdlib'den ülkemize şu an itibarıyla asgari 1 milyonu aşkın yeni göç dalgasını sessiz sedasız kabullenemeyecektir. Talebimiz rejimin Soçi Muhtırası sınırlarına çekilmesidir. Rusya insani hassasiyeti kabul etmek istemiyor. Gözlem kulelerimizi kuşatmalardan öyle veya böyle bu ay sonuna kadar kurtarmanın planlaması içindeyiz. Rejimin kendi topraklarını kurtarma değil kendi halkını yok etmenin hesabını yaptığı artık inkar edilemez bir gerçek olarak karşımızdadır. Yakında hava sahasını kullanamıyor oluşumuza da bir hal çaresi bulacağız. İdlib'de en küçük geri adım atmayacak, rejimi belirlediğimiz sınırların dışına çıkartacağız. Bu konuda kararlıyız.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun ilk rakibi belli oldu
Genel Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacak ilk rakip belli ...
Kılıçdaroğlu'ndan çok sert Suriye çıkışı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu ...
Muharrem İnce'den CHP'ye eleştiri
CHP'de tek adaylı olarak gerçekleşen il kongrelerini eleştiren Muharrem ...
 
Bahçeli savcıları göreve çağırdı
MHP Lideri Devlet Bahçeli, parti grubunda yaptığı konuşmada HDP'nin kongresi ...
İYİ Parti'den CHP'ye HDP resti
İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu, "Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız, CHP cevabını versin" dedi.
Erdoğan: Yeni bir yol haritası lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonunda gerçekleştirilen ...
 
Bakan Soylu, depremde ölenlerin cenaze namazına katıldı
İçişleri Bakanı Soylu, dün sabah saatlerinde Türkiye İran sınırında meydana ...
İYİ Partili Koray Aydın: Günde bin üye partimize kayıt yaptırıyor
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Kırıkkale'de partisinin ...
Erdoğan, İzmir'e Kılıçdaroğlu'nu sordu
İzmir'deki açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
eyfel kulesi
Kızılyıldız
1. Lig
İsveç
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Vedat İnceefe
Mehmet Şimşek
Manchester City