Turk Time
DOLAR
47,7111 %0.18
EURO
55,1881 %0.32
ALTIN
6660,5450 %2.59
BIST-100
13779,39 %-0.14
PETROL
81,4900 %-1.56
BONO
41,3000 %-0.55
ISTANBUL
BUGÜN
24/31°
ISTANBUL
YARIN
25/30°

Erdoğan Cezayir'de: Önceliğimiz Gazze'de kalıcı barışın tesisi

Erdoğan, Cezayirli mevkidaşı Tebbun ile yaptığı ortak basın toplantısında, "Toplu cezalandırmaya dönüşen ve savaş suçu teşkil eden İsrail saldırılarını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" dedi.

  • Son Güncelleme:
Erdoğan Cezayir'de: Önceliğimiz Gazze'de kalıcı barışın tesisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşı Tebbun’un daveti üzerine Cezayir’e gitti.

Erdoğan'a Cezayir ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'de mevkidaşı Abdülmecid Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan basın toplantısında yaptığı konuşmada, ilk olarak Türkiye-Cezayir ilişkilerine değindi. Yıl sonuna kadar iki ülke arasındaki ticaret hacminin 6 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. "Cezayir'in ülkemizdeki yatırımlarından memnuniyet duyuyoruz" diyen Erdoğan, Ziraat Bankası'nın Cezayir'de şube açmak için izin aldığını da duyurdu.

Bugünkü görüşmelerde savunma işbirliği açısından neler yapılabileceğini de aldıklarını belirten Erdoğan, Filistin'de yaşanan insani dramı da konuştuklarını söyledi.

"Toplu cezalandırmaya dönüşen ve savaş suçu teşkil eden İsrail saldırılarını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" diyen Erdoğan, "Önceliğimiz Gazze'de kalıcı ateşkesin tesisi ve insani yardımların bölgeye kesintisiz sevkidir" diyerek İsrail ve Filistin'in üzerinde mutabık kalacağı adil barış için Türkiye'nin garantör ülke olmaya hazır olduğunu yineledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hastane, ibadethane, okul, her konuda koruma altında olması gereken mekanların hedef alınması, halkın göçe zorlanması, vicdansızlıktır, barbarlıktır. 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin tesisi, artık kaçınılmazdır. Bu doğrultuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz