E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan: Bunları yaşarken yutkunup kalıyoruz 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın ziyareti sırasında düzenlenen Darbeler ve Demokrasi söyleşisi toplantısında geçmişte yaşananları anlattı.

16.01.2022 - 20:20
Erdoğan: Bunları yaşarken yutkunup kalıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes Müzesi'nde düzenlenen programda, 1960 darbesi, 1971 muhtırası, 1980 darbesi ve Türkiye'ye yönelik planları anlatırken "Bunları yaşarken yutkunup kalıyoruz." dedi. 

Erdoğan "Açılışı vesilesiyle bir araya geldiğimiz Adnan Menderes Müzesi'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz demokrasi tarihini en şanlı ve en hüzünlü sayfasını oluşturan Menderes dönemi nesilden nesile aktarılması gereken ibretlerle bezelidir." dedi.

Programda müzenin açılışıyla ilgili  Aydın Menderes'in eşi ile Adnan Menderes'in torunu Adnan Menderes de birer konuşma yaptı. 

 Erdoğan satır başları ile şunları söyledi:

Açılışı vesilesiyle bir araya geldiğimiz Adnan Menderes Müzesi'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz demokrasi tarihini en şanlı ve en hüzünlü sayfasını oluşturan Menderes dönemi nesilden nesile aktarılması gereken ibretlerle bezelidir. Bu müze rahmetli Menderes'in Yassıada'dayken mahpustayken hasretle yad ettiği yerde kurulmuştur. Cumhuriyet kurulduktan sonra yeni devletimizi inşa ederken pek çok zorlukla karşılaştığımız bir gerçektir. Gazi Mustafa Kemal sonrası dönemde CHP sadece zihniyet olarak değil, filende faşizmin kıyılarında dolaşan bir parti haline gelmiştir. Demokrat Parti ve Menderes dönemi Türkiye'inin demokrasi ve kalkınma mücadelesinin en önemli taşlarından birisidir. Darbe döneminde yaşananlar ilk gününden idam gününe kadar tüm aşamalarıyla milletimizin gönlünde onarılamaz yaralar açmıştır. O dönem Menderes'e yeteri kadar sahip çıkılamadı. 

Dün kendi siyasi hırsları uğruna, ülkeyi Menderes'in idamına sürüklemekten çekinmeyenler hala aynı sinsilikler peşindeler. Dün Menderes ve arkadaşlarına hangi itamı yapıyorlarsa bugün farklı ithamlarla bize yöneltiyorlar. Şöyle bir geriye baktığında; 1960 darbesi olmasaydı Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu hangi istikamette sürerdi diye sormak geliyor. Türkiye'yi siyasette ekonomide, güvenlikte felç etmeyi kafasına koyanların bitip bitmeyen oyunlarıyla geçen yıllara üzülmemek elimizde değil. Ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı sayesinde bu alçak oyunu bozacak kararlılığa sahip olduğumuz bir döneme girdik. Aşağıda merhum Menderes'în hizmetleriyle alakalı o kronolojik haritayı gördüğümde 20 seneyi hatırlamamak elimde değil.

Programda daha sonra konuklar  Erdoğan'a sorular sordu. Bir konuğun Adnan Menderes'in kısa hayatı ile ilgili soruya Erdoğan "Bu çok zor soru" dedi ve daha sonra Adnan Menderes'in toprakla ilişkisini anlattı ve "Topraktan geldik toprağa gideceğiz" deyimini hatırlattı.

Erdoğan, gelen sorular üzerine PKK'lı teröristle resimleri çıkan HDP'li milletvekili ile ilgili gerekli adımları attıklarını ve buna benzer isimlerin Meclis'ten temizleneceğini söyledi. 

 Erdoğan bir başka öğrencinin Adnan Menderes ve Turgut Özal'ın başına gelenleri hatırlatarak başına birşey gelmekten korkup kormadığını sorusuna ise "Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık dedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADNAN MENDERES DEMOKRASİ MÜZESİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koçarlı ilçesinde inşa edilen Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin açılışını yaptı.

Toplu açılış için Aydın'da bulunan Erdoğan, Valilik tarafından Türkiye'de demokrasi mücadelesinin sembolü merhum Başbakan Menderes'in hatırasının yaşatılması amacıyla yapılan müzenin açılışına katıldı.

Müzede gezip, incelemelerde bulunan Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatları ile yapılan müze, Menderes'in hasretini belirttiği Çine Çayı'nın kenarına inşa edildi.

Menderes'in eseri olan köprü, doğup büyüdüğü köy ve bağ evi ile bağlantılı bir konumda yer alan müze, 90 dönüm arazi üzerinde, 840 metrekarelik üç kattan oluşan, ailevi Hacıalipaşa Konağı'nın bir replikasyonu olarak yapıldı.

Müzenin giriş kapısının önünde, Menderes'in 1954'te çiftliğinde kullandığı traktör ile 1950-1960 yıllarında kullandığı makam aracı bulunuyor.

Müze, çağın teknoloji ve dijital dünyasına uyumlu, yeni neslin ilgisini çekecek şekilde yenilikçi bir müze anlayışıyla kurgulandı.

Modern, dijital öğeleri içeren, interaktif ve ziyaretçiyi dönemin atmosferi içine çekebilecek unsurlarla desteklenen müzede, Menderes'e ait özel eşyalara, fotoğraflara ve belgelere de yer verildi.

 MENDERES'İN ÖZEL EŞYALARI BULUNUYOR

Giriş katında Adnan Menderes'in hayatının kronolojik bir akışla anlatıldığı müzede, Menderes'in İstiklal Madalyası'nın sergilendiği bölüm, çalışma masası, özel eşyaları, köylülere bağışladığı arazilere ait tapu belgeleri de bulunuyor.

Demokrat Parti dönemine ilişkin belge ve nesneler ile Menderes'in görev yaptığı dönemde imza attığı icraatlara ilişkin görsellerin de yer aldığı müzenin bodrum katı, kütüphane ve sinevizyon odası olarak inşa edilirken, müzenin yanına da cami yapıldı.

Müzenin çevresinde ise ziyaretçilerin doğayla baş başa kalabilecekleri, içinde yel değirmenleri, yeşil alanlar, restore edilen Antik Roma Dönemi Köprüsünün yer aldığı yaklaşık 100 dönümlük bir rekreasyon alanı, Çine Çayı'nın kenarında ise yöresel ürünlerin satıldığı ahşap 2 katlı restoran bulunuyor.

ETİKETLER:
Recep Tayyip Erdoğan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Osman Kavala: Kala kala dış güç olarak bir ben kaldım
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tutuklu Osman Kavala’yı Silivri Cezaevi’nde ...
Talat Atilla ortaya çıkardı! 'Ayhan Bilgen, AK Parti'nin eski ofisini kiraladı'
HDP'den istifa ederek yeni parti kuracağını açıklayan Ayhan Bilgen Ankara ...
Süleyman Soylu: Türkiye’ye hayranlıkla bakıyorlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Dışarıya çıktığımızda ya da onlara temas ...
 
Muharrem İnce’den CHP’ye eleştiri: Tek derdiniz koltuk
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’nin erken seçim istediğini ...
Temel Karamollaoğlu taburcu oldu
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Koronavirüs tedavisi ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da il danışma toplantısında ...
 
Fatih Erbakan'dan erken seçim açıklaması
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan erken seçim için tarih ...
CHP PM'den kurultay kararı!
CHP'nin Temmuz 2022'de yapılması planlanan 38. Olağan Kurultay'ı bir yıl ...
Erdoğan: Türkiye yoluna güvenle devam ediyor!
Aydın'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fahiş ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
Ukrayna
DEAŞ
passolig
Southampton
Kocan Kadar Konuş
ygs puan hesaplama
Mehmet Şimşek
film