Sözcü yazarı Emin Çölaşan, yazısında Devlet Bahçeli’nin gündeme taşıdığı "Cumhurbaşkanı yardımcılarından biri Kürt, biri de Alevi olsun" sözlerini eleştirdi.
İŞTE ÇÖLAŞAN'IN YAZISI
Sevgili okurlarım, Devlet Bahçeli’nin gündeme taşıdığı akılalmaz fikirler memleketi iyice sarstı. Şu cumhurbaşkanı yardımcılığı konusundan söz ediyorum.
Evet, bu beyefendi bu kez karşımıza yine ipe sapa gelmez bir öneri ile çıktı. Tipik bir zihni sinir projesi.
Cumhurbaşkanı yardımcılarından biri Kürt, biri de Alevi olsun!
Onun bu sözleri aslında Kürt ve Alevi yurttaşlarımıza en büyük saygısızlığı içeriyor. Demek ki Kürt ve Alevi vatandaşlarımız için cumhurbaşkanlığını falan düşünmüyor.
Şimdi konuya girmeden önce size Anayasamızın 106. maddesini anımsatayım. Doğrusunu isterseniz bunu ben de bilmiyordum, bu saçma sapan konu gündeme gelince öğrenmiş oldum.
Maddenin özeti şöyle:
“Cumhurbaşkanı, seçildikten sonra bir veya daha fazla cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilir. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olanlar arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanır ve görevden alınır...”
İşin özü bu iki cümlede yatıyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |