Edin Dzeko emekli oluyor
Bosna Hersek Milli Takımı’nın efsane futbolcularından Edin Dzeko, milli takım kariyerini noktalayacağını açıkladı.
- Son Güncelleme:

Bosna Hersek Milli Takımı’nın efsane futbolcularından Edin Dzeko, milli takım kariyerini noktalayacağını açıkladı.
40 yaşındaki golcü, Bosna Hersek’in 2 Ekim’de İsveç ile oynayacağı karşılaşmanın milli formayla son maçı olacağını duyurdu.
Duygusal bir mesaj paylaşan Dzeko, milli takım formasını giymenin kariyerindeki en büyük gurur olduğunu vurguladı.
“Bazen kendi kendime bu anın ne zaman geleceğini merak ediyordum… Ama bu sözleri yazarken ne kadar duygulanacağımı hiç hayal etmemiştim.” ifadelerini kullanan Dzeko, İsveç karşılaşmasında tüm Bosna Hersek halkını yanında görmek istediğini belirtti.
Bosna Hersek Milli Takımı formasını 151 kez giyen Dzeko, ülkesinin tarihindeki en önemli futbolcular arasında yer alıyor.
Milli takım kariyerinin yaklaşık 20 yıl önce Türkiye karşısında başladığını hatırlatan deneyimli futbolcu, yıllar içerisinde çok şeyin değiştiğini ancak Bosna Hersek formasına duyduğu sevginin hiç değişmediğini ifade etti.
Dzeko, “Ülkem için futbol oynamak, bu sporun bana verdiği en duygusal fırsat oldu.” sözleriyle milli takım formasının kendisi için taşıdığı anlamı dile getirdi.
DÜNYA KUPASI GURURU
Dzeko’nun kariyerindeki en özel anlardan biri ise Bosna Hersek’in 2014 Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanması oldu.
Yıldız futbolcu, Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası’na katılımın kariyerinin en mutlu anlarından biri olduğunu belirtirken, milli takımla yaşadığı unutulmaz anların hayatı boyunca kalbinde kalacağını söyledi.
Dzeko, İsveç karşısında oynayacağı son milli maçta tribünlerin yanında olmasını isterken, Bosna Hersek formasını son kez giyerek yaklaşık 20 yıllık milli takım serüvenine noktayı koyacak.

YORUMLAR
İlk yorum yapan sen ol...