DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
"SİZİN İKTİDARINIZ DEĞİL Mİ BU DAVALARI SİYASALLAŞTIRAN? "
AİHM ve AYM kararlarının uygulanmadığını vurgulayan Hatimoğulları, tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu:
“Demirtaş, Yüksekdağ ve bütün Kobani kumpas davası tutukluları ve Osman Kavala, Can Atalay Gezi direnişi tutukluları bir saniye bile içeride kalmamalı. Adalet Bakanı ‘Bazı davalar siyasallaştırılıyor’ diyor. Sizin iktidarınız değil mi bu davaları siyasallaştıran? Yargıyı da bu davaları da siyasallaştıran sizsiniz. Türkiye'nin itibarını zedelemeye devam ediyorsunuz, bir an önce bundan vazgeçin. AİHM ve AYM kararları uygulansın. Bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın.”

Ekrem İmamoğlu ve seçilmiş belediye başkanlarıyla ilgili davalara da değinen Hatimoğulları, “Bu dava da yargının siyasallaştığının büyük bir göstergesidir. Buradan bir kez daha diyoruz ki Ekrem İmamoğlu ve seçilmişler derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.
Tülay Hatimoğulları, Kocaeli Dilovası’nda geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin üzüntüsünü dile getirdi. Hatimoğulları, “Ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletvekillerimiz, İstanbul ve Kocaeli meclisimiz, yitirdiğimiz kadın emekçilerin cenazelerine katıldılar. Yanan tesise de gittiler” ifadelerini kullandı.
"DEVLETİN GİTTİĞİ YERE SİYASET NEDEN GİTMESİN?"
Hatimoğulları, barış sürecinde Öcalan’ın kararlılığının kritik olduğunu belirtti:
“İlk günden beri pozitif dil kullandı, tarihi konulara takılmadı, daima sağduyuyla hareket etti. Sayın Cumhurbaşkanı ne dedi, ‘Şu anda İmralı bu konuyla ilgili her türlü desteği verdi, veriyor.’ Önemli bir tespit. Sayın Bahçeli ne söyledi? ‘Meclis'te kurulan komisyonda seçilecek milletvekillerinin İmralı’ya giderek ilk ağızdan mesajları alması süreci güçlendirecekti.’ Son derece önemli bir vurgu.”
Hatimoğulları, komisyonun İmralı’ya giderek görüşmeler yapmasının süreci hızlandıracağını ve topluma güven sağlayacağını söyledi:
“Devletin gittiği yere siyaset neden gitmesin? Siyaset kurumu böylesi tarihi bir meselede neden en aktif şekilde görev almasın ki? Komisyon gecikmeksizin İmralı’ya gitmeli, adada bu görüşmeyi gerçekleştirmelidir.”
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...