E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Davutoğlu'ndan temiz siyaset çağrısı: Bu siyaset destekli soyguna son vermek lazım 

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Gelecek- Saadet Grup Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, "Bu siyaset destekli soyguna son vermek lazım. Tablonun bir tarafından doları saçına dolayanlar diğer yanında 7 bin 500 lira emekliler." ifadelerini kullandı.

29.11.2023 - 12:37
Davutoğlu ndan temiz siyaset çağrısı: Bu siyaset destekli soyguna son vermek lazım

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partilerinin grup toplantısından açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu gündeminde son günlerde fenomen Dilan-Engin Polat çiftinin kara para aklama suçlamalarına ve futbol dünyasını sarsan 'Fatih Terim Fonu'na ilişkin konuştu:

Bu siyaset destekli soyguna son vermek lazım. Tablonun bir tarafından doları saçına dolayanlar diğer yanında 7 bin 500 lira emekliler.

''ELHAMDÜLİLLAH BUGÜN MECLİSTEYİZ''

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bugün size beyazın hikayesini anlatacağım. Bir kundağa sardılar bizi kulağımıza bir ezan okundu. Ve hayat süreriz kimi uzun kimi kısa. Masum doğarız, imtihan ediliriz.

26 Mayıs 2021 tarihinde Gelecek Partisi kurucuları ve yöneticileri olarak Meclis önüne beyaz gömleklerle geldik. Neden mi? Ondan bir müddet önce devletin yetkililerinin "organize suç örgütü" olduğunu ilan ettikleri Sedat Peker'in iddiaları sonrasında İçişleri Bakanı'nın istifasını ve soruşturmaların açılmasını temin etmek için geldik. Eski bir başbakan olarak meclis önünde itildik, tartaklandık. Meclis'e sokulmadık. Ama elhamdülillah bugün Meclis'teyiz.

Mafya liderinden maaş alan milletvekilleri, ihaleler, marinaya çökmeler, devletin zengin ettiği kişiler, kan emici, hazine soyucu bir güruh... İçişleri Bakanı televizyonlara çıktı, cevap vermek yerine "Davutoğlu şunları şunları yapacaktı, bir grup arkadaş onu indirdik" dedi. Mesele şahsi bir mesele değil. O günün içişleri bakanı o iddiaları yaparken Sayın Cumhurbaşkanı sustu, MHP Genel Başkanı koruması altına aldı. O bakan 2 yıl daha görev yaptı. Seçimden sonra yeni bir bakan geldi ve o iddialar doğruymuş gibi ve sanki başka bir hükümet gelmiş gibi eski bakanın kadrolarının üzerinden silindir gibi geçti. Bir bakanın oluşturduğu bataklık üzerinden başka bir bakan kahramanlık hikayeleri yazdı. Cumhurbaşkanı aynı cumhurbaşkanı, iktidar aynı iktidar, ittifak aynı ittifak.

Beyaz gömlek hareketi başlattık. Ak da diyebilirdik ama o kadar kirlettiler ki diyemedik. Temiz siyaset devrimi yapılsın dedik.

'SEÇİMLERDEN ÖNCE 15 MİLYAR DOLAR ÜLKEDEN ÇIKARILDI'

Bir bakan dezenfektan satarken, uğurlanıyor. Mahkemede hesap vermiyor. Devletin her yerinden kara para aklama senaryoları geliyor. Hepsinin devlet yetkilileriyle resimleri var. Bu ne rezalet.

Seçimlerden önceki 3 ayda 15 milyar 905 milyon dolar Türkiye'den çıkarıldı. Seçimler bitti, bu düzenin devam edeceği görülünde 15 milyar 575 milyon dolar geri geldi. Eğer bir değişiklik olsaydı o dolarlar gelmeyecekti. Şimdi torba yasada diyorlar ki götürdüğünüz paraları geri getirebilirsiniz, sizden vergi almayacağım.

Varlık barışı denilen şeyde kara para aklama var, imar yasasında yolsuzluk var.

Siyasi destekli zenginleşmeleri soracağım. Yeni bir yasa daha. Cumhurbaşkanı bir gün diyecek ki "şu şu firmalara vergi iadesi yapacağım" ama yasa hukuk yapar diyor.

AYM kalksın kimse bize karışmasın diyorlar. Temel haklar konusunda kimse bize hesap sormasın diyorlar.

'YAKLAŞTIRMAYIN BU REZA SARRAF DENEN ALÇAĞI DEDİM'

Devletin her yerinde hortumlama var. Şu anda her yeri saadet zinciri almış. Nerden geliyor bu paralar. Saçlarına dolar takanlar... Yaklaştırmayın bu Reza Sarraf denen alçağı, dedim cumhurbaşkanına. Bizim olduğumuz yerde bataklık olmaz. Kamuoyunun tanıdığı meşhur futbolcular... Yüzde 2 binlere varan faizler... Bu paraları alanlar da güzellik merkezi açanlar da devletimiz, bayrağımız, ezanımız diyor. Artık bunları söyleyene millet şüpheyle yaklaşıyor. Siyasi destekli soygunlar var arkadaşlar, bunun adını koyalım. Bunlar ihale değil, soygun.

Bir müptezel var, hepiniz bilirsiniz. Bu kişi, birtakım örtülü operasyonlarda kullanıldı, sonra gözden düştü. Şimdi Maocu bir çeteyi finansmanla meşgul, Ethem Sancak. Tank palet fabrikasının önce yüzde 49'unu Katar'a sattı, yüzde 50,1'ini de 480 milyon dolara sattı. Talip Öztürk'e, yine yakınlardan birisine. Ne yaptı da 480 milyon doları aldı bu vatandaş?

Bu siyaset destekli soyguna son vermek lazım. Tablonun bir tarafından doları saçına dolayanlar diğer yanında 7 bin 500 lira emekliler.

Türkiye'den 300 gemi şu ana kadar İsrail'e gitti. İçinde ne var bu geminin, petrol, demir çelik, gıda. İsrail'in demir çelik ihtiyacının üçte biri Türkiye'den gidiyor. Birçok talepte bulunduk. 20 Kasım'da gitmesi gereken meclis oraya gitmedi. Ne zaman siz İsrail'deki şirketlerine boykot uygulayacaksınız. Onlar zulme ortak olmuyorlar zalimin kendisi oluyorlar.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Zor bir dönemden geçiyoruz. Dünya tarihinin zor bir döneminden geçiyoruz. Bir avuç müslüman 57 İslam ülkesinin yapamadığını yaptı. Uluslararası kurum ve kuruluşların başaramadığını Filistinli mücahitler başardı. Yaklaşık iki ay oldu Gazze direniyor.

''İSLAM ÜLKELERİNİN KURAMADIĞI CÜMLELERİ GAZZELİ ÇOCUKLAR HAYKIRDI''

Hem İsrail'e karşı hem de emperyalist devletlere karşı direniyorlar. İslam ülkelerinin sessizliğine, manipülasyonlara rağmen direniyorlar. Esir değişimleri ancak bu mücadeleyle mümkündü. Sadece kınayarak İsrail zulmü sona ermiyor.

Bugüne kadar kürsülerde yükselen sözler, kürsülerden inince yapılan icraatlerle desteklenmeyince hiçbir işe yaramıyor. BM'nin sağlayamadığı ateşkesi Filistinli direnişçiler sağladı. İslam ülkelerinin kuramadığı cümleleri Gazzeli çocuklar haykırdı. Bu duruş dünya kamuoyuna İsrail'in gerçek yüzünü göstermiştir. Siyonist ve büyük İsrail projesi nedir anlamak isteyenler Elon Musk'ın açıklamalarını iyi okumalıdır.

Büyük Orta Doğu projesine ortak olmak ne demek bilmek isteyenler, ülkemizin limanlarından İsrail'e giden gemilerin sahipleri kimlerdir, kimlerle bağlantıları var buna bakmak mecburiyetindedir.

Hiç o toprakta yaşamamış insanlara bir vatan hibe edildi. Dünyanın dört bir tarafında yaşayan Yahudiler, o toprakların kendilerine vaat ettiğine inanmışlar. Bu gelişmeler bize bir takım gerçekleri görmemize vesile oldu.

Birazcık kendinize gelin gerçek bir tavır ortaya koyun! Allah yardımcımız olsun.

''SENDE HİÇ İNSAF VAR MI? ''

Mesele sadece dünyada meydana gelen hadiseler değil. Bizim ülke olarak içinde yaşadığımız şartları da anlamak mecburiyetindeyiz. Büyük balık küçük balığı yere itiraz ettik. Ama bir fayda vermedi. Zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan ekonomi politikalarına itiraz etmeyi sürdürüyoruz.

Alın teriyle harama bulaşmadan kazanmanın her geçen gün zorlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Hadi buna da razıyız, en azından düzgün bir evde kirada oturayım diyenlerin oturamadığı bir dönem.

Erdoğan, ev sahibiyle sorun yaşayan bir vatandaşı gündemine aldı. Ev sahibine seslendi 'Sende vicdan yok mu' diye güler misin ağlar mısın. Vatandaşlar da Erdoğan'a sesleniyor, 'Sen de hiç insaf var mı?' Kiraların yükselmesinin sebebi kim?

Sayın Cumhurbaşkanı bir de belediye başkanını aramış, kendisi 21 yıldır iktidarda ama hiç kendisini sorgulamamış.

Birkaç yıl önce söylediğini hiç hatırlamıyor. Bu bir hastalık mı vurdumduymazlık mı?

KHK mağdurları Cumhurbaşkanına ulaşamıyor. Bir defa daha kürsüden Cumhurbaşkanına sesleniyoruz:

Beraat ettiği halde işine dönemeyen vatandaşlarımız neden bu halde? Türkiye'nin problemi sadece kira değil, adalet mekanizmasına müdahale edilmesi, hukuka aykırılık var. Uyuşturucu bataklığına düşmüş gençlerimiz var, mafyaya düşmüş vatandaşlarımız var...

İnsanlarımızın sesi de eskisi kadar güçlü çıkmıyor. Seslerini yükselttiklerinde kafalarında balyozu görünce seslerini yükseltemiyorlar.

Muhalefetin söyledikleri iktidarın umurunda değil. Bugün açlık sınırının altında geçinmeye çalışan yüzbinlerce vatandaşımız var. 11 bin 400 lira... Cumhurbaşkanı mukayese yaparken iki yıl öncesine gidiyor. Bugün maalesef 7 bin 500 liraya mahkum edilen emeklilerimiz var. Ekmek 10 lirayı geçti. Süt 20 liraya, yumurta 100 liraya dayandı... Evde alışveriş yapanlar şaşırmayayım diye fişi önüme koyuyorlar. Bir alışverişe çıkmak akıl alamayacak kadar rakamlara ulaştı.

''BU GİDİŞE DUR DENMEDİĞİ SÜRECE, KITLIK OLACAK!  

Erdoğan'ı görüyoruz bazen gidiyor, nasıl rahatlıkla gidiyor anlamıyorum. Fiyatları kontrol ediyorum demek istiyor. O etiketler gerçeği yansıtıyor mu, Cumhurbaşkanını etkiliyor mu bilmem.

Fabrikalar özelleşti. Ben sigara içmem ama Türkiye'de tütün ekimi yasaklanırken sigara fabrikaları kapanırken bugün sigara içenler Amerikan menşeili sigara içiyor.

Bir adım daha ileriye gidiyorlar. Şimdi büyük şehir yasası ile mahalleye dönen köylerdeki alanlar ihale usulüyle satışa çıkarıldı. Tarıma elverişli her yer ortadan kaldırılıyor. Bir süredir boşalan köyler şimdi de sermaye sahiplerine peşkeş çekiliyor. Sadece Ankara'da 389 köy arazisi toplu olarak satışa çıkarılmış. Bu tam bir felaket.

Ankara'daki köylerde uygun mera olmadığı için vatandaşlar hayvanlarını kesime gönderiyor. Tarımı kökünden kurutuyorlar. Bu gidişe dur denmediği sürece, kıtlık olacak.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meral Akşener’den ‘asgari ücret’ çıkışı: Böyle bir insafsızlık olabilir mi?
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ...
Talat Atilla yazdı: Özel'e dudak büken CHP'li!
Talat Atilla yazdı: "Gladio varsa, ayrıştırmak ister! 80 vekille direnecek! ...
Özel ve Akşener bir araya geliyor! Tarih belli oldu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ...
 
Bakan Koca'dan Sahra Hastanesi ile ilgili paylaşım
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ...
Akbaşoğlu: Büyük İsrail projesini tarihin çöp sepetine atacağız
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "PKK-PYD/YPG, SDG, ...
Tanju Özcan: Yeni gelmedim geri geldim
Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju ...
 
CHP'li büyükşehir belediye başkanından flaş karar! Aday olmayacağını duyurdu...
2024 yılındaki yerel seçimlerde partilerin hangi isimleri aday göstereceği ...
Erdoğan, Guterres ile görüştü
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gazze konulu BM toplantısı öncesi ...
Bakan Göktaş'tan Zerrin Özer'e Darülaceze'de ziyaret
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakım ve tedavisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Avrupa Ligi
twitter
Güney Kore
MERSİN
Kızılyıldız
A Milli Takım
Tatbikat
deprem