E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Davutoğlu- Karamollaoğlu'ndan ortak basın açıklaması: Hastane katliamı zulmün zirvesidir 

Davutoğlu ve Karamollaoğlu, TBMM'de grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'de hastane vurmasına ilişkin "Soykırımdan şikayet edenler; bugün çoluk, çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden tarihin en acımasız katliamından birini gerçekleştirdiler" ifadelerini kullandı.

18.10.2023 - 11:05
Davutoğlu- Karamollaoğlu ndan ortak basın açıklaması: Hastane katliamı zulmün zirvesidir

Karamollaoğlu'nun açıklamasından satırbaşları şu şekilde:

Acılı bir gündeyiz. Dün gece yaşananlar hepimizi derinden etkiledi. Aslında bu kadar büyük bir vahşeti ben beklemiyordum. Ama vahşetin, vahşi insanların tavrının maalesef bir ölçüsü, zamanı olmuyor. Bundan dolayı da hem bir şok yaşıyoruz hem de aslında yaşadığımız bu şoktan dolayı da kendi kendimize biraz hayret ediyoruz.

Dün toplama kamplarından şikayet edenler; bugün Gazze'de 21. yüzyılın toplama kampını oluşturdular. Dün soykırımdan şikayet edenler; bugün çoluk, çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden tarihin en acımasız katliamından birini gerçekleştirdiler. Dün sürgünden, zulümden, kıyımdan şikayet edenler, bugün dünyanın gözü önünde en büyük zulümleri gerçekleştirmekten geri durmuyorlar.

"ZULMÜN ZİRVESİ OLDU"

Dün gece bir hastanenin Gazze'de vurulması zannediyorum ki bu zulmün zirvesi oldu. Önce biraz tereddüt ettiler. Bunu sonuna kadar sahiplenelim mi sahiplenmeyelim mi diye. Arkasından da hiç utanmadan hiç sıkılmadan bunu kendilerinin yapmamış olabileceğini söylüyorlar. Yapmadık da diyemiyorlar tam olarak. "Önce bir danışmamız lazım, sormamız lazım" gibi saçma sapan söylemlerle kendi kendilerini oyaladılar. Ama sonradan olayın büyüklüğü daha açık bir şekilde ortaya çıkınca bu sefer reddetme aşağılığını gösteriyorlar. Hem yapıyorlar, hem de tepkinin boyutlarını görünce bundan imtina etmek için yol arıyorlar.

"AŞAĞILIK BİR TOPLULUK HALİNE GELDİ"

ABD Başkanı adeta bu zulmü teyit etmek, onlarla beraber bu zulmün bu vahşetin coşkusunu yaşamak için geliyor. Hakikaten hiç utanma, arlanma duygusu yok. Amerika buna alışık. 2. Dünya harbi bittiği zaman, atom bombasını her ne kadar önceden boş yerlerde denemişlerse bile "bunu bir de Japonya üzerinde deneyelim" diye iki şehri atom bombasıyla vurmaktan imtina etmediler. Bu kadar aşağılık bir topluluk haline geldi. Yöneticiler için söylüyorum, Amerikan toplumu için söylemiyorum.

Hiçbir ülkede böyle bir zulmün tezahür edeceğini düşünmezdim. Bunlar kendi dışındakileri insan olarak tarif etmek bile istemiyorlar. Devlet olarak; kendilerine ABD'nin verdiği en tahripkar silahları tereddütsüz kullanmayı adeta bir görev addediyorlar. Birazcık kendilerini masum gösterebilmek için de 'Bunlar insan değil ki, insan suretinde yaratılmışlar" ifadesini kullanmaktan çekinmiyorlar.

Amerikan uçak gemisinin Akdeniz'de ne işi var? Biri yetmedi ikincisi geliyor. Şimdi İngilizler daha büyük bir güçle Doğu Akdeniz'e yığınak yapmaya başladı. Kim var karşılarında? Aslında bütün İslam ülkeleri sıraya girdi İsrail'in varlığını kabullenmek için. Maalesef Türkiye, İsrail'i ilk tanıyan ülkelerin arasında. Diğer İslam ülkeleri bu kararı tasvip etmedi.

Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şu şekilde:

Dün gece Gazze'de yaşananları izlerken yürekleri parçalanan ve muhtemelen bütün gece dualarla ve hüzünle geçirip bugün bu salona teşrif eden değerli kardeşlerim, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

"VİCDANLARA SESLENMEYİ BEKLİYOR"

Gazze kuşatması tam 17 yıldır sürüyor. 17 yıldır bir halk, dünyayla iletişimi kesilmiş, her türlü baskıya, her türlü hava saldırısına açık halde vicdanlara seslenmeyi bekliyor.

Gazze'yi bir terör devleti gibi görenlere sesleniyorum: Stalingrad kuşatmasının kahramanlarını ananlar; Nazilere Hitler'e karşı, Bosna'da hep beraber yüreği çarpanlar, neden Gazze'ye sessiz kalıyor?

Gazze'de bir terör var ve direnen bir şehir var, Stalingrad gibi, Saraybosna gibi...

Bir halka empati yapılmasını istiyoruz. Bir farkı var Gazze'nin Stalingrad'dan. Stalingrad savunulurken arkalarında bir koalisyon kuvvetleri vardı. Kızılordu, İngilizler, Fransızlar yani bir ittifak vardı. Saraybosna'yı küresel güçler ihmal ettiler ama en sonunda yine de Bosna'nın arkasında durmak zorunda kaldılar. Şimdi ise küresel güçler de islam dünyası da ip gibi dizildiler İsrail'in arkasında.

İsrail'i ziyaret ederek arz-u hürmet eden Amerikan Başkanı Joe Biden, "Ben kalben bir siyonistim" dedi. BM'nin kararı var siyonizmi ırkçılık olarak tanımlayan.

Gazzeliler yalnız, Gazzeliler suçlu muamelesi gören masumlar...

Amerikan donanması dizildi Doğu Akdeniz'e. Küçücük bir koridora, Yalova'dan daha küçük bir alana sıkışmış 2 buçuk milyon insan için 2 uçak gemisi geldi Doğu Akdeniz'e. İngiliz Kraliyet Donanması geldi, İngiliz başbakanı gitti ve dün hastane bombalanırken Almanya başbakanı İsrail'deydi. Bir haber gelince havaalanında bomba geliyor diye başbakan ve bütün heyet yere yattılar. Peki ya Gazzeliler ne yapsın sayın Alman başbakanı?

"BATI'DA YAHUDİLERE KARŞI GİZLİ BİR SUÇLULUK DUYGUSU VAR"

Batı'da gizli bir suçluluk duygusu vardır Yahudilere karşı. Çünkü defalarca onları katlettiler, defalarca onları gettolara hapsettiler. Onlar için İsrail'e karşı konuşmak kolay değil. Ama biz asla böyle bir suçluluk duygusuna sahip değiliz. Hiçbir İslam şehrinde Yahudi gettosu yoktur. İslam tarihinin hiçbir yerinde Yahudi katliamı yoktur. Biz Osmanlı torunları 1492'de İspanya'da yok edilmek üzere olan Yahudileri Selanik'e İzmir'e kabul eden bir tarihin temsilcileriyiz. Herkes çekinebilir İsrail'e karşı ama biz Türkler, biz Müslümanlar asla bu duyguya sahip değiliz. Onlara üstün ırk olmadıklarını söyleyecek yegane millet biziz.

Geçmişte olsaydık Nazilere karşı Stalingrad'ın yanında olur isek şimdi de Gazzelilerin yanındayız, yanlarında olmaya devam edeceğiz.

ETİKETLER:
Davutoğlu , Karamollaoğlu , Gazze
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsrail'in hastane saldırısı sonrası TBMM'den ortak bildiri
İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne gerçekleştirdiği hava ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze'de hastane bombalayan İsrail'e sert tepki!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail güçlerinin Gazze'deki hastane ...
İYİ Parti'den Sinan Aygün açıklaması! Adaylık teklif edildi mi?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Mansur Yavaş ile yaşadığı Togo ...
 
Hakan Fidan'dan uyarı: Tarihi bir barış mümkün!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan'da mevkidaşıyla görüştü. Fidan, (İsrail-Filistin) ...
Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş ve Kavala çağrısı: Adaletin yıpranmasını istemiyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
AK Parti'den İsrail'i savunanlara tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze'ye kara harekatının binlerce masum ...
 
Bahçeli'den AYM'ye kapatma davası tepkisi: Cümle aleme ilan ediyorum!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. ...
İYİ Parti'den ittifak açıklaması: Bu konu bizim için nihayete erdi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin tüm il ve ilçelerde kendi adaylarını ...
Erdoğan, Miçotakis ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
Jose Mourinho
ygs puan hesaplama
Vedat İnceefe
Yeni Zelanda
Manchester City
Elif Erbakan
Sayıştay
anap