E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi basınına konuştu: "Kolaylaştırıcı bir rol üstlenmeye hazırız" 

Körfez ziyaretinde, Arap medyasının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ABD-İran geriliminde arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu vurgularken, bölgedeki kriz noktalarına ilişkin mesajlar verdi.

4.02.2026 - 00:22
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi basınına konuştu:  Kolaylaştırıcı bir rol üstlenmeye hazırız

Körfez ziyaretinde, Arap medyasının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ABD-İran geriliminde arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu vurgularken, bölgedeki kriz noktalarına ilişkin mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın daveti üzerine gittiği Riyad’da samimi bir törenle karşılandı. İki lider arasındaki görüşmelerde; enerji, savunma sanayii, ticaret ve teknoloji gibi kritik sektörlerde iş birliğinin derinleştirilmesi kararlaştırıldı.

Erdoğan, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkinin sadece iki ülke için değil, bölgenin huzur ve refahı için de stratejik bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Ekonomik boyutta ise sahada karşılığı olan, sürdürülebilir ve somut projelere odaklanılacağı mesajı verildi.

"KOLAYLAŞTIRICI BİR ROL ÜSTLENMEYE HAZIRIZ"

Şarkul Avsat gazetesine özel bir mülakat veren Erdoğan, bölgedeki askeri hareketlilikten duyduğu endişeyi dile getirdi. İran’a yönelik herhangi bir askeri müdahaleye her platformda karşı çıktıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin İran ile ABD arasında "kolaylaştırıcı" bir rol üstlenmeye hazır olduğunu belirtti. "Bölgemizi ateşe atacak her adımın karşısındayız" diyen Erdoğan, diyalog ve sağduyu çağrısında bulundu.

GAZZE’DE KALICI BARIŞ

Gazze’deki insani drama dikkat çeken Cumhurbaşkanı, ateşkesin kırılganlığının en büyük engel olduğunu ifade etti. Barış planının ikinci aşamasında sivillerin korunması ve yardımların kesintisiz ulaştırılmasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin şartlar oluştuğunda Gazze’nin yeniden imarı ve güvenliği için sorumluluk almaya hazır olduğunu kaydetti.

SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE TERÖRLE MÜCADELE

Suriye’deki siyasi sürece dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Türkiye’nin en büyük hassasiyetinin komşularına tehdit üretmeyen bir Suriye olduğunu söyledi. Sahadaki müspet gelişmelerin yeni bir siyasi ufuk açabileceğini belirten Cumhurbaşkanı, terör örgütlerine alan açılmaması ve Suriye’nin ulusal birliğinin korunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

SUDAN VE SOMALİ: BÖLGESEL İSTİKRAR VURGUSU

Sudan’daki iç savaşa dair 1000 günü aşkın süredir devam eden acılara değinen Erdoğan, Türkiye’nin insani yardım ve bankacılık faaliyetleriyle Sudan halkının yanında olduğunu belirtti. Öte yandan, İsrail’in Somaliland’ı tanıma kararını "gayrimeşru" ve "yok hükmünde" olarak niteleyen Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Somali’nin toprak bütünlüğünü savunma konusundaki kararlılığını net bir dille ifade etti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ak Parti'de 2 başkan görevden alındı
AK Parti Genel Merkezi, Diyarbakır’da Kayapınar ve Çınar ilçe başkanlıklarında ...
Keçiören Belediyesi'nde uyuşturucu testi kararı
Keçiören Belediyesi, son günlerde ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmaları ...
Oktay Saral'dan rapçilere sert eleştiri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral, sosyal ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Prens Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında ...
Danıştay'dan Melih Gökçek kararı
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Melih Gökçek’in belediye başkanlığı ...
Babacan'dan enflasyon çıkışı: Yetki tek elde!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TÜİK’in ocak ayı enflasyon verilerinin ...
 
DEM Parti'den Bahçeli'ye destek: Muhatap iktidar!
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında ...
Özgür Özel Deprem Şehitliği'ni ziyaret etti
CHP lideri Özgür Özel, Kahramanmaraş’taki Kapıçam Deprem Şehitliği’ni ziyaret etti.
Bahçeli'den erken seçim yanıtı
MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP lideri Özgür Özel'in erken seçim çağrısına ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Gençlerbirliği
Ak Parti
Acun Ilıcalı
hollanda
ihracat
Mersin İdmanyurdu
TV8
Numan Kurtulmuş