E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'da konuştu: Deprem turistleri ortada yok 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'daki 455 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Bugün de 455 bininci yuvamızın anahtarını sizlere huzuru kalple takdim ediyoruz." dedi.

27.12.2025 - 16:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay da konuştu: Deprem turistleri ortada yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'daki 455 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu. 

 HATAY'IN GÖNLÜMÜZDE AYRI BİR YERİ VAR
Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'ın tarihi ve kültürel önemine dikkat çekti.

Erdoğan, "Binlerce yıllık tarihiyle, zengin kültürüyle, cömert ve civanmert insanıyla gönlümüzde ayrı bir yeri olan Hatayımızda sizlerle bir araya gelmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Bugün farklı inançların, farklı kültürlerin, birbirinden kıymetli değerlerin bir arada yaşadığı Hatay'dayız" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya başta olmak üzere tüm deprem bölgesine selamlarını ileten Erdoğan, gösterilen birlik ve beraberlik tablosu için vatandaşlara teşekkür etti.

ZORLUKLARI BİRLİKTE AŞTIK
Deprem sonrası süreçte vatandaşların desteğinin önemine vurgu yapan Erdoğan, en zor şartlarda dahi milletin kendilerine güvendiğini ifade etti.

Yaraların sarılması için tüm dünyaya örnek olacak bir dayanışma sergilendiğini belirten Erdoğan, "Siz bize güvendiniz, bize inandınız. En zor şartlarda dualarınızla, oylarınızla bize destek oldunuz. Biz de bugüne kadar size layık olabilmek adına ne gerekiyorsa yaptık. Hatay'ın bize duyduğu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalıştık. Zorlukları birlikte aştık, badireleri beraber atlattık" şeklinde konuştu.

SABOTAJ GİRİŞİMLERİNE RAĞMEN BUGÜNLERE GELDİK
Konuşmasında 23 yıllık iktidar dönemine de atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete karşı mahcup olmadıklarının altını çizdi. Verilen sözlerin tutulmasının onurunu yaşadıklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu bugün büyük bir gururla ifade etmek istiyorum; yirmi üç yıl boyunca Allah'a hamdolsun emanetinize ihanet etmedik.
 
Size ve aziz milletimize mahcup olmadık. Tüm sabotaj girişimlerine, tüm karalama teşebbüslerine rağmen sizden aldığımız güçle bugünlere gelmeyi başardık.
 
İşte bugün alnımız ak, başımız dik bir şekilde yine sizin karşınızdayız.
Sözlerimizi tutmanın onuru, kıvancı ve elbette sonsuz bahtiyarlığıyla sizin ve aziz milletimizin huzurundayız."

"DEPREM TURİSTİ GİBİ DOLANANLAR VARDI"
Konuşmasına seçim zaferi ve vatandaşların desteği için şükrederek başlayan Erdoğan, deprem sürecinde muhalefetin tutumunu hatırlattı.

Erdoğan, "İnsanımız acı içindeyken buralara gelip ahkam kesenler, seçimlerde bedava ev sözü verenler vardı. Enkazların önünde selfie çekip sosyal medyadan atanlar, afetzedelerimizin üzüntüsünü paylaşmak yerine deprem turisti gibi ortalıkta dolananlar vardı" ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan, hükümetin enkaz altında kalmasını umanların ve provokatörlerin olduğunu belirterek, "Sırf seçimlerde oy vermediler diye depremzedelerimize hakaret edenler, konakladıkları misafirhanelerden kovanlar vardı. Bakın şimdi onların hiçbirisi ortalıkta yok. Popülizm yapanlar, reyting peşinde koşanlar yok" dedi.

"BİZ BURADAYIZ, SİZLERLE BERABERİZ"
Muhalefetin aksine hükümetin sahada olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Biz buradayız, sizlerle beraberiz. Tıpkı 6 Şubat'ta olduğu gibi sizin yanınızdayız. Kardeşlik zor günde belli olur diyerek afetzedelerimizi bir an bile çaresizliğe terk etmedik" şeklinde konuştu.

Erdoğan, milletin emanetine sahip çıkmaya devam edeceklerini ve vatandaşların umutlarını boşa çıkarmayacaklarını belirtti.

455 BİN 357 KONUT TAMAMLANDI
Deprem bölgesindeki yeniden inşa çalışmalarına dair son verileri paylaşan Erdoğan, dünyada eşine az rastlanır bir başarıya imza atıldığını söyledi. Erdoğan, "Yıl sonuna kadar 453 bin bağımsız bölümün anahtarını teslim edeceğimizi söylemiştik. Bugün itibarıyla bu rakamın da üzerine çıkarak tam 455 bin 357 bağımsız bölümü tamamlamış bulunuyoruz" dedi.

Konuşmasında, projede emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, özellikle eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u, mimarları, mühendisleri ve işçileri tebrik etti. Erdoğan, "Sizlerin gözündeki şu sevinci görmemize vesile olan herkese ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.

150 MİLYAR DOLARI AŞAN AĞIR FATURA
6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 53 binin üzerindeki vatandaşı anan başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, felaketin boyutlarına dikkat çekti. 11 il, 62 ilçe ve 10 bin 190 köyü kapsayan 110 bin kilometrekarelik alanda art arda iki büyük deprem yaşandığını hatırlatan Erdoğan, "14 milyon vatandaşımız bu felaketten etkilendi, binlerce binamız yıkıldı. Dolaylı etkilerini dahil ettiğimizde 150 milyar doları aşan ağır bir faturayla karşılaştık" ifadelerini kullandı.

MİLLETÇE SEFERBERLİK RUHU
Depremin ilk anından itibaren devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu vurgulayan Erdoğan, arama kurtarmadan sağlık hizmetlerine kadar geniş çaplı bir operasyon yürütüldüğünü belirtti.

Türk milletinin dayanışma ruhuna vurgu yapan Erdoğan, kefen parasını gönderen 84 yaşındaki Remzi Dede ve kumbarasındaki parayı bağışlayan 8 yaşındaki Muhammed gibi örnekleri hatırlatarak, "7'den 70'e milletimizle omuz omuza vererek asrın seferberliğini başlattık" dedi.

Erdoğan, enkaz altında devletin kalmasını bekleyen odaklara rağmen sadece işlerine odaklandıklarını dile getirdi.

455 BİNİNCİ ANAHTAR SAHİBİNİ BULDU
Deprem bölgesindeki inşa çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 ilde 174 ayrı alanda kurulan 3 bin 481 şantiyede 200 bin mimar, mühendis ve işçinin çalıştığını açıkladı. 40 gün önce Adıyaman'da 350 bininci konutun teslim edildiğini hatırlatan Erdoğan, "Bugün de 455 bininci yuvamızın anahtarını sizlere huzuru kalple takdim ediyoruz. Hatayımızda anahtarlarını teslim edeceğimiz konut ve iş yerlerimizin sayısını da 153 bin 755'e çıkarmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

HATAY'A ALTYAPI VE ASİ NEHRİ MÜJDESİ
Sadece konut değil, şehrin altyapısının da tamamen yenilendiğini vurgulayan Erdoğan, savunma sanayi başta olmak üzere istihdam sağlayıcı projelerin hayata geçirildiğini belirtti. Hatay'daki su ve kanalizasyon sorunlarına değinen Erdoğan, şu bilgileri paylaştı:
 
"Defne'de başlayan, Antakya merkez ve Samandağ'ı da içine alan hat boyunca Türkiye'nin en büyük atık su tünelinin inşasına devam ediyoruz. Toplam 1 milyon 30 dekar sulama sahasına sahip Tahtaköprü Barajı ve Reyhanlı sulamaları çalışmaları sürüyor. 180 bin metreküp kapasiteye sahip ileri biyolojik atık su arıtma tesisimizin tamamlanmasıyla birlikte Hatay'ın kanalizasyon problemi çözülmüş, Asi Nehri'nin de kirlilik sorunu ortadan kalkmış olacak."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahşiş sistemi için teklif
2026'da yasalaşması beklenen teklif ile kredi kartıyla gönüllü bahşiş imkanı geliyor.
Gıdada hile yapan firmalar ifşalandı! Domuz etinden sucuk yaptılar
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan markaları ...
Gözler memur ve emekli zammına çevrildi
5 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla beraber memur ve emeklilere ...
 
Trabzon hasırı değerine değer kattı!
Trabzon hasır bileziği, son dönemde gram altının fiyatının tarihinin en ...
Bakan Kurum paylaştı: 11 ilde 455 bin konut tamamlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Asrın inşaat ...
İkinci el araçta yasak uzatıldı
İkinci el motorlu kara taşıtlarının satışına yönelik 6 ay ve 6 bin kilometre ...
 
Haftanın kazananı belli oldu
Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftayı sınırlı kayıpla ...
BIST 100, günü düşüşle kapattı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,37 değer kaybederek 11.294,37 puandan tamamladı.
İstanbul'da simide zam!
İstanbul'da resmi karar olmamasına rağmen simide bir zam daha geldi. Simit ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
döviz
DEAŞ
Volero
Devlet Bahçeli
Barack Obama
çin
UEFA Avrupa Ligi
Ömer Çelik