E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Çin’le yapılan flaş anlaşma Elon Musk'a yaradı 

ABD ile Çin arasındaki tarifelerde anlaşmaya varılması ve beklentilerin altındaki enflasyon verileri, New York borsasını yukarı taşıdı. Trump’ın açıklamaları, piyasada iyimserlik yarattı. Tesla hisseleri de anlaşmayla beraber yükselişe geçti.

11.06.2025 - 17:52
Çin’le yapılan flaş anlaşma Elon Musk a yaradı

ABD ile Çin arasında tarifeler konusunda anlaşmaya varılması ve beklentilerin altında kalan enflasyon verileri, New York borsasında pozitif bir açılışa yol açtı.

New York borsası, çarşamba gününe yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,04 artışla 42.882,86 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,18 artarak 6.049,38 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,33 değer kazanarak 19.779,36 puana çıktı.

Yatırımcıların risk iştahı, Çin ile yapılan tarife anlaşması ve düşük gelen enflasyon verilerinin etkisiyle arttı. ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada Çin ile bir tarife anlaşmasına vardıklarını duyurdu. Anlaşmanın kendisi ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in onayına tabi olduğunu belirten Trump, Çin’in nadir toprak elementlerinin teminini sağlayacağını açıkladı. Ayrıca, Çinli öğrencilerin ABD üniversitelerine erişimi gibi bazı karşılıklı adımların da atılacağını söyledi.

Trump, başka bir paylaşımında ise Çin’i Amerikan ticaretine açmak için Başkan Şi ile yakın çalışacaklarını ifade etti ve “Bu iki ülke için de kazanç olacak,” dedi.

Makroekonomik veriler de piyasalarda iyimserliği destekledi. ABD'de mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 2,4 artarak beklentilerin altında gerçekleşti.

Mortgage başvurularında da hareketlilik dikkat çekti. Faiz oranı yüzde 6,93'e yükselmesine rağmen, 30 yıl vadeli konut kredisi başvuruları geçen hafta yüzde 12,5 arttı.

Veriler sonrasında ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,42’ye geriledi. Analistler, bu gelişmeler ışığında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek hafta faizleri sabit tutmasının beklendiğini; eylül ve aralık aylarında ise 25’er baz puanlık faiz indirimi yapılabileceğinin fiyatlandığını belirtti.

Öte yandan, daha önce yaşadığı gerginliğe dair pişmanlık mesajı yayımlayan Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla’nın hisseleri yüzde 2 civarında değer kazandı.

ETİKETLER:
çin , abd , elon musk , ekonomi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kararlılık mesajı: Beklentiler iyileşiyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın Türkiye'nin büyümesine ...
Bayramda otoyollar doldu taştı: İşte rakamlar...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatili ...
Naki Bakır yazdı: Asgari ücretli zorda emeklinin kaybı büyük
Dünya Gazetesi yazarı Naki Bakır, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ara ...
 
Piyasalarda gözler ABD'de
Küresel piyasalarda, ABD ile Çin arasında yürütülen ticaret görüşmelerine ...
Rekabet Kurulu'ndan dev markaya soruşturma
Rekabet Kurulu, Coca-Cola, Fanta, Schweppes, Sprite, Cappy, Fuse Tea, ...
BIST 100 günü yükselişle tamamladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,82 değer kazanarak 9.659,31 puandan tamamladı.
 
Dünya Bankası duyurdu: Türkiye büyümesinde dikkat çekti
Dünya Bankası, 2025 yılı için Türkiye'nin büyüme beklentisini yüzde 2,6'dan ...
Fiyatlar limonun tadını kaçırdı
Zirai don tezgahlardaki meyve ve sebze fiyatlarını vurdu. Son olarak, ...
Ticaret Bakanlığı'ndan sıkı takip: 26,4 milyar TL ceza
Ticaret Bakanlığı, bu yılın ilk 5 ayında 3 bin 81 operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.
 

Bunlar da ilginizi çekebilir...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İsrail
Torku Konyaspor
Jose Mourinho
Bütçe
Necmettin Erbakan
mülteci
Ersun Yanal
GİB
karadeniz