Çin İnsanlı Uzay Programı Ajansından (CMSA) yapılan açıklamaya göre, taykonotlar Cay Şücı, Song Lingdong ve Vang Haozı'yı taşıyan "Şıncou-19" uzay mekiği, Gobi Çölü'ndeki Dongfıng sahasına indi.
Bugün sabah uzay istasyonundan ayrılan kapsül, yörünge çevresinde 5 kez dönerek 7,5 saatte Dünya'ya vardı.
"Şıncou-19" uzay mekiğiyle 30 Ekim 2024'te uzaya gönderilen taykonot grubu, Tiengong Uzay İstasyonu'nda görev yapan 8. ekip olmuştu.
Ekip, "Şıncou-20" mekiğiyle 24 Nisan'da istasyona gönderilen taykonotlar Çın Dong, Çın Congrui ve Vang Cie'nin oluşturduğu yeni gruba görevlerini devretmişti.
"Şıncou-19" mekiğinin dün planlanan dönüş seferi, iniş sahasındaki kötü hava koşulları nedeniyle ertelenmişti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...