E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP Liderine Diyarbakır Uyarısı: Oy Verdiğimiz Partiler Kapatılırsa Terör Artar!!! 

Diyarbakır'daki 17 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, önceki akşam CHP lideri Deniz Baykal'ı ziyaret etti. Diyarbakır heyeti, görüşmede önemli bir uyarıda bulundu.

10.04.2008 - 02:57
CHP Liderine Diyarbakır Uyarısı: Oy Verdiğimiz Partiler Kapatılırsa Terör Artar!!!

Bölge halkının AK Parti ve DTP'ye oy verdiğini; ancak ikisi hakkında da kapatma davası açıldığını hatırlattı. Bu partilerin kapatılması durumunda Kürt kökenli vatandaşların siyaseten temsil edilemez hale geleceği ve PKK terörünün artacağı ileri sürüldü. Baykal, bu konuda hukuki sürece işaret etti, yorum yapmadı. Kürt sorunu konusunda ise ay sonundaki parti kurultayında yeni bir açılım yapacaklarını belirtti.

Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya ve beraberindeki heyetin görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Alınan bilgilere göre heyet, Doğu ve Güneydoğu halkının 22 Temmuz seçimlerinde oylarını büyük oranda AK Parti ve DTP'ye verdiğini belirtti. Ancak iki parti hakkında da kapatma davası açıldığını hatırlattı. MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Öcal, bölge halkının son seçimlerde sorunlarının barış yoluyla çözülmesi isteğini ortaya koyduğunu kaydetti. Çözüm yeri olarak TBMM'nin görüldüğünün altını çizdi. Öcal, "Ancak oy verilen iki parti hakkında da kapatma davası açıldı. İki partinin de kapatılması durumunda bölgede siyasi temsil konusunda bir boşluk çıkacaktır. Bu boşluğun kimler tarafından doldurulacağı ortadadır. Bu konuda çok ciddi kaygılarımız var." dedi. Öcal, CHP'nin bölgede oy kaybetmesine de temas etti. "CHP son yıllarda demokrasi, demokratik değerler ve özgürlüklere karşı statükodan yana tavır alıyor." eleştirisinde bulundu. Bunun sonucu olarak da ciddi oy kaybı yaşadığına işaret etti. Öcal, "CHP'nin toparlanması, özgürlükçü ve sosyal demokrat kimliğini kazanması gerekir. Bu yönde bir değişim oy olarak karşılığını bulacaktır." değerlendirmesinde bulundu. Ancak Baykal, politikalarının doğru olduğunu savundu.

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Vatansever 24 Mart 2008 Pazartesi 

Psikolojik baskı. Düzgün ve doğru ve vatanını seven insan olduğu için bunlara maruz kaldı Sn. Alemdaroğlu. Türk halkı artık saf değil eskisi gibi. Her ne kadar kömür, pirinç için oy veren her söylenene inanan insanlarımız mevcut ise de, gördüklerinin ne anlama geldiğini idrak edebilen yorumlayabilen insanlar da var. Aydın insanlar tepelerinin tası atıp yurtdışına yerleşecekler diye halk içinde endişeler mevcut. Yurtdışına çıkışlarının yasaklanması Türkiye cumhuriyetinin menfaatine alınmış bir karardır, Sn. Alemdaroğlunun özgürlüğü kısıtlanmış olsa dahi. Herseyde vardır bir hayır.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Türbanlı Hastaya Bakmayan Doktor İçin CHP'den Önerge
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Yalıhüyük Sağlık Ocağı'nda başörtülü ...
CHP'li Mumcu'ya Göre 301 Önemsiz Bir Konu!
301 teklifini komisyona havale etmeyen Mumcu, "Konunun çok önemli olduğu kanaatinde değilim" dedi.
Devletin Maaşlı Darbukacısı Olmaz
TRT yasa tasarısının görüşüldüğü TBMM alt komisyon toplantısına, AKP İstanbul ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
dolar
DEAŞ
Kızılyıldız
eyfel kulesi
Tehdit
Kırgızistan
Vedat İnceefe
Yeni Zelanda
İslam