E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin meclis grup toplantısında konuştu. "Tek adam rejiminin tüm teorileri çöktü diyen" Kılıçdaroğlu iktidarı eleştirdi.

31.01.2023 - 15:42
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin meclis grup toplantısında konuştu. "Tek adam rejiminin tüm teorileri çöktü diyen" Kılıçdaroğlu iktidara eleştiriler getirdi. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Millet ittifakı'nın dün duyurduğu "Ortak mutabakat Metni" de vardı

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"ALTI LİDER BİRLİKTEYİZ"

"Artık Türkiye şunu bilmeli, ayrışmayacağız, inadına kucaklayacağız. Kavga etmeyeceğiz, inadına barışacağız, ülkemize huzuru ne pahasına olursa olsun mutlaka getireceğiz. "

"Her soruna akılcı çözümler ürettiğinizde barışık bir toplumu inşa etmiş olursunuz. Hedefimiz de böyle bir siyaset anlayışı. Bu siyaset anlayışını Türkiye'ye getireceğiz. Altı lider birlikteyiz, birlikte demokrasiyi savunuyoruz. Var olan sorunlara akılcı çözümler üreteceğiz. "

"TEK ADAM REJİMİ BEKA SORUNUDUR"

"Tek adam rejimi inşa edildiğinde Türkiye'nin bütün sorunlarını en kısa sürede çözeceğiz dediler. Söz verdiler. Erdoğan geldi oturdu, tek adam rejiminin faturası hepimizin önünde duruyor. İşçisinden çiftçisine, memurundan emeklisine, tüccarına kadar. Bu rejim, bizi mahvetti. Bu rejim, artık Türkiye Cumhuriyeti için bir beka sorunudur. Türkiye buradan çıkmak zorundadır. "

"Türk Lirası değer kaybettiğinde dış ticaret açığı azalacak, cari fazla vereceğiz diyorlardı. 4 yıl içinde cari açık dört kat arttı. Söylediklerinin tam tersi oldu. Tek adam rejiminin bütün teorileri çökmüş durumda. Biz ayağa kaldıracağız. "

DOĞAL GAZ TEPKİSİ

"Rusya-Ukrayna savaşından sonra doğal gaz fiyatları yüzde 80 düştü. Dünyada ucuzladı. Erdoğan hiç ses çıkarmıyordu. Sanıyordu ki Bay Kemal'in dünyadaki gelişmelerden haberi yok! Hemen söyledim, haberim var. Doğal gaz fiyatları yüzde 80 düştü sen niye düşürmüyorsun dedim. Hemen harekete geçtiler. Sadece sanayiciler ve doğal gaz santralleri için düşürdüler, az düşürdüler ama. Konutlarda iş yerlerinde yok. Oralarda düşürmediler. Kışın en ağır geçtiği mevsimin en derinden hissedildiği Erzurum, Kars gibi kentlerimiz var. Doğal gaz fiyatını neden düşürmüyorsun kardeşim. Sen de yüzde 80 ucuz alıyorsun, neden milletin sırtına bunu yıkıyorsun! Bu adaletsiz bir vergi, çözümünü istiyoruz! Umuyoruz konutlarda, iş yerlerinde doğalgaz fiyatını düşürmüş olurlar."

ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

"Asgari ücrete büyük zamlar yaptılar sözde. Bu zammın enflasyonla eriyeceğini tahmin ediyorduk ama bu kadar hızlı eriyeceğini düşünmemiştik. Asgari ücret 8 bin 500 lira. Dört kişilik ailenin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım, kültür fiyatları toplanıyor ve asgari ücret belirleniyor. Asgari ücret alanların sayısı 5 milyon 400 bin kişi. Onlar şu anda açlık sınırının altında maaş alıyor. TÜRK-İŞ'in belirlediği açlık sınırının altında kaldı bu asgari ücret. Alın terinin bu kadar ucuzlatıldığı, insanların açlık sınırının altında maaş almaya mahkum edildiği bir tek adam rejimi var. Benim görevim iktidar olduğumuzda hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında maaş almayacağı bir düzeni inşa etmektir! "

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ AYDINLIKTIR"

"Ortak Politikalar Mutabakat Metni, demokrasi tarihinde bir ilktir. Altı lider bir araya geldik ve devlet için bir beka sorunu haline gelen tek adam rejimini değiştirip bu ülkeye demokrasiyi getirmek için bir araya geldik. Cumhuriyet tarihinde altı lider bir araya gelip 2300'ün üzerinde var olan sorunlara tek tek çözüm üretiyorsa ve bunu oy birliği ile yapıyorsa Türkiye'nin geleceği aydınlıktır, kimse endişe etmesin. "

"ORTAK MUTABAKAT METNİ TARİHİMİZDE BİR İLK"

"Dokuz başlık, 2300'ün üzerinde vaadimiz var. Oy birliği ile alındı bu kararlar. Tarihimizde bir ilktir. Bütün demokrasi tarihini yazacak olan hocalar bu kitaba atıf yapmadan yazamayacaklardır. Biz önyargılarımızla değil, aklımızla hareket ederek sorunları çözmeye çalışıyoruz. Biz onlar gibi değiliz, onlar malı götürüyorlar. Biz herkesin hakkını ve hukukunu teslim etmek için mücadele ediyoruz. Biz dolu hapishaneleri değil, hapishanelerinde kimsenin olmadığı bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye inşa etmek istiyoruz."

"HASAR TESPİT KOMİSYONU KURACAĞIZ"

İlk yapacağımız iş, durum ve hasar tespit komisyonu kuracağız, burada var. Memleketin hangi halde olduğunu uzmanlar araştıracak, altı liderin önüne koyacak. Bilgiye dayalı karar almak zorundasınız. Strateji ve planlama teşkilatı kuracağız. Plansız, programsız devlet olmaz. Uzmanlar strateji ve planlama teşkilatında görev alacak.  MB'nin bağımsızlığını sağlayacağız. Ekonomik ve sosyal konsey çalışacak. Var olan sorunları, sorunu yaşayanlardan dinleyeceğiz. Biz o sorunu çözmek için çaba harcayacağız. Bütçe disiplininin sağlayacağız. Kamu ihaleleri şeffaf olacak. Devlet kimsenin babasının malı olmayacak artık. Şunu hayata geçirdiğimizde göreceksiniz, Türkiye'de her şey çok kısa sürede düzelecek.

"ÇETEMETRE"

"Halkıma bir taahhütte bulunmak istiyorum: Çeteleri temizleme, devlet hazinesinden sülükleri temizleme operasyonum başlamadan önce Ankara'ya dev bir dijital pano kurduracağım. Adı 'çetemetre' olacak! Halktan çalınan ve geri alınan her doları görecekler bu panoda. 418 milyar doları burada görünceye kadar asla durmayacağım! Onların Türkiye'deki mal varlıkları, yurt dışına kaçırdıkları, ailelerine transfer ettirdikleri her kuruşun peşine düşeceğim. "

"BEN KEMAL, GELİYORUM"

"Benim helalleşeceğim, haksızlık yapılanlardır. Kimse haksızlık yapıldıysa onunla oturup helalleşeceğim. Roboski ile Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi ile Soma ile başı kapalı kızlarımıza haksızlık yapıldığı için, biz o dönemde suskun kaldığımızdan dolayı onlarla da helalleşeceğiz. Liste uzun. Bizim arsız ve hırsıza muamelemiz açıktır; vuracağız neşteri, alacağız devlet malını geri. Vuracağız neşteri alacağız devleti malını geriye. Seçimin ertesi gününde telefonları acı acı çalacak. Açtıkları telefonun ucunda bir ses duyacaklar "Ben Kemal, geliyorum".

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de seçim güvenliği toplantısı
CHP Genel Merkezi'nde 81 il başkanıyla, seçim güvenliğine ilişkin toplantı ...
MHP Lideri Bahçeli'den, partisinin grup toplantısında dikkat çeken açıklamalar
MHP Genel başkanı Devlet bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. ...
Davutoğlu: Bahçeli, eğer başka bir ülkücü kardeşimiz öldürülseydi ortalığı inletirdi!
Davutoğlu, Sinan Ateş cinayetine ilişkin bahçeliye yüklendi. "Bahçeli, ...
 
Babacan'dan mutabakat açıklaması: Tüm Türkiye'nin 85 milyonun cumhurbaşkanı olacak
DEVA Partisi lideri Babacan, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni ...
Millet İttifakı'nın Hükümet Programı'na HDP'den ilk yorum: Bir restorasyon projesi
Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin detayları bugün ...
Mustafa Sarıgül'den sözleşmeli personel mesajı
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 450 bin sözleşmeli personele kadro ...
 
Altılı masadan 2 bin 500 vaat! Ortak Politikalar Mutabakat Metni açıklandı
Altılı masanın parti kurmayları, Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin ...
Kılıçdaroğlu'dan Boğaziçi mezunlarına çağrı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına çağrıda bulunarak, ...
Millet ittifakı'nın Ortak Mutabakat Metni açıklanıyor
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gökhan Töre
TÜİK
Tayyip Erdoğan
Kızılyıldız
Tehdit
Bütçe
A Milli Takım
Elif Erbakan
Binyamin Netanyahu