E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP'li Salıcı: Kürt sorunu parlamentoda çözülmelidir 

CHP'li Salıcı, CHP'nin Kürt sorununa yaklaşımının yeni olmadığını belirterek, "Bu sorun açık şekilde parlamentoda çözülmelidir" dedi.

23.09.2021 - 11:11
CHP li Salıcı: Kürt sorunu  parlamentoda çözülmelidir

Oğuz Kaan Salıcı Erbil ve Kerkük ziyareti ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından yeniden siyasetin gündemine oturan “Kürt sorunu”na ilişkin Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu. Irak ziyaretinde hem Kürtler, hem Türkmenler, hem Ezidiler ve hem de Hıristiyanların temsilcileri ile görüştüklerini söyleyen Salıcı,“ Yapılan ziyaretin sadece Kürt bölgesine gerçekleştirilmiş gibi algı oluştu. Orada bölgesel yönetimin yanı sıra siyasi partiler ve parlamento seviyesinde görüşmeler oldu. Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı (OBİT) kapsamında görüşlerimizi aktardık. Bölgede ülkeler terörden muzdarip. Savaşlar, sığınmacılar, ekonomik yıkımlar bölgede huzursuzluğun kaynakları. Buralara huzur gelmesi demek Türkiye’nin huzurunun sağlanması demek. Diyalog mekanizmalarının sağlanması tüm ülkelerin sınır güvenliği için katkı yapar. Terör örgütlerinin hareket alanını daraltır. Demokratik hak ve özgürlüklerin çoğalmasını sağlar. Aynı zamanda istikrarı ve ekonomik büyümeye katkısı olur. Bu aynı zamanda sığınmacı sorununu çözülüne de katkı sunacaktır”dedi.

“TÜRKMENLER DESTEK BEKLİYOR”
Irak Türkmen Cephesi ile de görüşmeler yaptıklarını kaydeden Oğuz Kaan Salıcı,“ Türkmenlerin sorunlarının Türkiye’de dile getirilmesini ve toplumun bütün kesimleri tarafından benimsenmesini istiyoruz. Oradaki Türkmen kardeşlerimiz Türkiye’den yatırım isteğinde bulunuyor. Hastane ve Üniversite gibi yatırımlar talep ediyor. Bu konuda kendilerine taleplerini eleteceğimizi ve takipçisi olacağımızı da söyledik. Biz bu durumu partiler üstü bir mesele olarak görüyoruz. İçişleri Bakanlığı’na sunacağımız raporda bu ve bunun gibi öneri ve talepleri de ileteceğiz”diye konuştu. İktidar kanadının eleştirilerine de yanıt veren Salıcı,“ CHP bölgedeki siyasi kurumlarla diyaloğunu sürdürecek. Biz kafamızı kaldırdığımızda sadece Avrupa Birliği’ni, Kafkasları ve Balkanları değil, Ortadoğuyu da gören bir partiyiz. CHP ne zaman Mısır’a, Suriye’ye, Bağdat’a heyet gönderdi AKP tarafından ciddi şekilde eleştirildi. CHP’nin barışçı dış politikası olan yurtta sulh, cihanda sulh çerçevesinde davranmasına katlanamıyor. Biz; barış, huzur, istikrar  ve ekonomik gelişme istiyoruz. Bunun neresi kötü” ifadelerini kullandı.

“ÇÖZÜM PARLAMENTO”
CHP’nin Kürt sorununa yaklaşımının yeni olmadığını ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının doğru olduğunu kaydeden Oğuz Kaan Salıcı,“ SHP-CHP geleneğinde bu konu çok konuşulmuş, yazılı belge halinde daha önce sunulmuştu. Bu sorun Türkiye’nin üniter yapısı içinde, demokratik zeminde ve parlamentoda çözülmesi gerekiyor. Biz çözüm sürecinde yöntemin yanlış olduğu konusunda eleştirimizi ortaya koymuştuk. Hatta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu,‘ Siyasi kariyerime mal olacağını bilsem açık destek veriyorum’ demişti. İktidar elinin tersi ile itmişti. Bugün gelinen noktada diğer siyasi partilerinde parlamentoyu adres göstermesi olumlu bir durum. Sezai Temelli de açıklamalarının kendi görüşü olduğu yönünde bir düzeltme yaptı. Bu sorun açık ve şeffaf şekilde parlamentoda çözülmelidir” dedi.

KAYNAK: CUMHURİYET

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Karakaya:SOKAK CHP'yi AŞAR!
MHP'li Mevlüt Karakaya, Turktime yazarı Fahrettin Damga ile gerçekleştirdiği ...
HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kaya: ERDOĞAN OTORİTER DEĞİL, HARBİ!'
Türkiye’nin önemli STK’larından HUDER Genel Başkanı avukat Hüseyin Kaya ...
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
 
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
 
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
Christoph Daum
ütopya
ygs soru ve cevapları
işte benim stilim
Barack Obama
EPDK
kamalak
Yılmaz Vural