CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU: "BANA KÜRT VE ALEVİ DİYEBİLİRLER AMA, ASLA HIRSIZ DİYEMEZLER"
CHP'nin parlayan yıldızı Kemal Kılıçdaroğlu, Güneş'e konuştu: “Dengir'in stresini torunumla attım… Torunumla zaman geçirmek beni mutlu ediyor. Siyasetin stresini onunla atıyorum…”
- Son Güncelleme:

CHP'nin parlayan yıldızı Kemal Kılıçdaroğlu, Güneş'ten Rıza Zelyut'un sorularını yanıtladı.
Efendim sizileri şu ana kadar televizyonlardan tanıdık, tartışmalarınızı izledik.Tv'de sanki sinirlerini aldırmış bir insan pozisyonunda duruyorsunuz. Rakiplerinin kötü sözlerine aldırış etmeyen bir insan olarak kamuoyunun belleğine yerleştiniz. Siz bir de Tuncelili'siniz, Tuncelili deyince isyankar, kavgacı bir imaj var. Tuncelililer'in hepsi böyle değil bunun özellikle altın çiziyim. Yani bu iyi haliniz nereden kaynaklanıyor. Siz politikacı olduğunuz için mi siniriniz yok.
Bu benim doğal durumum. Bürokraside çalıştım değişik bakanlarla çalıştım. Bütün bunlara baktığınız zaman tabii ki insanının üzüldüğü sinirlendiği zamanlar oluyor. Ama sonuçta bizlerin topluma örnek olarak sinirlerimize hakim olamamız gerekiyor. O nedenle ben tartışmalarda bana hakaret bile edilse bunları görmezlikten ya da duymamamazlıktan geliyorum.
Mail ortamında zaman zaman çok hakaret içeren mektuplar geliyor. Onlara da samimi olarak son derece yumuşak bir uslüple cevap veriyorum. Bu kişilerin içinde benden özür dileyenler de var bana bir daha mail göndermiyenler de var. Sonuç olarak politikacı söylemleriyle ve eylemleriyle topluma örnek olmak zorundadır. Ben de bunu hasbel kader yapmaya çalışıyorum.
Peki efendim dışarıda böylesiniz de evde eşinizle, ailenizlede böyle yumuşak mısınızdır. Yoksa arada sırada bağırdığınız da olur mu..
Bağırdığım çok azdır. Zaten işi hiç bir zaman eve taşımam. Ne bürokraside çalışırken ne de siyasetteyken.. Susarak yanıt veririm. Evde bildiğiniz gibi kitap, gazete okuyarak vakit geçiririm. Yani orta halli bir aile reisi gibi davranırız, öyle söyleyelim..Öyle büyük tartışmalar olmaz zaten. Çocuklar büyüdü. Bürokrasideki yoğun çalışma süresinde zaten çocukların nasıl büyüdüğünü anlayamadık.. Ama bugün artık torun sahibi olduk diyebilirim..
MİZAH TOPLUMSAL OLMALI
Eskinin komedyenleri vardı. Toplumsal içerikli konulara değinirlerdi. Günümüzde toplumsallık devre dışı kaldı sanki.
Kemal Sunal, Şener Şen'le gelen toplumsal olayları karikatürize ederek işleyen bir süreci yaşadık. O süreci halen izliyoruz tvlerde. Önemli bir işlev gördüler bana göre. Bunu farklı bir uslupla diye sürdürmek gerektiğini düşünüyorum. Son yaşadığımz yolsuzluklar gibi bunların işlenmesi gerekiyor. Buna benzer pek çok olay ister mizahi ister doğrudan doğruya bunların bir şekilde halka aktarılması gerekiyor.
Çok önemli bir konu bu tabi mizahın en azından toplumsal bir içerik kazanması gerektiğini söylüyorsunuz bunca yolsuzluklar karşısında.. Sizin Dengir Mir Fırat'la tartışmanızdan sonra hükümetin destekcisi olan gazeteler size karşı dolaylı yönde saldırması oluyor. Mesela Zaman Gazetesi'nin bir haber yorumunda 'Dersim isyanı demekle meşhur Tunceli'de doğan' diye tanıttılar sizi. Tunceli'de doğmanız bir suçmuş gibi gösterildi. Her halde eleştiriyi bu bağlamda yapmak istedi Zaman Gazetesi..
Zaman Gazetesi kendi dünyasının entellektüel hayatında saygı gören bir gazete.. Onların kullandığı üslup kötü olabilir. Yani beni sevmiyebilirler ama eleştiriyi bu düzeye indirmesini doğru bulmadım.
KENDİNİZİ KÜRT MÜ GÖRÜYORSUNUZ ALEVİ Mİ
Tabii benim gördüğüm sizin Dengir Mir Fırat karşısındaki elde ettiğiniz üstünlüğü zaafa uğratmak gibi bir amaç burada... Sonra, 'Alevi-Kürt' göndermesi de yaptılar. Peki siz kendinizi Alevi mi görüyorsunuz, Kürt mü görüyorsunuz?. Yoksa bir Türk veya cumhuriyetçi mi görüyorsunuz?
Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşıyım ama Tunceli'de doğdum babam memurdu. Anadolu'nun değişik şehir ve ilçelerinde bulundum. Kızım Antalyalı'yla evli, kız kardeşim bir Ordulu'yla evli... 21. yüzyıla giren Türkiye'de bu kadar konuları gündeme getirmemeliyiz. İnsanlar yeni bir boyuta girmiş. İnsanları üzmemek, insanları sevmek temel konu bu olmalıdır.
Yaşadığımız coğrafya dünyanın en güzel coğrafyası.. Cumhuriyet aydınlanmasının başladığı bir süreç var. Bunu, kendi çocuklarımıza akrabalarımıza da anlatmalıyız. Eğer bu aydınlanma sürecini anlatabilirsek kendi dünyamıza bana göre daha düzeyli bir şekil vermiş oluruz.
ERMENİ MİSİNİZ DİYE SORMUŞLAR
Annenizin ismi Yemuş imiş. Ermeni misiniz, diye soran birileri varmış. O ismin aslı Yemiş olmalı, değil mi Türkçe...
Böyle soranlar var. Biz hiçbir zaman gocunmadık, annemizin ismi niye öyle diye.. Telefon açıp kendisini gazeteci olarak tanıtan kişi 'Siz Ermeni misiniz?' diye soruyor. Telefona ablam çıkmış. Cevap verirken 'Hayır, biz Müslümanız' diyor. Ablam zaten kırsal bağlamdaki o kıyaslamayı bilmiyor zaten. Gayet saf, hayır biz Müslümanız diyor. Annemin Ermeni, Kürt veya Çerkez olması bizlerin ona olan sevgisini azaltmaz ki sonuç olarak o bizim annemiz..
YANDAŞLARA İHALE VERMEDİM
Sizin ilk olarak Şaban Dişli'nin rüşvet olayını ortaya çıkarmanız, Dengir Fırat'ın bu hayali ihracatını gündeme getirmeniz ve bunlar da karşınıza çıktıkdan sonra cevap veremeyecek duruma düşürmeniz karşı tarafı çok kızdırmış olmalı. Başka birşey bulunamayınca buralardan açık arıyorlar herhalde. Ayrıca şu an başka şeyler de arıyor olmalılar.
Devletin bütün kurumlarını AKP harekete geçirdi. Arayabilirler, sorabiliriler. 27 yıl kamuda çalıştım, çeşitli bakanlarla çalıştım, bizzat başbakanla çalıştım rahmetli Turgut Özalla çalıştım. Bütün hepsinin geldiği nokta, babamızın bir sözü vardı o da, 'Boğazınızdan aşağı haram lokma inmesin' Eğer boğazımdan haram lokma geçmemişse neden korkacağım ki ..
Hiç meraklanmasınlar, ben mal varlığını açıklamış bir kişiyim. Her şeyimiz meydanda zaten. Varlıklı bir aileden de gelmiyorum. Ne yapabilirler 'Dersim isyanı ile meşhur Tunceli'de doğan, orda doğan diyebilirler' ancak. (Güneş)

YORUMLAR
Kılıçdaroğlu soyu sopu ya da başka konularda bir soru sorulduğu zaman hep eksik ve yuvarlak cevaplar veriyor. Kaçamak cevaplarla sorulardan kurtulduğunu zannediyor. Annesinin kökenini tam söyleyemiyor Kürtüm ya da Türküm diyemiyor nedeni annesi ermeni, öyle bir Türk düşmanlığı aşılanmış ki kökenini söyleyemiyor, babasının Türkmen Alevisi annesinin de tehcirden saklanılan bir ermeni kızı olduğnu söyleyemiyor. Bunun gibiler Türkiye de hayli fazla. Bunlar korkaklar, korkan insan dürüst olamaz.
İyi de bu adam zaten kürt alevisi. Komik bir cümle kurmuş. Eyy Atatürk sen partinin böyle aslını inkar eden adamlara kalacağını bilseydin ne yapardın acaba
sevgili kılıçdaroğlu hislerimizin her zaman tercümanı oldu,yalakalık,hırsızlık ihale takipçiliği,rüşvet,din tüccarı olmadı,hiçbirzaman bildiği yoldan sapmadı başkaları gibi ben değiştim demedi Allah dan tek dileğim onu başbakan olarak görmek çünkü Türkiye nin bu temiz insanlara ihtiyacı var
Bravooooooooooo Aslini inkar eden haramzadedir.dengirin dedesi ingiliz isbirlikcisi degilmiydi.Acin cumhuriyet arsivlerini.Cahil cuhelayi kandirmaktan kolay ne var su dünyada.iki kalip sabuna oyunu satanlar tükendimi saniyorsunuz.Milleti fakirlestir herkesin verdigi vergiyle doyur.Adinida yardim koy.ama yardimi veren sen ol.Senin namin yürüsün.NEREDE BÖYLE BIR YAMUKLUK OLABILIR.Rahmetli Bölükbasi ne güzel söylemis.DIN SEKTÖRÜNDEN DAHA KKARLISI YOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK diye.
bölücülüğün ve mezhepciğin yıllardır nerden körüklendiğini insanlar bir daha görmüş oldu.ondan sonra ulusalcıllıkla günah çıkartılar. omadı kendinden olmayı hain ilan ederler. yazıklar olsun bölücülüğe ve mezhepciliğe kucak açıp besleyip büyütenlere.
KILIÇDAROĞLU bunlar güzel çıkışlar da, onlar ve seçmenleri ile aynı telden çalmıyorsunuz... BUNLARIN SEÇMENİNE ULAŞMAK İÇİN "ABD ye bizi kullanın deliğe süpürüp sifonu çekmeyin" afişleriyle, ermenistan ziyaretini yaptıkdan sonra ki sözlerle, danışmanlarının "Barzani ile at başı giden çıkarlarıyla" söylemlerinden, Kıbrıs'ta verdikleri tavizlerden bahsetmeniz lazım... MESELA BİZİ KOMUNİST OLMAKLA SUÇLARKEN SOSYAL DEMOKRAT PARTİ GRUBUNDAN BİLE ATILMAMIZ İÇİN MÜRACAAT ETTİLER, kelle, Sayın Öcalan ile ulaşabilirsiniz gerisi onlara hikaye…Siz onları iktidardan indirdiğiniz zaman için hazırlıklara devam….
KILIÇDAR ALEVİ KÜRT..CHP 2 NUMARASI..DENGİRR KAHTALI KÜRT TOPRAK AGASI..MECLİSTE 121 KÜRT VEKİL..MAŞALLAH..
volkan tibet senin dediklerin bireysel bilincin geliştiği toplumlar için geçerlidir...Aşiret, Ağa, Tarikat, Cemaat sistemlerinde böyle bir şey ise çok nadir görülür...Arınç dedesinin Derviş Memed olduğunu inkar ediyor(aylar sonra bir şeyler araştırıp buldu) aynı şekilde mir fırat'da dedesinin Şeyh said olmadığını iddia ediyor...BU HER İKİ SİYASETCİ DE TEK DEDEN BAHSEDİYORLAR...Bizim dedemiz şuydu diye...Şimdi nerden bakarsan bak ya üst soylardan birini beğenmiyorlar, ya da yazmayım tek dedelik Nasıl oluyorsa öyle oluyorlar…AŞİRETLERİ VEYA CEMAAT DENEN MİLLET BİREY ÖNCESİ TOPLUM YAŞANTISINI GÜDENLERİ ONLARIN ALT SOYLARIDAN BAĞIMSIZ DÜŞÜNMEK, KÜLTÜRLERİNİN BİR OLMADIĞINI KABUL ETMEK NERDEYSE İMKANSIZ..
ilk misafir...akp de üst düzey biriyle tanışıyorum.. inan bana onların hedefinde chp yi rencide etmek yok! uslubun bozulmasını istemiyolar..fırat a gelince ise parti içinde zaten sevilmiyor!akp gözükenin haricinde kendi içinde çeşitli sorgulamalar yapıyor!istihbarat ve emniyet ve tüm imkanlar ellerinde..kullanıcak olsalar kullanırlardı!amaç insanların hatasını dışa vurmak değil,hatasız kul olmaz deyip,ilerisi için ortak paydalarda buluşmak
bir insanın dini mezhebi,etnik kimliği ve soy ağacı neden tartışılır anlamış değilim.dedesi hırsız olan pekala dürüst olabildiği gibi dedesi son derece muteder olan bir insanda hırsız olabilir.butür saldırıları hiç tasvip etmiyorum.bu vatanı seven bu ülkeyi sahiplenen kişinin alevi,sünni,kürt çerkes vs.olmasının hiçbir önemi yoktur.
Volkan bu isyanlarını zannedersem Vakit Gazetesiydi Tuncelili diyerek dersim isyanlarından dem vururken, alevi kürtçüleri işe doldurdu derken yazsaydın daha isabetli olurdu...Bu insan durup dururken böyle sözler söylese seninle beraberim ama savunma yapmak zorunda bırakılıyor...Çok da güzel örnekliyerek toplumdaki aile bağlarının ne kadar sıkı hale geldiğini kimsenin ayrımcılık peşinde koşmadan Anayasal Türklük çizgisinde bulunmasına getirmiş lafı...
AVCIOĞLU arkadaşım; O haberi titizlikle okumuş bir kişi olarak Tabiî ki KILIÇTAROĞLU’nun eski soyadının KARABULUT olduğunu, orada aynı zamanda eşinin akrabalarının da söz konusu edildiğini biliyorum. Ancak ne Hükümetten ne de AKP milletvekillerinden bir tek yetkili ortaya çıkıp da bu haberi doğrulayamadı. Yani soyadı KARABULUT olup da o dönemde işe alınan ve kendisi ya da eşi ile akrabalık bağı bulunan bir tek SSK görevlisinin adı belirlenemedi..Eğer bu iddiaların doğru olduğu otaya konabilse idi, nereden gelirse gelsin belgeli veya inandırıcı haksızlık ve yolsuzluklara taviz vermeyen bir yorumcu olarak ben de gerekli tepkiyi gösterir ve eleştirilerimi de en sert şekilde yapardım..
ilk misafir..bu adamın akrabalarının soyadı kılıçdaroğlu değil yanıılmayasınız..babasının ve tüm akrabalarının soyadı KARABULUT...
be nebiçim söz yaa kürt yada alevi demek hakaretmi? kürtsen kürtsündür aleviysende alevi bu nitelemeleri sanki hakaret kabul ediyor...benim; bana türk hatta sünni diyebilirsiniz ama hırsız asla diyemezsiniz demem kadar saçma bir söz bu.
Kılıçtaroğlu’nun SSK genel Müdürlüğü ve diğer kamu görevlerinde bulunduğu sırada pek çok yakınını işe aldığı ve ihalelerde yolsuzluk yaptığı gibi haberlerin tamamının uydurma olduğu anlaşıldı.. Zaten doğru olsaydı AKP nin Dengin Mir'i yakasını bırakmazdı.. Türk Time'de o asılsız iddiaları ne yazık ki sitesine haber olarak taşımış, biz de o zaman "iddiaların sahibini bilelim, işe alınanların isim ve akrabalık dereceleri açıklansın, yolsuzluk belgelerini görelim de ona göre yorumumuzu yapalım" demiştik.. Ancak haberin asparagas olduğu anlaşıldı ve bir daha (İktidar yandaşı basın dahil) hiçbir yayın organında devamı gelmedi.. Bu nedenle insanlara haksız ve dayanaksız çamur ya da iftira atanlara alet olmayalım. Bunun yanında yolsuzluk yaptığı ortaya çıkan CHP li Meral, Günday ve Çankaya Belediye Başkanı gibileri için şu site de CHP li olanı olmayanı kimse sessiz kalmadı.. Laf olsun diye desteksiz atılan demogoji yüklü laflarla dolu yorum yapma alışkanlığı, bu gibi yorumları yapanlara da okuyanlara da bir katkı sağlamaz..
ssk genel müdürüyken..ssk ya ait malzeme ve muhimmatlar pkk nın elinde yakalandı..özellikle telsizler!! ayrıca ssk genel müd.bütcesinin fazlasından pkk ya aktardığına dair büyük iddialar söz konusuydu
SAYIN KILIÇDAROĞLU KİMLİĞİNİZ ÖNEMLİ DEĞİL DÜRÜST OLDUĞUNUZDAN DOLAYI KUTLARIM.TV. PROĞRAMINDAN SİZE İNANDIM.SİYASİ YAŞAMINIZDABAŞARILAR DİLERİM.
ssk genel müdürlüğü yaptığı dönemde kuruma kaç kişi ve nerelerden almıştır?kaç akrabasını,akrabasının akrabasını almıştır?hak yemek,hırsızlıktan farklımıdır.chp nin usulsüz harcamaları tesbit edildiği halde niçin sessiz kaldınız? chp zihniyeti deniz feneri gibi dernekleri tasvip ediyor mu.mason dernekleri,hayvanları koruma dernekleri,çağdaş yaşamı destekleme dernekleri onları daha fazla ilgilendirir.
Bay Kılıçdaroğlu, size varsın, "Kürt" de desinler, "Alevi" de desinler... Kaldı ki, Kürt ve Alevi olmak hiç de sorun değil... Siz, şu çarpık düzene, şu çarpık düzenin iktidarı ve talancısı AKP'ye, AKP'lilere, onların siyasi, bürokratik kadrolarına karşı verdiğiniz onurlu mücadeleniz ve dik duruşunuzla, adam gibi adam olduğunuzu kanıtladınız, gerisi laf... Tek yanlış, usta bir siyaset hırsızı olan D. Baykal efendiyle birlikteliğiniz. O da aşılır...