E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP Genel Başkanı Özel: Ekrem İmamoğlu'na yapılan darbedir 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bütün işçi ve işveren örgütlerini gezeceğim. Hem işçiyi kayıran hem işvereni zora sokmayan bir formülü geliştirip ilan edeceğiz. Emekçinin hakkını, temmuz ayında asgari ücrete ara zammı almak için bir büyük mücadele başlatıyoruz." dedi.

25.05.2025 - 20:15
CHP Genel Başkanı Özel: Ekrem İmamoğlu na yapılan darbedir

Kent Meydanı'nda "Millet iradesine sahip çıkıyor" sloganıyla gerçekleştirilen mitingde kalabalığa hitap eden Özel, Bursa'da artık kutuplaşma değil, kucaklaşma siyaseti olduğunu söyledi.

"CHP'nin kalesi" diye bir şey olmadığını belirten Özel, "Kaleler, kutuplaşmalar bitsin. Bizim kalelerimiz, bu milletin birliğine feda olsun." ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasını eleştiren Özel, "19 Mart, sizin seçme hakkınıza yapılan bir darbedir; 19 Mart tarihinde yapılan iş, bir önceki yerel seçimin kazananına darbe olmanın yanında bir sonraki genel seçimin cumhurbaşkanı adayına ve milletimiz takdir ederse bir sonraki cumhurbaşkanımıza, Ekrem İmamoğlu'na yapılan darbedir. Bir sonraki cumhurbaşkanını ne başsavcılar ne siyasetçiler ne askerler ne bir başka vesayet kurumu, bir sonraki cumhurbaşkanını milletin iradesi belirler." diye konuştu.

CHP olarak, 26 Mayıs'ta başlatacakları bir sürece değinen Özel, şunları kaydetti:

"Temmuz geliyor. Bütün işçi ve işveren örgütlerini gezeceğim. Hem işçiyi kayıran hem işvereni zora sokmayan bir formülü geliştirip ilan edeceğiz. Emekçinin hakkını temmuz ayında asgari ücrete ara zammı almak için bir büyük mücadele başlatıyoruz. Bursa'dan ilk sloganları duymak isteriz; ara zam hakkımız, söke söke alırız.

Temmuzda asgari ücrete bir ara zam almak durumundayız. Bunu yaparken KOBİ'leri, sanayicileri, mağdur etmeyeceğiz. İlan edeceğimiz paketle KOBİ'ye, sanayiciye, bilhassa küçük esnafa, artan asgari ücretin yükünü sırtlarına koymayacak, prim ve vergi teşvikiyle bu yükü onların sırtından alacağız. İşverenin de yüzünü güldüreceğiz, emekçinin de ara zammını alacağız."

Özel, bir sendikalaşma kampanyasının müjdesini daha duyurmak istediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ülkemizdeki işçilerin yüzde 85'i sendikasız, özel sektördeki işçilerin yüzde 90'ı sendikasız. Buradan işçileri, sendikalı olmaya, mutlaka örgütlenmeye, örgütlü mücadeleyi yükseltmeye davet ediyorum. Bursalılar, 'metal fırtına'yı iyi bilirler, iktidar da unutmasın. Asgari ücrete zam yapılmazsa Bursa'dan ilan ediyoruz ki 'metal fırtına'dan büyüğü, emekçilerin kasırgası geliyor. Bu iktidarı yerinde tutmayacağız."

Hem terörsüz Türkiye hem gençler için yasaksız bir Türkiye hem de vizesiz Avrupa istediklerini anlatan Özel, "Her vatandaş için demokrasi, eşitlik, kardeşlik istiyoruz." dedi.

"Hepiniz demokrasinin kahramanlarısınız. Bu ülkenin umudu, gururusunuz." diyen Özel, cumhurbaşkanı adaylarını yanlarında, sandığı önlerinde istediklerini söyledi.

Özel, 100 yıl sonra Atatürk'ün partisinin iktidara yürüdüğünü sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın da konuşma yaptığı mitinge, Özel'in eşi Didem Özel ile partililer katıldı.

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ersoy'dan Türkiye Kültür Yolu Festivali paylaşımı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa'nın eşsiz kültürel ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert mesaj: Ahtapotun kolları deşifre oluyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Her Mahallesiyle İstanbul' programında ...
Mehmet Uçum'dan anayasa mesajı: Vesayetçiliğin tasfiyesi için şart!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu ...
 
Dolmabahçe'de kritik temas!
İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ...
Muharrem İnce: Seçmene iki kutuplu siyaset dayatılıyor
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından ...
Bakan Kurum'a Adıyaman'dan teşekkür
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman ziyareti ...
 
İmamoğlu'nun pankartına soruşturma! Özgür Özel'den tepki: Onlara huzur yok
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun ...
Süleyman Soylu: Tazelendim, kendime geldim ve gücümü buldum
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye'yi yükselteceğiz
Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir Şiir Bir Hayat ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
konya
ütopya
haberler
ygs soru ve cevapları
Ayşe Ersöz
yargıtay
İtalya
Jan Wouters