Turk Time
DOLAR
47,7111 %0.18
EURO
55,1881 %0.32
ALTIN
6660,5450 %2.59
BIST-100
13779,39 %-0.14
PETROL
81,4900 %-1.56
BONO
41,3000 %-0.55
ISTANBUL
BUGÜN
24/28°
ISTANBUL
YARIN
24/30°

CHP'den Erdoğan'a belediye borcu yanıtı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, CHP'li büyükşehirlerin SGK'ye bir borcu olmadığını ve AK Partili belediyelerin borçlarının yüksek olduğunu belirtti.

  • Son Güncelleme:
CHP'den Erdoğan'a belediye borcu yanıtı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri kastederek yaptığı "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumuna olan birikmiş borçlarını ödesin. Öyle 25 kuruşa simit yok" açıklamalarına yanıt verdi.

AK Parti’nin devlet kurumlarıyla belediyelerin çalışmasına engel olup kaynakları kesmeye çalıştığını belirten Bulut, “Bizim de dahil olduğumuz 15 büyükşehirin SGK’ye hiçbir borcu yok. Ama Bursa’nın 670 milyon, Balıkesir’in 90 milyon, Denizli 28 milyon lira SGK’ye olan borcu var. Bu borç CHP’li büyükşehir belediyelerinde yok. Geçmiş dönemde iktidardan gelen belediyelerde olan borçlar var. Sadece el değiştiren 3 belediyenin SGK borcu 789 milyon 835 bin lira. Geçen dönem bunları yaptılar, biz oylarımızı artırdık” dedi. Belediyelere daha çok bütçe ayrılması gerektiğini söyleyen Bulut, “Belediyeler su tankeri almak istese tasarruf tedbirlerine takılıyor” ifadelerini kullandı.

"SAKAT BİR YASA HAZIRLIĞI"
Partisinin genel merkezinde gazetecilerle bir araya gelen Bulut, hayvanlarla ilgili ötanazi yapmayacağını duyuran CHP’li belediyelere yaptırım uygulanacağına ilişkin açıklamalara değinerek “Korkuyla, cezayla bunu yaptırmaya çalışmaları ne kadar sakat bir yasa hazırlığı olduğunun göstergesi” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz