Turk Time
DOLAR
47,5166 %0.18
EURO
54,8508 %0.12
ALTIN
6175,3710 %-1.31
BIST-100
13458,10 %1.24
PETROL
89,1200 %2.54
BONO
42,0500 %0.12
ISTANBUL
BUGÜN
23/28°
ISTANBUL
YARIN
23/31°

Çevreyi kirleten madene kapatma ve para cezası!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Giresun'da Çatalağaç Deresi'ni kirleten maden şirketine kısmi kapatma ve 3 katı para cezası kesti.

  • Son Güncelleme:
Çevreyi kirleten madene kapatma ve para cezası!

Giresun'un Doğankent İlçesi, Çatalağaç köyü sınırlarında bakır- kurşun- çinko madeni zenginleştirme faaliyeti gösteren ve Çatalağaç Deresi’nde kirliliğine neden olan Alagöz Madencilik Şirketi’ne aynı ihlalin tekrarı nedeniyle 2 milyon 517 bin TL ceza uygulandı. Kirliliğe neden olan yeraltı galerisi, gerekli tedbirler alınıncaya kadar kapatıldı.

 

 

3 KATI YAPTIRIM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Giresun İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede Alagöz Madencilik Şirketi’ne ait madenden atık suyun Çatalağaç Deresi’ne deşarj edildiği belirlendi. Daha önce de 2 kez aynı ihlal nedeniyle para cezası uygulanan işletmeye bu kez 3 katı yaptırım uygulanarak, 2 milyon 517 bin TL ceza kesildi. Yeraltı galerisinden kaynaklanan taban suyunun kontrol altına alınmasına ve çökeltim sağlanarak deşarj edilmesine yönelik bir havuz yapılana kadar maden ocağında taban suyu deşarjı yapılan yeraltı galerisinin üretim faaliyetleri durduruldu.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz