Turk Time
DOLAR
47,7365 %0.08
EURO
55,1361 %0.05
ALTIN
6776,8980 %0.67
BIST-100
13811,60 %0
PETROL
86,8000 %-0.17
BONO
41,6000 %0.73
ISTANBUL
BUGÜN
24/30°
ISTANBUL
YARIN
23/30°

Ceren Damar davasında Yargıtay kararı

Ceren Damar Şenel cinayetine ilişkin davada sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında verilen ceza Yargıtay tarafından onandı.

  • Son Güncelleme:
Ceren Damar davasında Yargıtay kararı

Davada, Bıçak’ın yargılama sürecinde kullandığı bazı ifadeler nedeniyle “kişinin hatırasına hakaret” suçundan yargılandığı, ayrıca Damar’ın babası Mustafa Damar’a yönelik sözleri nedeniyle de “hakaret” suçlamasıyla hakkında dava açıldığı belirtildi.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onayladı. Daha önce davaya bakan Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi, Bıçak hakkında “hakaret” suçundan beraat kararı verirken, “kişinin hatırasına hakaret” suçundan ise 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası vermişti.

Mahkeme ayrıca, cezanın infazından sonra başlamak üzere bir yıl süreyle vekâlet yetkisini kullanmasının yasaklanmasına hükmetmişti.

Kararın kesinleşmesinin ardından Damar ailesinin avukatlarından Doğan Erkan, Ankara Barosu Başkanlığı’na başvurarak Bıçak hakkında verilen bir yıllık meslekten men kararının uygulanmasını talep etti.

Erkan yaptığı açıklamada, davayı sürdürmelerinin temel nedeninin avukatlık mesleğinin etik kurallarının ihlal edildiği yönündeki değerlendirmeleri olduğunu belirtti. Açıklamada, öldürülen bir kadına yönelik hakaret içeren ifadelerin kabul edilemeyeceği ve avukatlık mesleğinin bu tür söylemlere kalkan olarak kullanılmaması gerektiği vurgulandı.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz