ABD Sağlık Bakanlığı, yaygın kullanılan ağrı kesici Tylenol’ün etken maddesi asetaminofen (parasetamol) ile otizm arasındaki olası bağlantıya dikkat çekerek özellikle hamile kadınlara uyarıda bulunmaya hazırlanıyor.
Hakemli dergi BMC Environmental Health’te yayımlanan çalışmada, 46 araştırma incelendi ve asetaminofen ile otizm ve DEHB gibi nörogelişimsel sorunlar arasında bağlantı olabileceği belirtildi. Ancak bilim insanları, bu ilişkinin doğrudan bir neden-sonuç kanıtı sunmadığını vurguladı.
Wall Street Journal’ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı bu ay yayımlayacağı raporda, hamilelikte Tylenol kullanımının otizm riskini artırabileceğini öne sürecek. Uzmanlar ise ilacın en düşük dozda ve doktor kontrolünde kullanılmasının önemine dikkat çekiyor.
OTİZM VAKALARINDA ARTIŞ
CDC verilerine göre, 2000 yılında 150 çocuktan birinde görülen otizm, günümüzde yaklaşık 36 çocuktan birinde saptanıyor. Bu artışın hem farkındalığın yükselmesi hem de çevresel faktörlerden kaynaklanabileceği değerlendiriliyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...