Sağlıklı yaşam konusundaki çıkışlarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, bir kez daha beslenme alışkanlıklarını sorgulatan açıklamalarda bulundu. Karatay, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu vurgulayarak, ekmek tüketiminin sağlık açısından zararlı olduğunu söyledi. Bunun yerine, her sabah iki tam Maraş cevizi yenmesini önerdi.
Karatay’a göre kahvaltı yapılmadığında beyinde yeterli enerji oluşmuyor ve bu durum yorgunluk, baş ağrısı, dikkat dağınıklığı gibi sorunlara yol açıyor. Ekmek yerine önerdiği ceviz, fındık, badem ve fıstık gibi kuruyemişler, sağlıklı yağ içerikleri sayesinde ani açlık krizlerini önlüyor. Bu besinler, karbonhidratlara kıyasla insülin seviyesini fazla yükseltmediği için kilo kontrolüne de katkı sağlıyor.
KİMLERE TAVSİYE EDİLİYOR?
Profesör, özellikle kilo vermek isteyenler, kalp ve tansiyon hastaları ile felç riski taşıyan kişilerin ekmekten uzak durmasını tavsiye ediyor. Ona göre ekmeği bırakmak, hem metabolizma hem de genel sağlık için önemli bir adım.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |