E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Canan Arıtman… Çünkü… 

Düne kadar demokrasinin ana damarlarını zorlayan kararlarda bile “Hukuka saygı” deyip Anayasa Mahkemesi kararlarını savunup bugün Ak Parti hakkında kapatma kararı vermedi diye Anayasa Mahkemesini yerden yere vurduğu için…

31.07.2008 - 00:44
Canan Arıtman… Çünkü…

Hep hukuka saygıdan bahsedildi.

 

367 kararı gibi demokrasinin ana damarlarının zorlandığı zamanlar bile “Ama hukuk… Anayasa Mahkemesi’ne saygılı olalım” dendi.

 

Bu mesajlar kapatma davası öncesinde de sık sık tekrar edildi.

 

Ve bu ifadeleri en çok da Canan Arıtman ve üyesi olduğu CHP temsilcileri dile getirdi.

 

Ancak…

 

Anayasa Mahkemesi’nin Ak Parti’nin kapatılmaması yönünde verdiği karar Arıtman’a tüm bu sözleri bir anda unutturdu. En sıkı muhaliflerin bile demokrasi adına memnuniyetle karşıladığı kararı “Anayasa ve Anayasa Mahkemesi’nin delik deşik olması olarak” niteleyeler tepki gösterdi. Bundan sonra Türkiye'de yargının rejimin teminatı olup olmayacağı konusunda soru işareti oluştuğunu” belirtti.

 

Yani ne Ak Parti’nin hazine yardımının yarısının kesilmesi, ne Mahkeme’ni Ak Parti’ye çok güçlü bir uyarıda bulunması, ne de üyelerin 6’sının Arıtman’ın beklentisini karşılayacak şekilde oy kullanmış olması, Arıtman’ı kesmedi.

 

Ve dün dile getirdikleri “hukuka saygı” sözlerini bir anda unutan, parti kapatmadan medet umacak kadar siyasi hınç içinde olduğunu gösteren, kapatmaların demokratik süreci nasıl kesintiye uğrattığını dikkate bile almayarak bir siyasetçinin çözümü Meclis dışında aramasının ilginç bir görüntüsünü oluşturup, demokrasi sınavında Canan Arıtman, kaybetti.

YORUMLAR
Toplam 65 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
26 Ekim 2009 Pazartesi 16:49

he yavrularım ya ya si z ya ha hıhı

Yorumu oyla      18      10  
Erdal KOLON 6 Ağustos 2008 Çarşamba 

1980 sonrası Cumhuriyet yönetiminizedelenme ve değiştirilme çabaları başlamış ve son zamanlarda Akp ile birlikte hızlanmıştır. bu arada Sol Parti Lider /kadroları bu duruma seyiyci kalıp kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmişlerdir. Canan Hanım da bu rollerden birini üstlenmiştir. Fakat gözardı edilmemesi gereken en önemli Nokta ise Basın, Sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve Cumhuriyetin güç dengeleri, AKP nin ayak ounları ile zayıf düşmür.Sorarım size Bu ortamda Hukuk Adalet Kalırmı??

Yorumu oyla      18      10  
Mehmet Ali METİNYURT 5 Ağustos 2008 Salı 

Canan Hanım ve CHP'nin Yargı kararlarına saygılı olalım söylemi herhalde "Yargı, eğer bizim isteğimiz doğrultusunda karar verirse saygılı olalım" demekmiş!

Yorumu oyla      18      10  
yok 4 Ağustos 2008 Pazartesi 

yargı makamı son yaptıgı içratlarla chp nin şubesi olmadıgı konusunu ayan beyan ortaya koymuştur bu da chp nin agırına gitmiştir benim şubem nasıl bana kafatutar diye şimdide kendine yediremiyor askere gidiyor tık yok yargıya gidiyor tık yok halka gidiyor malum %20 yi gecemiyor belli statü sahibi hariçindekiler yüzvermiyor nolacak peki halka partiyi acsa ozamanda kendi statüleri bozulacak yeni üye demek yeni oy demek yeni mkyk demek bu da parti yönetiminin işine gelmiyor busadece merkezde degil

Yorumu oyla      18      10  
GURBETCİ 4 Ağustos 2008 Pazartesi 

Chp nin tüm üyelerinde olan bir hastalrkdır bu. Önce melake gibi olurlar,ona saygı buna saygı,insanlıkiiözğürlük edebıyatı yaparlar.Ama iş kendi istedikleri doğrultuda ğitmeyince tuh kakaya başlarlar.Bu konuda BAYKAL sabıkalıdır. 367 davasında Anayasa mahkemesi bu doğroltuda cevap vermesin kargaşa ve iç savas çıkar demedimi.Ama bu unutuldu,başbakana saldırıldı.Baykalın sözüne karşılık hukuğa sıkılmış bir kurşundur dediği için.Oysa Chp bu husuda sicili kabarık.

Yorumu oyla      18      10  
Kerpeten 3 Ağustos 2008 Pazar 

Sayın Süleyman Karaca ve Gülay rumuzlu, karikatür ve espri karşıtı yorumcular; asla hakaret sözcükleri içermeyen esprili bir şakayı kişilik haklarınıza saldırı olarak değerlendiriyor; ancak beni “beyin özürlü, spastik, salakça yazı yazan” biri olarak niteleyip (bu sözlerinizle özürlü, spastik okurlarımızı da aşağılamakta olduğunuzun bilincine varamadan) apaçık , alenen, pervasızca mahsus madde isnatlı hakaretlerde bulunuyorsunuz. Bir karikatür ya da esprili birkaç satır ile okurları, (içlerinde çok değerli anlatımlar da bulunsa), ciddi, sıkıcı metrelerce yorumlar arasına serpiştirip gülümsetmek, düşündürerek neşelendirmek amacım. Özelliği gereği karikatürize bir espri metninin kısa olmasının ona değer kattığı, espri kültürü, anlayışı ve bilgisi olan herkesçe bilinirken, bu gibi karikatürize ve halk dili ile yazılmış satırları; sizin sayfalarca A4 boyutlarındaki yazılarınızla karşılaştırmak kadar anlamsız, alakasız ve “benim babam seninkini döver” gibi çocukça yaklaşımı yadırgamamak, buna (kesinlikle espri niteliği taşıdığından değil,sadece traji-komik olduğundan) gülmemek mümkün değil. Bu vesile ile bana bulunduğunuz isnatları aynen tarafınıza iade eder, bu yazıma karşı verebileceğiniz hiçbir yanıtınızı yanıtlama zahmetine katlanmayacağımı belirtir, her ikinize de en derin sevgi ve saygılarımı sunarım..

Yorumu oyla      18      10  
totem 2 Ağustos 2008 Cumartesi 

kutluk ve kareas fanatizm gözünüzü karartmış.bir sosyal demokrat olarak siz ve sizin gibilerden utanıyorum ve sizlerin sola verdiğiniz zararı inanın hiçbir cephe vermiyor.bir sosyal demokrat öncelikle emokrasiyi savunur,demokrasiyi tehtit eden her oluşuma ve davranışa karşı çıkar,ama şu sıralar malesef denizbaykal ve partisinin meydana getirdiği hilkat garibesi bir cumhuriyetçilik anlayışı çıktı ki! bu anlayışta ordu söz sahibi olmalı,mahkemeler olmalı,rektörler olmalı ancak halk olmamalı ...

Yorumu oyla      18      10  
süleyman karaca 2 Ağustos 2008 Cumartesi 

Can sıkıntısından değil, gri hücre kümelerinin çalışma istatistiklerini aktararak şahsıma ve değer verdiğim muhatabım yorumcu Gülay hanımefendiye sataşan beyin özürlü arkadaşın kapasitesini de ortaya koyayım, bizim dışımızdaki okurlar karar versin istedim; bize sataşan arkadaşın kullandığı sözcük sayısı 23, boşluksuz karakter sayısı 130, hepsi bu kadar. Gülay hanımın atıfta bulunduğu Ersin Tökgöz sayfasındaki yorumlarımızın dökümü de şöyle: Benim kullandığım metnin toplamı; A4 standardında 4 sayfa, sözcük sayısı 2.008 boşluksuz karakter sayısı 14.076. Gülay hanımın kullandığı metnin toplamı; A4 standardında 3 sayfa, sözcük sayısı 1.605, boşluksuz karakter sayısı 12.027; şu anda söz konusu olan haber/analizle ilgili döküm ise şöyle; benim kullandığım metnin toplamı; A4 standardında 3 sayfa, sözcük sayısı 1.449, boşluksuz karakter sayısı 9.784. Gülay hanımın kullandığı metnin toplamı; A4 standardında 3 sayfa, sözcük sayısı 1.531 boşluksuz karakter sayısı 11.311. Bu rakamlar; gönderen, günün tarihi gibi unsurlardan arındırılarak elde edilen rakamlardır.

Yorumu oyla      18      10  
Gülay4) 2 Ağustos 2008 Cumartesi 

Sn.Karaca insanların özel hayatı deyince kerpetenmidir nedir(bir insan neden böyle bir rumuz alır?gelde anla) yorumunu okumamış olanlarda bildiği bir özel hayatımız var ve ona saldırdı sanacaklar."En öz spastik" bizim uzun tartışmamızdan sıkılmış(okumak zorundaya yorumlarımızı)bize en salağından öneride bulunmuş.Hiç ciddiye alınmayacak bir cins.Babboo,anooo cinsi yorumlarındanda belli değilmi?

Yorumu oyla      18      10  
Gülay3) 2 Ağustos 2008 Cumartesi 

Yani hangi nevi ortamlardan geldikleri belli olmayan belli ki kafalarıda çalışmayan bu neviden insanlar suya sabuna takılmayan ,geyik yapabilecekleri siteler varken neden böyle ciddi bir haber sitesine takılır ve ciddi ciddi tartışan insanlarla uğraşırlar cidden anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ergenekon… Çünkü…
Bilinmezleri çok bir denklem halini alan çıkışsızlık olarak Ergenekon ...
Rahşan Ecevit… Çünkü…
Bülent Ecevit’in hayatta olduğu zaman yaptığı gibi perde arkasında durup ...
Oray Eğin… Çünkü…
Daha önce de pek çok kez yanlış bilgi üzerine kurduğu yazı ile ters köşeye ...
 
Mehmet Ali Birand… Çünkü…
Tüm televizyonlar anahaber bültenlerinde Türkiye-Hırvatistan milli maç ...
Zahid Akman… Çünkü…
Ekranlardaki rezillikler başını almış giderken, uyarmak ve savunması istemek ...
Zekeriya Beyaz… Çünkü…
Tam “Artık Zekeriya Beyaz incileri duymayacağız” derken Ergenekon’dan ...
 
Pınar Kür… Çünkü…
Sıradan kitapları satmayınca kendince “yazmama orucuna” girip haddini ...
Önder Sav… Çünkü…
Kendisinden hacca gitmesi için yardımcı olmasını isteyen bir yaşlıya cevap ...
Tansu Çiller… Çünkü…
Kardak’a dikilen bayrak dışında Türk milletinin hafızasında hiçbir iz ...
 

Bunlar da ilginizi çekebilir...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hamza hamzaoğlu
NBA
DEAŞ
Mehmet Şimşek
işte benim stilim
Necmettin Erbakan
yargıtay
Kayseri Erciyesspor
Çankırı