CHP lideri Baykal'dan 'CHP'ye katıl' teklifi alan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bu teklife rağmen CHP'ye geçmek konusunda kararsız. Büyükerşen, CHP'ye geçmek konusundaki tereddütlerini ve Baykal'a sunduğu tek şartı Milliyet gazetesinden Fikret Bila'ya açıkladı.
CHP BÜYÜKERŞEN'İ DESTEKLEYECEK Mİ?
DSP’nin Karayalçın’ı desteklemesi karşılığında CHP Eskişehir’de Büyükerşen’i destekleyecek mi?
CHP lideri Deniz Baykal, bu soru karşısında, Yılmaz Büyükerşen’i CHP’den aday olmaya davet etti. Bu çağrısını önceki gün katıldığımız Ahmet Hakan’ın CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında canlı yayında da tekrarladı. Baykal, şöyle konuştu:
“Murat Karayalçın çok sorumlu bir karar aldı. CHP’ye katılmayı bir görev saydı ve gereğini yaptı. Biz başarıyla görev yapan isimleri ilgiyle izliyoruz. Mesela Yılmaz Büyükerşen’i. Onun yeniden kazanmasını içtenlikle istiyorum. Ben kendisine CHP’nin adayı olarak seçime katılırsa çok memnuniyet duyacağımı ifade ettim. Kendisi isterse memnuniyetle adayımız olabilir. Ama CHP’nin aday çıkarmama gibi bir lüksü olamaz.”
CHP'DEN ADAY OLURSAM SAĞDAN OY ALAMAM
Bu konuyu, dün Yılmaz Büyükerşen’le konuştum. Büyükerşen, DSP’li ama Eskişehir’de bütün partilerden oy alan bir isim. Konumu biraz partilerüstü. Büyükerşen de bu konumunun farkında. “Ben” diyor DSP dışında, CHP’den de AKP’den de MHP’den de oy aldım. Her kesimden destek görüyorum. Bunun sorumluluğunu taşıyorum.”
“Baykal, sizin CHP’den aday olmanızı istiyor, ne düşünüyorsunuz?” diye sorunca Büyükerşen, şu yanıtı verdi:
“DSP’ye Karayalçın’ı desteklemek gerektiğini söyleyen, öneren benim. Böyle yaklaşıyorum. Ben özel hassasiyet de taşıyorum. Rahmetli Bülent Ecevit, bana genel başkanlık dahil birçok görev önerdi. Rahmetle anıyorum. Bu bakımdan bir tarafım da acımıyor değil. Dediğim gibi, ben sağ partilerden de oy alan biriyim. CHP’nin adayı olursam belki bu oyları alamam. Bu bakımdan bir risk de var. Ama CHP’ye geçip oradan aday olmak konusunda da şunu düşünüyorum: Ben tek başıma CHP’ye geçip aday olmam. Benim yıllardır beraber çalıştığım arkadaşlarım var. Benimle birlikte mücadele etmiş, güçlüklere birlikte göğüs germiş arkadaşlarım var. Ben, ancak onlarla birlikte geçebilirim. Tek başıma yapmam.”
‘Güvence gerekir’
Büyükerşen, CHP’den aday olması için CHP lideri Baykal’ın ve Parti Meclisi’nin bir güvence vermesi gerektiğini de belirtti ve şöyle konuştu:
“Benim listeyi yapmak konusunda da yetkili olmam lazım. Çalışacağım listeyi benim hazırlamam lazım. DSP ve CHP’den arkadaşların yer alacağı ortak bir liste yapmak konusunda bana tam yetki verilmesi gerekir ki ben rahat çalışabileyim. Bunun için de Sayın Baykal’ın güvence vermesi lazım. Ancak bu şartla CHP’ye geçebilirim. Çünkü bu konuda 2004’te bazı acı deneyimler yaşadık. Bunun tekrarlanmasını istemem.”
Büyükerşen Hoca, CHP’den aday olmaya sıcak bakıyor. Ancak, liste hazırlamak konusunda yetki verilmesi ve arkadaşlarıyla birlikte olması halinde CHP’ye geçebileceğini söylüyor.
Bu durumda Büyükerşen’in CHP’den adaylığı Baykal’ın vereceği güvenceye bağlı kalıyor.
milliyet
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...