E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BU NASIL İŞ? TERÖRİSTİN YÜZÜNÜ GÖRMEK İÇİN KUYRUK OLUŞTURDULAR! 

Gazi Mahalle’sindeki Cemevinde bir odada yüzü açık bir şekilde ziyarete açılan terör örgütü DHKP-C’nin lideri Karataş’ın yüzünü görmek için uzun kuyruklar oluştu. Polis törenleri uzaktan izledi.

16.08.2008 - 23:44
BU NASIL İŞ? TERÖRİSTİN YÜZÜNÜ GÖRMEK İÇİN KUYRUK OLUŞTURDULAR!

Hollanda’da kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden yasadışı DHKP-C örgütü lideri Dursun Karataş için hem cemevinde hem de camide tören düzenlendi. Yüzü açık şekilde ziyarete açılan cenaze, çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüş sonrası toprağa verildi.
Gazi Mahallesi’ndeki İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan Gazi Cemevi’nin önü dün sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Cemevinin cenaze bölümüne konulan Karataş’ın cenazesi, ilk olarak bir odada yüzü açık şekilde ziyarete açıldı.
Görüntü alınmaması şartıyla sıra halinde içeri giren ziyaretçiler, yüzü açık şekilde tabutta yatan Karataş’ın cenazesini gördükten sonra başka bir kapıdan çıktılar.
 Karataş’ın oldukça zayıfladığı ve son günlerinde sakal bıraktığı gözlenirken, tabutun üstüne orak çekiç figürlü bir flama konuldu. Ayrıca tabutun başında duran örgüt mensupları, sol yumruklarını havaya kaldırarak nöbet tuttu.
Cemevinin avlusunda Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği imzalı “Dursun Karataş ölümsüzdür” yazılı büyük bir pankart yer alırken, katılımcıların kollarına ve başlarına kırmızı bantlar takıp, Karataş’ın fotoğrafını elbiselerine iliştirdi. Avlu dışında kamyonete kurulu ses sisteminden sürekli olarak marşlar çalındı. Katılımcılar da zaman zaman “Önder yoldaş Dursun Karataş”, “Öndere selam, savaşa devam” şeklinde slogan attılar. 

200 kişi Fatiha okudu
İsmetpaşa Caddesi’ni ayıran refüje belli aralıklarla kırmızı bayraklar asılırken, cadde öğle saatlerine doğru tamamen trafiğe kapandı. Gazi Mahallesi’ndeki pek çok işyerinin kepenk kapattığı gözlenirken, esnafın dükkanlarını kapatmaya zorlandığı iddia edildi.
Karataş’ın cenazesi 13.45’de alkışlar ve karanfiller eşliğinde cemevi avlusuna çıkarıldı. Parlak kırmızı renkli bir örtüyle üstü kapatılan tabut etrafında toplanan yaklaşık 200 kişi Karataş için Fatiha okudu.
Cemevi imamı da kalabalıktan helallik aldı. Karataş’ın cenazesi daha sonra omuzlarda taşınarak bir üst sokaktaki Yeşil Camii’ne götürüldü. Burada da öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenazede en önde saf tutan bir kadın da Karataş’ın ağabeyi ve yeğeniyle birlikte namaz kıldı. 

5 bin kişi yürüdü
Cenaze aracına konulan tabut daha sonra eski Gazi polis karakolunun bulunduğu İsmetpaşa Caddesi başına getirildi. Burada toplanan yaklaşık 5 bin kişi, ellerindeki kırmızı bayraklarla cenazenin arkasından yürüyüşe geçti.
Sloganlar eşliğinde devam eden kortej, Gazi Polis Merkezi’nin önünden geçerek mezarlığa geldi. Bu sırada bazı katılımcılar teyakkuz halindeki polislerin bulunduğu noktaya yaklaşıp sırtlarını dönerek zafer işareti yaptılar. Ancak polis cenaze boyunca katılımcı gruplara herhangi bir müdahalede bulunmadı. Karataş’ın cenazesi Gazi Mezarlığı’nda toprağa verilirken, gruplar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


DHKP-C lideri Karataş’ın cenazesi cemevindeki törenin ardından camiye getirildi. Karataş, öğle vakit kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Polis, törene katılan gruplara müdahale etmedi.

Polis uzaktan izledi
Havadan ve karadan yoğun güvenlik önlemleri alan polis cenazeyi uzaktan takip etmeyi tercih etti. Panzerler ve çok sayıda gaz maskeli çevik kuvvet polisi, caddenin sonunda bulunan Gazi Polis Merkezi’ne konuşlandırıldı. Cemevi çevresinde ise hiçbir polis ekibinin bulunmadığı gözlendi. Bir polis helikopteri ise gün boyunca Gazi Mahallesi üzerinde tur attı.
Öte yandan Gazi Cemevi’nin önündeki MOBESE kamerası kırmızı bir bezle sarılarak polisin izleme yapması engellendi.

Milliyet

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
SQABRİYE ÇEÇEN YILMAZ 9 Ağustos 2008 Cumartesi 

HAHAHAAHAAA..ATATÜRKÜN ÖLMÜŞ OLABİLİR.AMA RUHU OLARAK ZATEN BİZLER MUSTAFA KEMALLER VARIZ GÜZELİM.BİZLER DAHA ÖLMEDİK KANIMIZLA CANIMIZLA VATAN SEVDASIYLA CUMHURİYETİN VE İLKELERİMİZİN ARKASINDAYIZ GÜZELİM

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
 
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
İran Ordusu Kandil'i Bombaladı
Ahmedinejad'ın İstanbul'da bulunduğu sırada İran ordusu PKK'ın yuvalandığı ...
Tatlıses’in Otelleri İcrada
Tatlıses'in oteli ve Bodrum"daki 40 villası için haciz işlemleri tamamlandı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
Haber
Serdar Ortaç
yangın
Christoph Daum
CEV Şampiyonlar Ligi
Çankaya
burçin terzioğlu
Barack Obama