E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bu köyde iftar iki farklı vakitle açılıyor 

Ordu'nun İkizce ilçesi Şentepe ve Samsun'un Terme ilçesi Ambartepe mahallelerinde aynı caddede karşılıklı oturanlar, ramazanın 25 günü birer dakika arayla oruçlarını açacaklar.

21.02.2026 - 10:58
Bu köyde iftar iki farklı vakitle açılıyor

Samsun’un Terme ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Ambartepe Mahallesi ile Ordu’nun İkizce ilçesine 24 kilometre mesafedeki Şentepe Mahallesi’ni yalnızca 7 metre genişliğinde bir yol ayırıyor. Yaklaşık 80 yıllık yerleşimin bulunduğu bölgede bu yol, iki büyükşehrin sınır çizgisi kabul ediliyor; yolun bir yarısı Samsun’a, diğer yarısı Ordu’ya ait.

Bu ilginç sınır hattı günlük yaşamı da etkiliyor. İki mahalledeki camilerden ezan sesleri zaman zaman 1-2 dakika arayla yükseliyor. Karşı komşusunu aramak isteyenler şehirlerarası alan kodu çevirmek zorunda kalırken, Ramazan ayında iftar saatleri de farklılık gösteriyor. Aralarında yaklaşık 100 metre bulunan iki camiden Ordu tarafında yaşayanlar, Samsun tarafına göre oruçlarını 1 dakika daha erken açabiliyor.

2026 Ramazan’ının ilk 4 gününde iki mahalle aynı dakikada iftar yapacak, sonraki günlerde ise meridyen farkı nedeniyle 1 dakika arayla oruç açılacak. Ancak Ramazan boyunca düzenlenecek ortak iftar sofralarında Samsunlu ve Ordulu vatandaşlar aynı anda iftar yapacak.

Ordu İkizce Şentepe Mahalle Muhtarı Engin Arslan, bölgenin iki ile bağlı olduğunu belirterek, “Meridyen farklarından dolayı ilk 4 gün aynı anda iftar açacağız, sonraki günlerde birer dakika arayla iftar açılacak. Bu da buranın güzelliği” dedi. Geçen yıl iki büyükşehir belediyesinin düzenlediği iftar programının bu yıl da tekrarlanacağını ifade eden Arslan, mahallede cephe giydirme ve boyama çalışmaları yapılacağını, Ordu tarafının mor-beyaz, Samsun tarafının ise kırmızı-beyaz renklerle düzenleneceğini söyledi.

Ordu tarafında oturmasına rağmen Samsun tarafında bakkal işleten Fahrettin Kışla, iki il arasındaki 1 dakikalık iftar farkına alıştıklarını söyledi. Ordu’da ezanın daha erken okunduğunu belirten Kışla, bunun kendileri için bir sorun oluşturmadığını ifade ederek, bölgede sabit telefonların alan kodlarının da farklı olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hacıosman Metro İstasyonu’nda bir kişi raylara atladı!
Sarıyer’de Hacıosman Metro İstasyonu’nda raylara atlayan kadın hayatını ...
Jandarmadan dev operasyon: 346 kişi yakalandı
Jandarma Genel Komutanlığı, Adana, Balıkesir, Nevşehir, Çanakkale ve Bursa'da ...
İftar vakti pes dedirten dolandırıcılık!
Dolandırıcılar, Ramazan ayında öğrencilere ‘İftar rezervasyonunuz aktif ...
 
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son hava tahmin raporuna ...
20 Şubat 2026 Turktime Günün Özeti
20 Şubat 2026/ Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
Harmanlı yolu ulaşıma kapandı
Bursa'nın Karacabey ilçesinde etkili olan yağmurun ardından debisi yükselen ...
 
Topuk Yaylası beyaza büründü
Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde, doğal güzellikleriyle bilinen Topuk Yaylası'nın ...
Ramazanın ilk cuma namazı kılındı
Yurt genelinde camilerde ramazan ayının ilk cuma namazı yoğun katılımla eda edildi.
Oyuncağı annesi sanan maymun Punch tüm dünyayı üzdü
Japonya'daki bir hayvanat bahçesinde yaşayan, annesi tarafından terk edilen ...
 

Bunlar da ilginizi çekebilir...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
AB
nato
Christoph Daum
Volero
Netanyahu
Jose Mourinho
Kocan Kadar Konuş
Murat Yıldırım