Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) Sözcüsü Olga Cherevko, Gazze’nin Deyr El-Balah bölgesinden video konferans yoluyla BM’de görev yapan gazetecilere konuştu.
Cherevko, İsrail tarafından Gazze kentine ölüm cezası verildiğini, insanların terk etmek ya da ölmek arasında bırakıldığını belirtti.
"SİVİLLER ZORLA YERLERİNDEN EDİLDİ"
"Gazze kentine ölüm cezası verildi. Ya terk edeceksin ya da öleceksin. Yüz binlerce hırpalanmış, bitkin ve dehşet içindeki sivil, küçük hayvanların bile hareket edebilmek için aralarında boşluk aramak zorunda kaldığı aşırı kalabalık bir bölgeye kaçma emri aldı.” diyen Cherevko, İsrail’in artan saldırıları ve sivilleri zorla yerinden etme emirlerini eleştirdi.
KORKUNÇ ŞİDDET
OCHA Sözcüsü, Gazze’deki korkunç şiddete son verilmesi gerektiğini belirterek, “Çok geç olmadan kalıcı bir barışa giden yolu açacak acil kararlar gerekiyor; bombaları susturacak sesler, kan dökülmesini durduracak eylemler.” ifadelerini kullandı.
Gazze'ye kuzey de dahil olmak üzere tüm sınır kapıları ve koridorlardan yardım akışı sağlanarak, insani yardımların engelsiz şekilde ulaştırılması gerektiğinin altını çizen Cherevko, “Gazze halkı sadaka istemiyor. Güvende, onurlu ve barış içinde yaşama hakkını istiyor.” açıklamasında bulundu.
YARDIM NASIL DAĞITILIYOR?
Cherevko, basın toplantısında AA muhabirinin, BM’nin İsrail-ABD güdümlü "Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF)" adlı yapıdan farklı olarak yardımları nasıl dağıttığı şeklinde bir sorusuna şöyle cevap verdi:
Çalışan bir sistemimiz, Gazze genelinde 400'den fazla dağıtım merkezimiz var. Bu dağıtım merkezleri tüm nüfusa yakın yerlerde bulunuyor, böylece onlara ulaşmak isteyen herkes kolayca ulaşabiliyor. Ve elbette yerinden hareket edemeyen insanlara da ulaşılıyor, yardımların evlerine ulaşması sağlanıyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...