Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,23 değer kaybederek 11.082,63 puandan tamamladı.
BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 137,60 puan azalırken, toplam işlem hacmi 135,8 milyar lira oldu.
Bankacılık endeksi yüzde 3,16, holding endeksi yüzde 1,08 değer kaybetti.
Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen yüzde 1,65 ile iletişim, en çok değer kaybeden yüzde 8,12 ile finansal kiralama faktoring oldu.
BIST 100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde genele yayılan satışlarla günü negatif bir seyirle tamamladı.
Yurt içinde açıklanan verilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) toplam rezervleri, 26 Eylül haftasında 182 milyar 953 milyon dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı ise aynı dönemde 26 trilyon 64 milyar 411 milyon 797 bin liraya çıktı.
YATIRIMCILAR İÇİN YARIN YOĞUN BİR GÜN OLACAK
Analistler, yarın yurt içinde TÜFE ve Y-ÜFE verilerinin takip edileceğini; yurt dışında ise dünya genelinde hizmet PMI, Japonya işsizlik oranı, BoJ Başkanı Kazuo Ueda’nın konuşması, Avro Bölgesi ÜFE ve ECB Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarının öne çıkacağını bildirdi.
ABD’de federal hükümetin kapanması nedeniyle veri akışında aksamaların olabileceğine dikkat çeken analistler, BIST 100 endeksi için 11.000 ve 10.900 puanın destek, 11.200 ve 11.300 puanın direnç konumunda olduğunu belirtti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...