Birleşmiş Milletler (BM) destekli uzmanlar, Gazze'nin bazı bölgelerinde ilk kez kıtlık ilan etti. Açıklamaya göre, yarım milyondan fazla Gazzelinin "felaket" düzeyinde açlıkla karşı karşıya olduğu belirtildi. Bu gelişme, insani krizin kritik bir noktaya ulaştığını gözler önüne seriyor.
İSRAİL'E "YARDIMLARI ENGELLEME" SUÇLAMASI
AFP'nin haberine göre, BM yardım sorumlusu Tom Fletcher, Cenevre'de yaptığı açıklamada, bu kıtlığın önlenebilir olduğunu vurguladı ve İsrail'i yardımları "sistematik olarak engellemekle" suçladı. Fletcher, "Eğer izin verilseydi önleyebileceğimiz bir kıtlık, ancak İsrail'in sistematik engellemeleri nedeniyle gıda sınırlarda birikiyor" diyerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan büyük ölçekli yardımların Gazze'ye girişine izin vermesini talep etti.
Gazze'deki açlık krizi, özellikle çocuklar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Yardım kuruluşları, takviyeli süt ve besleyici macun gibi kritik malzemelerin stoklarının tükenmek üzere olduğunu belirtiyor.
İSRAİL'DEN KITLIK İDDİALARINA YANIT
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerini güvenilir bulduğunu belirten İsrail yetkilileri, bu verileri "propaganda" olarak nitelendirip sürekli olarak reddediyordu. BM'nin kıtlık ilanına ise İsrail Dışişleri Bakanlığı, "Gazze'de kıtlık olmadığını" iddia ederek yanıt verdi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...