Turk Time
DOLAR
49,4137 ▲ %0.03
EURO
55,6365 ▲ %0.86
ALTIN
6591,8160 ▲ %1.09
BIST-100
12118,29 ▼ %0
PETROL
102,6800 ▼ %-1.75
BONO
39,7000 ▲ %0.3
ISTANBUL
BUGÜN
13/16°
ISTANBUL
YARIN
10/14°

Bakan Tunç'tan 50+1 açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ogün Samast ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde 50+1 şartı hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, "Yeni anayasa doğrultusunda bunların hepsi konuşulup tartışılabilir." dedi.

  • Son Güncelleme:
Bakan Tunç'tan 50+1 açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden dönüş olmadığını belirterek "Yüzde 50+1 şartı değişecek mi?" sorusuna da yanıt verdi.

Bakan Tunç, 'Bu sistemde de eğer revizyon ya da reform ihtiyacı varsa zaten bundan kaçınılamayacağını ve sürekli gelişim, değişim ve reform ihtiyacını kapsayan düzenlemelerle, gerek yargı reforumu strateji belgesi, gerek anayasa değişiklikleriyle hep 21 yıldan bu yana milletimizin huzurunda olduk'. Yeni anayasa doğrultusunda bunların hepsi konuşulup tartışılabilir. dedi.

OGÜN SAMAST'A YENİ İDDİANAME
Bu konular yargısal süreçlerle ilgili. Son iddianamenin süreciyle ilgili bilinmeyen bazı hususlar var. Azmettirenlerle, tetikçi örgüt kapsamında cezaları vgerilmişti. 2016'da bu cinayetin FETÖ'nün amaçları için işlenip işlenmediğiyle ilgili yeni bir soruşturma başlatıldı. Hükümle beraber tanıkla ilgili çocuk mahkkemesine suç duyurusunda bulunuldu. Tetikçi ile ilgili iddianme düzenlendi. Durum bundan ibaret. Soruşturma bu şekilde sürüyor.

AKŞENER'İN POLİS MÜDÜRLERİNİN OTELİ OLDUĞU İDDİASI
Yargı makamlarına bildirilmesi, Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesi lazım, bu anlamda eğer böyle bir iddia varsa üzerine üzerine gidilmesi gerekir. İddia noktasında somut eğer bilgiler varsa bu bilgileri sayın Akşener‘in yargı makamlarımızda Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile paylaşmasında çok büyük yarar olduğunu ifade etmek istiyorum.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz