E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Tekin: Oy verirken eğitim vaadi arayın 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziosmanpaşa'daki Ömer Halaç Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışında konuştu. Bakan Tekin, "Yerel yönetimler bu konuda bize destek olmazsa katkı vermezse okul yapma imkanımız olsa bile bunları maalesef yapamıyoruz." ifadelerini kullandı." dedi.

2.12.2023 - 16:57
Bakan Tekin: Oy verirken eğitim vaadi arayın

Gaziosmanpaşa'daki Ömer Halaç Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışında konuşan Tekin, okulun yapımında emeği geçen Halaç ailesine, hayatını kaybeden Ömer Halaç için rahmet dileklerini iletti.

Tekin, bakanlık olarak Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılanları defaatle dile getirdiklerini, son 20 yılda, Cumhuriyet döneminden 2001-2002 yılına kadar yapılan derslik, okul ve öğretmen ataması sayısının en az ikiye katlandığını söyledi.

Bakan Tekin, "Eğitim dediğimiz şey tek başına devletin, Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmenlerin yapacağı bir şey değil. Toplum bütün katmanlarıyla sistemin içerisine dahil olmalı. Hep beraber eğitimle ilgili olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek durumundayız." diye konuştu.

Öğrencilerin ve ebeveynlerin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayan Tekin, şöyle devam etti:

Çocuklarımıza okula başladıkları zaman aile terbiyesi, anne-baba sevgisi, vatan sevgisi gibi kavramları mutlaka kazandıracağız. Çocuklarımız eğitim-öğretim hayatındayken davranışlarımızla, yaptıklarımızla çocuklarımıza örnek olacağız. Unutmayalım eğitimin en önemli parçası evdeki yaşantımız. Çocuklarımızın dijital bağımlılığından, obeziteden ve benzeri problemlerden söz ediyorsak bunun sorumlularından en önemlisi anne-baba olarak bizleriz. Evde tüm vaktimizi televizyon karşısında geçirip çocuklarımızla iki kelam etmezsek, iki sayfa kitap okumazsak, çocuklarımıza öğretmenlerimizin okulda verdiği davranışları asla kazandıramayız. Veliler de bizim önemli paydaşlarımızdan bir tanesi.

- "HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ SOKMALI"
Bakan Tekin, yerel yönetimlerin katkısını çok önemsediğini belirterek, programa gelişinde 3 muhtarın kendisinden okul istediğini, kendilerinin de gerek devlet gerekse destek olan hayırseverlerle okulları planlamaya almak istediklerini anlattı.

Bakanlık olarak en çok okulların yapılacağı yerler konusunda problem yaşadıklarına işaret eden Tekin, "Yerel yönetimler bu konuda bize destek olmazsa katkı vermezse okul yapma imkanımız olsa bile bunları maalesef yapamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tekin, yerel seçimlere dikkati çekerek, "Seçimler yaklaşıyor, sizlerden istirhamım oy verirken adaylardan eğitim-öğretim sürecine destek olma sözü ve vaadi arayın. Bize, eğitim öğretim sürecine destek olacak adaylarla yola devam edin. Madem eğitim-öğretim gelecek kuşaklarımızı kurtaracak, herkes taşın altına elini sokmalı." diye konuştu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Zekâ Vakfı’nın kurucusu Emrehan Halıcı: Genç önemli beyinlerin Türkiye’de kalmasını sağlayabilmeliyiz
"Türkiye’nin yetiştirdiği genç önemli beyinlerin Türkiye’de kalmasını ...
Kolombiya Eski Devlet Başkanı Turktime'a anlattı: Escobar'la göz göze geldim öldürün talimatı verdi!
Kolombiya'da yaptığı uyuşturucu ticaretiyle 1980'li yıllarda dünyanın ...
BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!
Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi ...
 
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
 
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
NBA
Kobani
Kuzey Kore
ölüm haberi
uzaktan çalışma
uefa
bugün
özgecan aslan cinayeti