E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Tekin: Destek olmazsa bu işlerin altından kalkamayız 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bize yerel yönetimlerimiz arsa üretmezse, okul inşaatıyla ilgili kolaylıklar sağlamazsa, okulu yaptıktan sonra okulla ilgili belediyenin yürütmesi gereken hizmetler konusunda destek olmazsa biz bu işlerin altından kalkamayız." dedi.

16.05.2025 - 19:17
Bakan Tekin: Destek olmazsa bu işlerin altından kalkamayız

Darıca'da hayırsever Cem Hikmet Çeliker ve Yasin Altay tarafından yaptırılan Can Murat Çeliker Anaokulunun açılışında konuşan Tekin, Türkiye'de 650 binin üzerinde derslik, 65 binden fazla okul, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon 100 bin civarında öğretmen olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık döneminden itibaren son 22 yılda o gün sahip olunan derslik sayısından daha fazla derslik yapıldığını belirten Tekin, Türkiye'de o gün 320 bin derslik varken bugün 650 binin üzerinde derslik olduğunu ifade etti.

Tekin, bunun çok önemli bir gösterge olduğunu vurgulayarak, "O gün sahip olduğumuz dersliklerden bir kısmı eski olduğu için yıkılıp yeniden yapıldı, onları saymıyoruz. Yine o dersliklerin bir kısmı deprem sebebiyle sağlıklı olmadığı düşünüldüğü için güçlendirme yapıldı, onları da saymıyoruz. Toplamda baktığımızda belki ekonomik maliyet itibarıyla çok daha fazla artırmış olduğumuzu göreceğiz. Bu, istatistiklere de yansımış durumda." diye konuştu.

Kamu kaynaklarıyla bu işleri yaparken kendilerine ciddi destek olması gereken iki yapı olduğunu belirten Tekin, "Bunlardan biri hayırseverlerimiz. Hayırseverlerimiz bu sürecin içine dahil olmazlarsa adım atamayız. Bir de daha önemli bir aktör var. O da yerel yönetimlerimiz. Bize yerel yönetimlerimiz arsa üretmezse, okul inşaatıyla ilgili kolaylıklar sağlamazsa, okulu yaptıktan sonra okulla ilgili belediyenin yürütmesi gereken hizmetler konusunda destek olmazsa biz bu işlerin altından kalkamayız." ifadesini kullandı.

Bakan Tekin, bugün İstanbul Tuzla'da bir okulu ziyaret ettiklerini dile getirerek şunları söyledi:

"Okul talepleri var ama arsa bulamıyoruz veya öğrencilerin okulun yanına spor salonu talebi var ama arsa yok. Bu konuda bize destek olması gereken kişiler yerel yönetimlerimiz. Burada değerli iki belediye başkanımız var. Hem Darıca Belediye Başkanımıza hem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza eğitim öğretim hizmetlerini yürütürken bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Siz farkında olmayabilirsiniz ama biz ne belediye başkanları görüyoruz. Okulumuzun 10 dönüm, 15 dönüm arazi içinde 15 metrekare, 20 metrekare belediye payı olduğu için dava açan belediye başkanlarımız var. Okullarla ilgili bu konuda bize destek olan belediye başkanları olunca biz de doğal olarak daha hızlı hareket ediyoruz. O yüzden hem hayırseverlerimize hem de yerel yönetimlerimize teşekkür ediyoruz."

Konuşmasının ardından hayırsever Cem Hikmet Çeliker'e plaket veren Tekin, daha sonra protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kesti, sınıfları gezdi.

Programa, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Tuncay Batı, hayırseverler Cem Hikmet Çeliker ve Yasin Altay ile veliler katıldı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde üst üste istifalar!
Konya’da 6 YRP’li Sarayönü Belediye Meclis Üyesi partilerinden istifa ...
Erdoğan Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde konuştu: Barış fırsatı heba edilmemeli
Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Babacan: Tüm Meclis için siyasi bir sınav
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın ...
 
Kürşad Zorlu Türk Devletleri Teşkilatı hedefini açıkladı: İlk 5 ekonomiden birisi olacak
Görevine hızlı başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ...
Erdoğan Arnavutluk'ta soruları yanıtladı: Dünyaya barışı seslendireceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu 6. Zirvesi'ne ...
Dolmabahçe'de kritik zirve! Barış masası kuruldu
İstanbul bugün, Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmelerine ev sahipliği ...
 
Bahçeli'den Kızılay'a kurban bağışı
Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kurban ...
Tuncer Bakırhan'daan tv100'de dikkat çeken açıklamalar: Herkesin tek kimliğe sıkıştırılması sorun
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, tv100'de katıldığı programda ...
Kritik zirve! Erdoğan yola çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
japonya
moskova
pkk
Şota Arveladze
Çaykur Rizespor
muhsin yazıcıoğlu
Anayasa
bugün
Erbil