Turk Time
DOLAR
47,7024 %0.16
EURO
55,0120 %0
ALTIN
6543,4530 %0.78
BIST-100
13798,82 %0
PETROL
82,9500 %0.21
BONO
41,5300 %-0.02
ISTANBUL
BUGÜN
24/31°
ISTANBUL
YARIN
24/31°

Bakan Soylu anlattı: İnşallah Cumhurbaşkanımız kızmaz!

Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi'nde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İnşallah Cumhurbaşkanımız kızmaz" diyerek, 2014 yılı seçimleri ile ilgili bir anısını aktardı.

  • Son Güncelleme:
Bakan Soylu anlattı: İnşallah Cumhurbaşkanımız kızmaz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2014'teki yerel seçimler sırasında yaşanan bir olayı, 'Burada size bir hikayemi anlatacağım, inşallah Cumhurbaşkanımız kızmaz' diyerek aktardı. Soylu, Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi'nde dikkat çeken açıklamalar yaptı.

SOYLU: SANDIK NAMUSTUR

Size bir hikaye anlatacağım. Yıl 1947, yer Mersin'in bir Yörük köyü. Muhtarlar seçime girerler. Hükümetin desteklediği muhtar seçimi kaybedince jandarmalarla gelir. Türk tarihinin en büyük sandık mücadelelerinden biridir. Kadınlar direnir. Bazıları tutuklanır. 8 ay sonra mahkeme görülür. Hakim sorar siz kimsiniz de böyle bir şey yapıyorsunuz. Halime Hanım der ki, "Biz bu muhtardan çok çektik. Biz bu muhtarı yenmek için kendi aramızda örgütlendik ve karşısına bu adayı çıkardık. Biz 8 aydır cezaevindeyiz ve davamızın arkasındayız." Türkiye'de tiyatronun ilk oynandığı köylerden bir tanesidir. Dünyanın her noktasına insan gönderen Mersin'i kucaklayan yiğit bir köydür. Bir muhtarlık seçiminde ortaya koydukları "Sandık namustur" sözünü bugüne taşıdıkları için hepsine şükranlarımı sunuyorum.

'İNŞALLAH CUMHURBAŞKANIMIZ KIZMAZ'

Size bir hikayemi anlatayım mı, İnşallah sayın cumhurbaşkanımız kızmaz. 2014 yılı seçimleri... Bir büyükşehir belediye başkanı adayımız listede kadınlara çok az yer vermiş. Nereden bilsin Cumhurbaşkanımızın kulağına gideceğini. Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda şu ilin listesini verir misiniz dedi. Listede 1 erkek, 2 erkek, 3 erkek, 4 erkek, 5 erkek... 5 erkeğin adını çıkarıp kadın ekleyin dedi. Bu listeyi kim yazdı dedi. Ben hakkımı kadınlardan yana kullanıyorum dedi. Oluşturmak istediğimiz farklı bir iklim var. Sosyal alanda kadınların daha çok söz sahibi olmasının önünü açmak istiyoruz.

Kadın muhtarlarımızın talepleri var, bu taleplerin hepsini biz temellendirdik. Meclis'e ilettik.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz