E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Kurum müjdeyi duyurdu: 29 Ekim'de tamamlayacağız 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay ziyareti kapsamında İskenderun Sahil Düzenleme ve Yenileme Projesi’ni yerinde inceledi. Bakan Kurum, “Projemizi hızlı bir şekilde yürütüyoruz. inşallah 29 Ekim'de tamamlamış olacağız” dedi.

2.08.2025 - 11:04
Bakan Kurum müjdeyi duyurdu: 29 Ekim de tamamlayacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatlarıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliğinde başlatılan İskenderun Sahil Düzenleme ve Yenileme Projesi kapsamında, yaklaşık 3.5 kilometrelik sahil şeridinde çalışmalar sürüyor. İskenderun sahilinde basın mensuplarına bilgi veren Bakan Kurum, “6 Şubat depremleri sonrası göz bebeğimiz İskenderun Sahili’miz yaklaşık 80 santimetre çökmüş, maalesef şehirle olan ilişkisini kaybetmişti. Ulaştırma Bakanlığımız hemen burada deniz kenarında gerekli tahkimatları yapmak suretiyle bu alanı emniyet altına aldı. Biz de bundan yaklaşık 7 ay önce İskenderun'umuza, Hatay'ımıza bu bölgenin cazibe merkezi olacak çok önemli bir çevre, doğa koruma projesini kazandıracağımızı müjdelemiştik. O gün bir söz vermiş, o sözler çerçevesinde de ekiplerimizle, arkadaşlarımızla, çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlamıştık. Bugün hamdolsun geldiğimiz noktada artık altyapıyı tamamen bitirdiğimiz, arazi kotunu şehrin kotuyla aynı hale getirdiğimiz bir düzenlemeyi görüyoruz” şeklinde konuştu. 

“ESKİSİNDEN ÇOK DAHA GÜVENLİ BİR İSKENDERUN'U İNŞA ETMEK İSTİYORUZ”
Projenin 29 Ekim'de, Cumhuriyet’in 102’nci yıl dönümünde hizmete gireceğini söyleyen Bakan Kurum, “Projemizi hızlı bir şekilde yürütüyoruz. inşallah 29 Ekim'de tamamlamış olacağız” dedi. Bakan Kurum, sahilin sosyal donatıları, doğal güzellikleri ile vatandaşların nefes alabileceği bir mekan olacağının altını çizdi. Bakan Kurum, 303 bin metrekarelik alandaki çalışmaların tamamlanmasıyla bugüne kadar Türkiye'de yapılmış en büyük çevre ve doğa koruma projelerinden birinin hayata geçeceğine dikkat çekti. Deprem bölgesi genelinde çalışmaların büyük oranda tamamlanma aşamasına geldiğine vurgu yapan Bakan Kurum, “Yıl sonu geldiğinde; depremin izlerinin tamamen ortadan kalktığı, vatandaşımızın eskisinden çok daha huzurlu, mutlu, güven içerisinde yaşadığı bir İskenderun'u, bir Hatay'ı, inşa ve  ihya etmek istiyoruz. Bu kararlılıkla gece-gündüz ekip arkadaşlarımız çalışıyor” diye konuştu. 



PROJENİN YÜZDE 50’DEN FAZLASI YEŞİL ALAN
Sahilde farklı branşlarda spor alanlarının yanı sıra vatandaşların aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği sosyal tesisler ile seyir terasının da arasında olduğu 18 sosyal donatının inşası devam ediyor. Proje alanının yüzde 50’sinden fazlası yeşil alanlardan oluşacak.



DÖNERCİLER ÇARŞISI’NIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Bakan Kurum, İskenderun programı kapsamında Pac Meydanı’nı ziyaret etti, ilçe merkezinde devam eden inşa çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Kurum taleplerini dinleyip Bakanlık yetkilerine talimatlar verdi. Yapımı tamamlanan İskenderun Dönerciler Çarşısı’nın da açılışını gerçekleştiren Bakan Kurum, yeni iş yerlerinin bereketli olmasını temenni etti.

ETİKETLER:
Murat Kurum , Hatay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enflasyondaki dalgalanmayı bitirdiler
Almanya'da Temmuz ayı ekonomik verilerine göre enflasyon sabit kaldı. ...
BIST 100 günü yükselişle tamamladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,04 değer kazanarak 10.746,98 puandan tamamladı.
ABD ekonomisinde çanlar çalıyor
ABD Başkanı Trump’ın yeni tarife kararları ve beklentileri karşılamayan ...
 
Rekabet Kurumu, satışlara onay verdi
Rekabet Kurumu, bazı devralma başvurularını karara bağladı.
Bakan Kurum'dan deprem bölgesi mesajı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gündeme ilişkin ...
Temmuz ayı enflasyonu belli oldu
İstanbul'da İTO İstanbul Tüketici Fiyat İndeksi temmuzda yüzde 1,93 artarken, ...
 
Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta zam geliyor: İşte fiyat listesi
Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle benzin ve motorine ...
THY'den akıllı bagaj kararı
Türk Hava Yolları, uçuş güvenliği nedeniyle kabin veya uçak altında lityum ...
Gıdada hile yapan firmalar ifşalandı! Bakanlık listeyi güncelledi
Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler sonrası uygunsuz olan ürünleri ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ygs
sanayi
DEAŞ
Çankaya Köşkü
ygs puan hesaplama
Dilma Rousseff
Ferit Şahenk
saldırı
İtalya