E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm mesajı: İstanbul'u 1 numaraya yerleştiriyoruz 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Ataşehir Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Konutları Kura Çekiliş Töreni"nde konuştu. Bakan Kurum, "İstanbul'u kentsel dönüşümde 1 numaraya yerleştiriyoruz" dedi.

7.11.2025 - 16:56
Bakan Kurum dan kentsel dönüşüm mesajı: İstanbul u 1 numaraya yerleştiriyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Ataşehir Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Konutları Kura Çekiliş Töreni"nde konuştu.

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Biliyorsunuz nisan ayından bu yana ve en son Balıkesir merkezli depremlerde İstanbul'umuz defalarca sarsıldı. Biz de bu depremlerden gereken mesajı aldık, almaya devam ediyoruz. İşte bu nedenle kentsel dönüşüm İstanbul'un sadece gündemi değil istikbalidir, her şeyidir diyoruz. İstanbul'umuzda değerli kardeşlerim bugüne kadar tam 924.000 yuvayı bitirdik ve alnımızın akıyla teslim ettik. Şu an 132.000 bağımsız bölümün yapımına da olanca hızıyla devam ediyoruz. İstanbul'u kentsel dönüşümde 1 numaraya yerleştiriyor ve Türkiye'de devam eden her iki kentsel dönüşüm projesinden birini Aziz İstanbul'umuza yapıyoruz. Ama, ama çok daha fazla çalışmamız, hep birlikte, hep birlikte belediyelerimizle, vatandaşımızla el ele verip İstanbul'umuzdaki sağlıksız o riskli konutların tamamını yenilemek için atılacak her adımı, annelerimizin burada deprem korkusu bitene kadar, yavrularımızın gelecek kaygısı, endişesi son bulana kadar da durmadan, duraksamadan çalışacağız."

İSTANBUL'A 100 BİN SOSYAL KONUT VE 15 BİN KİRALIK KONUT
"Ev Sahibi İstanbul" projesiyle İstanbul'u baş tacı yapacaklarını vurgulayan Kurum, şunları kaydetti:

Değerli kardeşlerim, tabii biz bu yola afetli, işte bu afette yaşadığımız acıları bir daha yaşamamak üzere yola çıktık. Dirençli bir İstanbul hayaliyle o hayali kurduk ve projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yolda İstanbullular yeter ki istesin dedik. İşte yarısı bizden kampanyasıyla birlikte kentsel dönüşümde adeta yeni bir devrim başlattık. Bu kapsamda bugüne kadar 73.000 bağımsız bölümü vatandaşlarımızla el ele yarısı bizden kampanyasıyla dönüştürüyoruz. Üç gün sonra işte başvurularını alacağımız Ev Sahibi Türkiye, Ev Sahibi İstanbul diyoruz ve yüzyılın konut projesinde İstanbul'umuzu bir kez daha başımızın tacı yapıyoruz. Biliyorsunuz 24 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini, 500.000 sosyal konut müjdesini İstanbul'dan vermiştik ve bu kampanyamız genelinde 81 ilimizde geçerli ama İstanbul'umuzu ayrıcalıklı tuttuk. Çünkü biz bu 500.000 konutun 100.000'ini İstanbul'a inşa edeceğiz ve buna ilave olarak da yine şehrimize tam 15.000 kiralık konut yapacağız.

"ENFLASYONUN ÜSTÜNDE SEYREDEN O HAKSIZ KİRA FİYATLARI DÜŞECEK"
"Bu kampanyayla inşallah hem dar gelirli vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin o ev alma hayalini gerçekleştireceğiz hem de İstanbul'da hem konut hem de kira fiyatlarını dengeleyeceğiz. Biz istiyoruz ki, istiyoruz ki bugüne kadar hiç ev sahibi olmamış vatandaşlarımız, kardeşlerimiz bu kampanyayla yuvasına kavuşsun. Tüm başvurularımızı, kriterlerimizi de bu hedefe göre belirlemiş olduk. Üç gün sonra yani 10 Kasım itibariyle başvurularımızı almaya başlayacağız. İnşallah bu kampanyayla enflasyonun üstünde seyreden o haksız kira fiyatları düşecek ve inşallah milletimize rahat bir nefes aldıracağız."

"350 BİNİNCİ DEPREM KONUTUMUZUN ANAHTARLARINI TESLİM EDECEĞİZ"
Millet için her ihtiyacı yerine getirmek amacıyla adımlarını kararlılıkla attıklarını belirten Kurum, "Milletimiz iyi bilir ki biz verdiğimiz sözü tutarız. Hamdolsun, bugüne kadar verdiğimiz tüm sözleri tuttuk. Alnımızın akıyla milletimize eserlerimizi, projelerimizi teslim ettik. Ne dediysek yaptık ve inşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzman isim duyurdu: Japon otomotiv devi için Türkiye'de alarm zilleri çalıyor!
Japon otomotiv devi Honda, Türkiye pazarında zor günler geçiriyor. Otomotiv ...
Fatih Karahan'dan asgari ücret açıklaması
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, asgari ...
TCMB'nin yıl sonu enflasyon tahmini yükseldi! 2026 enflasyon hedefi belli oldu
TCMB Başkanı Fatih Karahan, 4. Enflasyon Raporu sunumunu gerçekleştirdi. ...
 
Türkiye'nin dijital lirası yolda
Dijital Türk lirasının kullanıma sunulması ve yaygınlaştırılmasına yönelik ...
Bakan Şimşek'ten vergi mesajı: Benden sermayeci çıkmaz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, ...
Bankacılıkta mevduat artışı
Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 31 Ekim ile biten haftada önceki ...
 
BIST 100, günü yükselişle kapattı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,94 değer kazanarak 11.073,27 puandan tamamladı.
Trafik sigortasına zam geldi
Trafik sigortasında kasım ayı azami prim tarifesi açıklandı. Sigorta primlerine ...
Otomotivden 3,8 milyarlık ihracat
Türkiye otomotiv endüstrisi, ekim ayında 3 milyar 816 milyon dolarlık ihracat yaptı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
yangın
Almanya
Tedavi
IŞİD
Chelsea
Adana Demirspor
premier lig
Mesut Bakkal
Ahmet Kaya