E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Karaismailoğlu'ndan, Kanal İstanbul açıklaması! 

Hükümetin en tartışılan projelerinden olan Kanal İstanbul'la ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, projenin şu anki etabının hesapladıklarından daha maliyetli olduğunu açıkladı.

25.09.2022 - 12:01
Bakan Karaismailoğlu ndan, Kanal İstanbul açıklaması!

Hükümetin en tartışılan projelerinden olan Kanal İstanbul'la ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, projenin şu anki etabının hesapladıklarından daha maliyetli olduğunu açıklayarak "15 milyar dolar olarak hesaplamıştık, 20 milyar doları bulacak" dedi.

"BU BİR İHTİYAÇ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı duyurulduğundan beri hakkındaki tartışmalar bitmeyen, uzmanların "yapmayın" uyarısında bulunduğu Kanal İstanbul'a ilişkin açıklama yaptı. Sabah gazetesinden Dilek Güngör'e konuşan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'da Sazlıdere Köprüsü'nün yapımına başlandığını belirterek "Yollar ve tren hatları yapılıyor. Bu, dünyanın en önemli projelerden biri. Uzun soluklu bir iş. İmar planları yapıldı. Maliyet ilk baştaki hesaplamalardan biraz daha fazla… 15 milyar dolar olarak hesaplamıştık, 20 milyar doları bulacak. Burayı genel bütçeye yük olmadan yapmak istiyoruz. Proje eninde sonunda hayata geçecek. Bu bir ihtiyaç. Şu anda dünya ticaret hacmi 12 milyar ton. Rakam 2030'da 25 milyar tona çıkacak. Bu yüklerin yüzde 90'ı denizden taşınıyor. Şu anda Boğaz'dan 40 bin gemi geçiyor. Yarın gemi sayısı 60-70 bine çıkarsa Boğaz'dan geçmesi mümkün olmaz. O zaman ne olacak? Marmara Denizi gemi havuzuna dönüşür" ifadelerini kullandı.

BİR DÜNYA VİZYONUNDAN BAHSEDİYORUZ

"Alternatif bir su yolu planlanması gerekiyor" diyen Karaismailoğlu, "Bugün olmasa da yarın buna karşı çıkanlar durumu anlayacak. Kanalın doğu kısmında, İstanbul Havalimanı'nın kuzeyinde lojistik liman yapacağız. Bugün gidin bakın, Ambarlı Limanı artık yoğunluğu kaldıramayacak vaziyette… Dolayısıyla Kanal İstanbul teknik bir konu, bir dünya vizyonundan bahsediyoruz. Dedikodu siyasetine alet edilecek bir mesele değil… " şeklinde konuştu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kolombiya Eski Devlet Başkanı Turktime'a anlattı: Escobar'la göz göze geldim öldürün talimatı verdi!
Kolombiya'da yaptığı uyuşturucu ticaretiyle 1980'li yıllarda dünyanın ...
BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!
Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi ...
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
 
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
 
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Türkmenistan
TÜFE
Sosyal Medya
Çankaya
kardemir karabükspor
Fatih Erbakan
Okan Buruk
GAZİANTEP