Turk Time
DOLAR
48,6368 %0.04
EURO
56,1564 %-0.07
ALTIN
6726,3170 %0.09
BIST-100
14235,83 %-1.6
PETROL
103,7100 %0.53
BONO
40,2800 %0.98
ISTANBUL
BUGÜN
17/24°
ISTANBUL
YARIN
19/22°

Bakan Bozdağ’dan hakim-savcılara uyarı: Hukuk dili sorunlu, doğru Türkçe kullanın

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcı adaylarına seslenerek Türkiye'de hukuk dilinin sorunlu olduğunu belirterek, "Doğru Türkçe kullanın" dedi.

  • Son Güncelleme:
Bakan Bozdağ’dan hakim-savcılara uyarı: Hukuk dili sorunlu, doğru Türkçe kullanın

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Adalet Akademisinin Eğitim Dönemi açılış törenine katıldı. Hakim ve savcı adaylarına seslenen Bozdağ, mahkeme kararlarındaki Türkçe kullanımıyla ilgili uyarıda bulundu:

– Kararların doğruluğu kadar hakim ve savcının da adil görünmesi ve bilinmesi bir o kadar önemlidir.

– Türkçemiz çok muhteşem bir dil. Kararlarınızı, gerekçelerinizi okuyan; Türkçenin lezzetini, Türkçenin güzelliğini fark etsin, bunun zevkini alsın. Doğru bir dil kullanmak, meramı doğru anlatmak bakımından sizin elinizdeki en büyük güçtür.

TÜRKÇE KULLANIN

– Şu anda hukuk dili konusunda maalesef Türkiye’de ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Hakim ve savcı adaylarımız; lütfen Türkçemize değer verin, kurallarıyla dosdoğru kullanın.

– Dilimizle maalesef oynadılar, bozdular, ideolojiye göre kullanılan kavramlar ortaya çıktı. Buna izin vermeyin. İdeolojilerin parçaladığı Türkçenin yargı diline hakim olmasına izin vermeyin. Kimsenin bozamayacağı Türkçeyi kullanın.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz